Welcome! Log In Create A New Profile

Advanced

P3Steel projektia

Posted by petteri 
P3Steel projektia
October 23, 2015 04:07PM
Moi!

Aikeissa on rakennella P3Steel tulostin eli [reprap.org]. Tuossa runko on 3mm teräksestä laserleikattu ja sisältää vähemmän tankoja kuin normi Prusa i3, joten pitäisi olla kohtuu jämäkkä. Vielä pitää selvitellä mistä runko tulee... Joko ostan valmiina pakettina kaikkine osineen ulkomailta tai sitten saan sopivan hinnan kotimaiselle laserleikkaukselle. Jälkimmäisessä tapauksessa saatan leikkauttaa useamman kuin yhden setin, joten huudelkaa jos kyseinen tulostinmalli kiinnostaa omarakenteisena. Mallina tällöin P3Steel Version 2.5.
Re: P3Steel projektia
October 27, 2015 02:20PM
Minäkin olisin kiinnostunut Suomessa laserleikatusta runkosetistä tai muualtakin hankittu käy. Rosteri kuulostaisi kivalta. Saitko jo hintoja laserleikkauksen suhteen?

Ainoat 2.5 versiota (galvanoituna) myyvät olen löytänyt Ebaysta. Pari (tai yksi nyt) liettualaista myyjää. (haku: p3steel 2.5 frame)

AndrewBCN tällä foorumilta taisi tyrkyttää kimppaostoa, mutta hän on ilmeisesti ollut hiljaa aiheesta viimeiset pari kuukautta.
Re: P3Steel projektia
October 27, 2015 03:37PM
Suomessa leikkautan, laitoin tänään tilauksen 10kpl erästä P3Steel v2.5, materiaalina 3mm S355 ilman mitään jatkokäsittelyjä. Katsotaan millaista tulee ja ilmoittelen sitten miten niitä saa.

Edited 1 time(s). Last edit at 10/27/2015 03:37PM by petteri.
Re: P3Steel projektia
October 27, 2015 04:55PM
Re: P3Steel projektia
November 06, 2015 03:51AM
Nyt nuo ovat saapuneet minulle Keravalle. Emailia petteri.hietavirta@gmail.com jos haluat oman - 60e setti. Tällä hetkellä vielä 6kpl vapaana.

Edited 1 time(s). Last edit at 11/06/2015 03:12PM by petteri.
Re: P3Steel projektia
November 16, 2015 04:51PM
Kaikki menneet tai varattu tällä hetkellä. Ilmoitelkaa, jos kiinnostaa mutta jäit ilman runkoa niin katsotaan uutta erää myöhemmin.
Re: P3Steel projektia
February 20, 2016 07:34PM
Petterin rungot tulivat ja menivät ja itsellä on tässä tarjousten haku menossa. Onko joku muu tekemässä samaa työtä tällä. Kiinnostukseni on kohti 2.5 tai 20x30cm versiota.

Toinen juttu on, jos jollakulla on täysin kesken jäänyt ja hanskat tiskiin meininki tai sitten on suuttunut putkimaan lattialla mötköttävää teräksistä kapinetta niin saa tarjota mulle murheikseni.
Re: P3Steel projektia
March 05, 2016 08:20PM
Ei ole P3Steelistä kyse, mutta itse rakentelen iltapuhteina Prusa i3 Reworkia.

Vanerilevystä veistetty frame ja muoviset osat tulee/tuli Liettuasta ja pyörötangot Motonetista. K-Raudasta löytyi paksummat pultit ja ruuvi.netistä pienimmät.
Omasta romulootasta löytyykin sitten jos jonkinlaista elektroniikkaa ja nippeliä.
Re: P3Steel projektia
April 01, 2016 07:58AM
Unohtui mainita, että 8mm tangot löytyivät Kodin Terrasta. Mattapintaista alumiinia.
Re: P3Steel projektia
May 30, 2016 04:08PM
Jei! Eka tugbootti printattu. Tullut tuossa prittailtua ja tapeltua Ultimaker originalilla, joka on hidas ja ei koskaan vinkkelissä mihinkään päin. Nyt oli asetukset jotain sinne päin slic3rissä, ja hyvin tultiin pitkän matkaa. Maaliin ei tietenkään päästy.

Runko on siis P3Steel v4, 20x30 pedillä sinkitystä teräksestä. Osa muoveista on napattu Toolsonilta, osista tein itse paremmat ja jotkut alkuperäisen suunnitelman mukaisia. Jotkut ovat vain väärinkäytettyjä harjoituskappaleita. Keltaiset ovat HIPSiä, jotka tilasin Svenssonilta Ruotsista ja valkoiset Ultimakerilla räpellettyä ABS:ää. HIPS oli todella miellyttävä. Helppo jälkityöstää, mutta hauraampaa kuin ABS. Tuohon on palanut 170 2,5x100mm nippusidettä, 200 ruuvia (Osa meni varmasti hukkaan), 20m johtoa ja pari kuukautta osien hankintaa ja odottelua ja puuhastelua.

Pedin oikaisu oli viiden minuutin räpellys, eli jotain sinne päin. PLA otti alumiiniin kiinni, kerrokset olivat kohdillaan.

Pikku juttuja oli, että Y-remmi luisti ja X:n moottorista jäi voima hiukan vähiin. Lopuksi koko häkkyrä irtosi kun ekstruuderin ruuvit aukesivat suutin varisi siihen päälle. Ja taisi vauhtiakin olla 80mm/s

Säädettävää on vielä. Pedin lämpötila ei ole oikein. 70 asteista alumiinia ei voi koskea sormin ilman palovammaa. Pitää mittailla paremmin. Lisäksi Y:n kiihtyvyyttä tarvitsee tiputtaa, koska koko perhanan laite yritti lähteä lentoon sen tahdissa.
Valmis laite: Vasemmalla alustan lämmityksen ohjausboksi (BBC) ja Raspberry Pi 3. Alustalla pinkki jatkojohto ja pilalla oleva testipaatti, koska voi olla pinkki.Extruderini on tuo P3Steel v4 kaverina oleva tuuppain. [www.thingiverse.com] Tuo puhallinsuutin on hiukan pitka E3Dv6:lle, mutta asentamalla sen väärin päin, siitäkin ongelmasta pääsee.BBC, eli Biltema Bed Control on hyvin simppeli. Vikavirtasuoja, energiamittari, SSR ja sininen ledi. Energiamittarissa on myös pulssilähtö ja huiput jotka tuo repi oli 120W Raspberry Pin mukaan. Kaikki sähkö, joka menee pinkistä roikasta tai SSR:stä menee mittarin läpi. Eli USB-hubi, Raspberry Pi printterin ATX-poweri ja pedin lämmitys.

Enää tarvitsisi rakentaa kaappi tuolle ilman puhdistuksella niin johan olisi peli. Havaitsin muuten mikkiständin olevan toimiva ratkaisu filamenttirullan pidolle, kun en ollut asiaan uhrannut ajatustakaan ennen sen käyttöön ottoa.
Re: P3Steel projektia
July 23, 2016 02:46PM
Mun I3 rework lähti tänään pyörimään. grinning smiley

Uitin jo kertaalleen suuttimen/lämmitysblokin PLA:ssa, koska jälkikiristys unohtui. En sen paremmin putsaillut niitä, mitä nyt kuumasta metallista pyyhin sulat muovit pois ja kiristin kireälle.
Tuntus pitävän..

E-stepper driver oli susi -> onneksi oli valmis osa hyllyssä.
Kiinan suutin piti olla 0.3 -> onkin todellisuudessa 0.2 - joku helppoheikki eBayssa taas ostanut hukkaerän suutintehtaalta ja ei viitsinyt asiakkaalleen kertoa..

Kone pyörii tänään jo kolmatta tuntia putkeen ja näyttäs ihan kohtuullisen hyvältä.
Piti ekoiksi hommiksi laittaa rullateline tulostukseen, koska nyt rulla makaa pöydällä ja pitää käsin käännellä.

Prentalta kävin hakemassa valkosta PLA:ta.

Edited 1 time(s). Last edit at 07/23/2016 02:47PM by Veesta.
Re: P3Steel projektia
July 26, 2016 04:02PM
Mulla alkaa oleen koppakin jo läjässä. Filtterit tarttis vielä väsätä, niin pääsisi ABS:ää kärystää. Itsellä on pian palanut kelallinen Prentalta eSunin pinkkiä PLAta.

Nyt on tilauksessa silentstepstickit, voimakkaammat 400step/r moottorit. Ideana laite toimii, mutta HIPS ei ole niin hyvä kuin luulin. Kaikki jännitykselle altistuneet osat ovat hieman rikki. Minulla on jo PLAsta tulostetu varakappaleet, joten hätä ei ole aivan mahdoton.
Re: P3Steel projektia
August 01, 2016 07:33AM
Quote
Vuokko
Havaitsin muuten mikkiständin olevan toimiva ratkaisu filamenttirullan pidolle, kun en ollut asiaan uhrannut ajatustakaan ennen sen käyttöön ottoa.
Videokameran tripodi hoitaa saman asian grinning smiley Tai ainakin se varsi mistä telinettä käännellään.

Vattu, kun oon hukannut Dremelin katkaisulaikat enkä saa pätkittyä tota M8 kierretankoa sopivaksi rullatelineelle. confused smiley
Yritin jo rautasahalla, mutta ihan liian työlästä sahata rosteria.

Vähän on ongelmia palikan laadun kanssa, mutta tässä taidetaan maksaa nyt henkistä hintaa siitä, että ostettiin osat mahdollisimman halvalla.. sad smiley
No, ainapa sitä oppii kun tappelee... grinning smiley

Mää käryttelen toistaseksi PLA:ta, kun siitä ei kuulemma lähde mitään ihmiselle myrkyllistä. (biohajoavaa muovia, tehty maissista)
Luin tänään myös ton YLE:n uutisen noista muovimyrkyistä. [yle.fi]

Pitää varmaan kiikuttaa parvekkeelle toi "ulostin"
Jep, ei se ole "Tulostin" vaan "Ulostin" tongue sticking out smiley Pukkaa muovista pökälettä..

Edited 2 time(s). Last edit at 08/01/2016 07:39AM by Veesta.
Re: P3Steel projektia
December 08, 2016 11:38AM
Täälläkin olis tarkoituksena kasata tuollainen P3Steel runkoinen vekotin, kunhan vaan osat tulee joskus perille.
Stepperit tuli ongelmitta mutta jo toisen paketin kohdalla alkoi ongelmat, lisää TÄÄLLÄ
Nyt tässä sitten selvitellään et missä on puolet rungosta.
Re: P3Steel projektia
December 16, 2016 08:36AM
Perskeles huono säkä sad smiley
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login