Welcome! Log In Create A New Profile

Advanced

extruder motor is not revolving

Posted by ambros 
extruder motor is not revolving
June 22, 2019 02:46PM
Hi guys, I am working on a 3d printer and the motor I am using is NEMA 23 which are recovered from my old machine. Every motor works fine, but the extruder motor is NEMA 17 having the same current value. But when I give extrude command it only vibrates, but if I plug NEMA 23 in same port there will be no issue. If I plug that NEMA 17 motor in other pins like x,y,z it didn't move either. The motor is absolutely correct and moves when I run it in separate command in separate Arduino. I am struggling for around six days but nothing helped. Is there anyone who told me the answer. I am using ramps 1.4 with a marlin.
VDX
Re: extruder motor is not revolving
June 22, 2019 05:12PM
... "it only vibrates" -- this could be wrong connected coils, way too fast stepping pulses, current issues, ....


Viktor
--------
Aufruf zum Projekt "Müll-freie Meere" - [reprap.org]
Call for the project "garbage-free seas" - [reprap.org]
Re: extruder motor is not revolving
June 23, 2019 03:58AM
Quote
VDX
... "it only vibrates" -- this could be wrong connected coils, way too fast stepping pulses, current issues, ....

He said it works when driving it from arduino so it sounds that it's most likely too fast steps or not high enough current to push through?


http://www.marinusdebeer.nl/
VDX
Re: extruder motor is not revolving
June 23, 2019 05:11AM
... so hints 2. and 3. to check ...


Viktor
--------
Aufruf zum Projekt "Müll-freie Meere" - [reprap.org]
Call for the project "garbage-free seas" - [reprap.org]
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login