Welcome! Log In Create A New Profile

Advanced

Anyone from greece?

Posted by rogas 
Re: Anyone from greece?
September 18, 2012 04:21AM
Σωστός ο tasb. Ατσαλόβεργες λέγονται και συνήθως πωλούνται σε ράβδους του ενός μέτρου. Ζήτησε να σου τις κόψουν στις σωστές διαστάσεις για να γλυτώσεις κόπο.

Edited 1 time(s). Last edit at 09/18/2012 04:22AM by cubaelibras.
Re: Anyone from greece?
September 18, 2012 05:31AM
Και που τις βρίσκει κανείς; (και κόστος στο περίπου; )

Έχω ένα γνωστό που είναι σιδεράς. Τόσο καιρό περίμενα μήπως τον πετύχω τυχαία και δεν τον είχα ρωτήσει για το θέμα. Ωστόσο από τη στιγμή που έμαθα την ονομασία "ατσαλόβεργες" τον πήρα τηλ.

Μου είπε ότι αυτός έχει ατσαλόβεργες, μαύρες όμως. Έχει μεγάλη διαφορά;

Επίσης μου είπε ότι μπορεί να βρει και ανοξείδωτες αλλά κοστίζουν 4 φορές πάνω από τις μαύρες (χωρίς να διευκρινίσει πόσο ακριβώς κοστίζουν είτε οι μεν είτε ή δε). Όταν τον ρώτησα αν έρχονται σε κομμάτια του 1 μέτρου μου είπε ότι από όσο ξέρει δε μπορείς να πάρεις λιγότερο από ~6 μέτρα. Μπορεί όμως να μου τις κόψει.

Βέβαια από το τηλ. δε μπορέσαμε να συνεννοηθούμε πολύ καλά, άσε που συνεχώς με ρωτούσε τι ακριβώς θέλω να κάνω* και άντε να του εξηγήσω για το 3d printer.

*είναι από αυτό που λες σε κάποιον ότι θες το Α και αυτός σε ρωτά τι ακριβώς θέλεις να κάνεις αντί να σου πει αυτό που θέλεις γιατί πιστεύει (ως ειδικός) ότι χρειάζεσαι κάτι άλλο και όχι αυτό που νομίζεις, δε τον κατηγορώ, και εγώ το έχω κάνει κατά καιρούς
Re: Anyone from greece?
September 19, 2012 01:57PM
γεια χαρά, επιτέλους λίγη κίνηση. Πριν από ένα χρόνο ξεκίνησα κι εγώ με mdf, το οποίο βέβαια απέτυχε, αλλά συνέχισα με έτοιμα πλαστικά. Απ το καλοκαίρι έχω ένα μηχάνημα (Wallace) και τώρα σιγά σιγά φτιάχνω ένα μεγαλύτερο.

Για τις βέργες, οι inox έχουν γύρω στα 4ε το κιλό μου είχαν πει αλλά τελικά έβαλα μασιφ αλουμίνιο από τα praktiker γιατί είχα κουραστεί να τρέχω από δω κι από κει.

Γενικά έχω κάνει μεγάλη αναζήτηση για τα υλικά και μου έχουν ξεμείνει και κάποια εξαιτίας του λάθος σχεδίου.
Αν ενδιαφέρετε κανείς ας μου στείλει μαιλ στο blupblog@gmail.com.
Το hardware (vitamins) έχω σχεδόν απ' όλα σπίτι, ειδικά ιμάντες και linear bearings που δεν βρίσκεις εύκολα.
Επίσης για printbed είχα φτιάξει ένα από pcb και ήταν πολύ οικονομικό, με τη βοήθεια του dremel.

Όσοι ξεκινούν καλό είναι να ξέρουν ότι τα ηλεκτρονικά είναι τα πιο ακριβά και αυτά που δεν θα βρεις στην Ελλάδα. Καλό είναι να τα παραγγείλεις από νωρίς. Είχα φτιάξει 2 RAMPS 1.25 από το 0, αλλά δεν ήταν αξιόπιστες και στράφικα στα έτοιμα.

@imargonis: κι εγώ θεσσαλονίκη είμαι οπότε αν θέλεις βοήθεια στείλε μαιλ, να βρεθούμε και από κοντά (αν κ πήζω στην εξεταστική).
Re: Anyone from greece?
September 20, 2012 11:13PM
Γεια χαρά, παίδες.

Μόλις είδα αυτό το threat και είπα να πω και εγώ ένα γεια. Εγώ έχω φτιάξει έναν Prusa, και αυτή τη στιγμή είναι πλήρως λειτουργικός. Τα υλικά που χρησιμοποίησα ήταν κυρίως ξύλο, επειδή δουλεύεται πολύ εύκολα, και προσπάθησα να μην ξεφύγω πολύ από το σχέδιο οπότε χρησιμοποίησα κ τις γνωστές σε όλους μας 'ντιζες'.
Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι τι hotend χρησιμοποιείτε εσείς κ τι προτείνετε; το δικό μου είναι αυτοσχέδιο και φτιαγμένο στο χέρι από εμένα και δε νομίζω να κρατήσει για πολύ. Αν έχει κάποιος εμπειρία με το θέμα ας μου στείλει ένα mail ([email protected])
Αν κάποιος θέλει βοήθεια και μπορώ να βοηθήσω στείλτε μου mail και θα κάνω ότι μπορώ. Μένω στην Αθήνα (νότια προάστια).

Χαιρετισμούς
Θανάσης
Re: Anyone from greece?
September 21, 2012 06:07AM
γενικά παίζουν 4 υλοποιήσεις-σχέδια για hot-end.

Budaschnozzle, [www.lulzbot.com] - το έχω στο μηχάνημα και είμαι πολύ ικανοποιημένος. Ωραία κατασκευή και προσβάσημη. Το έχω ανοίξει άπειρες φορές στην αρχή που δεν ήξερα και έκανα αρκετά λάθη.
J-head [www.hotends.com] : επίσης αρκετά διαδεδομένο
Το κλασσικό που υπάρχει σε πολλές παραλλαγές: πχ [www.mendel-parts.com]
Υπάρχει κι ένα ακόμα καινούριο, που δεν έχει τόσο σχέση με την κοινότητα,αλλά δεν θυμάμαι αυτή τη στιγμή πως λεγόταν. Σε όλα τα παραπανώ αυτοί που τα έφτιαξαν είναι ενεργά μέλη της κοινότητας. Αυτό μου κάνει πιο εμπορικό.

Ωραίος πάντως, όλο το μηχάνημα το έφτιαξες εσύ. Κάνω κι εγώ κάτι δοκιμές με ορειχάλκινες βίδες αλλά έχει μέλλον μέχρι να φτιάξω αυτό που έχω στο μυαλό μου. Εσύ τι χρησιμοποίησες για hot-end?
Re: Anyone from greece?
September 21, 2012 08:57AM
Για το hotend αγόρασα μόνο τη μύτη (http://reprapworld.com/?products_details&products_id=255&cPath=1595_1616) και εκεί στην ουσία τη πάτησα. Όταν την αγόρασα δεν ήξερα πόσο σημαντικό ήταν το ptfe insulator, και γιαυτό δεν πήρα. Αφού πειραματίστηκα αρκετά χωρίς ptfe και απέτυχα αποφάσισα οτι έπρεπε να το βρω οπωσδήποτε. Βρήκα 1 κομμάτι 30εκ. για 5 ευρώ. Μετά από πολύ πειραματισμό τα κατάφερα και έφτιαξα ένα σχετικά αξιόπιστο hotend και ξεκίνησα αμέσως τις εκτυπώσεις. Απλά μετά απο λίγο καιρό παρατήρησα διαρροή, και γιαυτό θέλω τώρα να φτιάξω κατι πιο σταθερό.

Ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση.
Θανάσης.

Υ.Γ.: έβαλα και 2 φώτο να δεις τι εχω φτιάξει.

Edited 1 time(s). Last edit at 09/21/2012 09:02AM by thkon7.
Attachments:
open | download - IMAG0344.jpg (67.3 KB)
open | download - IMAG0343.jpg (80.7 KB)
Re: Anyone from greece?
September 21, 2012 09:38AM
εγώ χρησιμοποιώ j-head και είναι πολύ προσεγμένη κατασκευή πάντως
Re: Anyone from greece?
September 26, 2012 02:04PM
@cr3a7ure

έχω δει και εγώ στο praktiker τις βέργες από αλουμίνιο που λες αλλά φοβάμαι μήπως δεν είναι κατάλληλες για την κατασκευή

Από υλικά έχω ήδη τα πλαστικά μέρη (από αμερική από χρήστη του φορουμ), τα γραμμικά ρουλεμάν (από κίνα) και τις ντίζες (από εδώ, δυστυχώς όχι κομμένες). Αν βρω και τις ατσαλόβεργες ξεκινάω συναρμολόγηση και παραγγέλνω και ότι μου λείπει.

Για ηλεκτρονικά σκεφτόμουν για Gen7 με παραγγελία κατευθείαν από τον traumflug.
Τα υπόλοιπα σκεφτόμουν να τα πάρω όλα από reprapworld (κινητήρες, hotend κτλ.)

Αλήθεια τι έβαλες για print plate; Σκεφτόμουν για mdf ή κοντρα πλακέ, αλλά στο praktiker που είδα δε μπορούν να κόψουν τη διάσταση που θέλω (225x225).

@thkon7
φίλε, ωραίος όλο με ξύλο!
Re: Anyone from greece?
September 26, 2012 02:11PM
@imargonis θα σου πρότεινα να πάρεις το sanguinololu. πιο standar και πιο φθηνό. μπορείς να βρείς όλα τα ηλεκτρονικά από ebay από τον think3dprint3d, και σε πολύ καλή τιμή.

btw από print plate εγώ έχω κόντρα πλακέ και από πάνω το PCB Heatbed. το κόντρα πλακέ το έκοψα σε ξυλουργό ακριβώς στις διαστάσεις
Re: Anyone from greece?
September 26, 2012 02:29PM
Είμαι ανοιχτός σε προτάσεις αλλά θα ήθελα να μου πεις και κάποια πράγματα παραπάνω.

Πήγα (ή μάλλον πάω) προς Gen7 γιατί και πιο φτηνό μου φάνηκε αλλά έχω την αίσθηση ότι είναι και πιο κοντά στο πνεύμα του RepRap. Αν τελικώς το sanguinololu είναι πιο φτηνό δεν έχω πρόβλημα να το προτιμήσω αλλά αν ξέρεις θα ήθελα να μου πεις ποια είναι τα υπέρ και τα κατά κάθε επιλογής (κ γιατί όχι RAMPS ας πούμε).
Re: Anyone from greece?
September 26, 2012 05:45PM
βασικά δεν ξέρω ποιά η διαφορά μεταξύ κόντρα πλακέ κ mdf, στο μυαλό μου το έχω το ίδιο, αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος.

Κι εγώ πάντως mdf έχω για βάση. Βέβαια είναι εκνευριστικό όταν είναι μεγάλη έκταση κι έχει στραβώσει, αλλά με τον καιρό επανέρχεται. Μιλάω για ξύλο χωρίς να το έχεις δέσει επάνω στο μηχάνημα. Αμα στερεώσεις τις βέργες από κάτω δεν παθαίνει κάτι.
Ψάξε κανένα ξυλουργό, σίγουρα θα υπάρχει κάποιος εκεί τριγύρω. Κάτι θα βρεις

Τις βέργες αλουμινίου δεν τις έχω χρησιμοποιήσει ακόμη. Είναι πάνω στο πρώτο σχέδιο που δοκίμαζα, το οποίο το έχω αφήσει στο πατρικό μου για πειράματα στις διακοπές.
Ρίξε μια ματιά στη Φράγκων, εκεί δίπλα απ τη Βαλαωρίτου, όλο και κάτι θα βρεις για βέργες φαντάζομαι.

Για τα ηλεκτρονικά, έχω ramps 1.25(diy) και 1.4 έτοιμο και τα δύο πολύ καλά και όλα συμαζεμένα. Παίρνεις ένα arduino 30e περίπου το "κολλάς" επάνω κι έφυγες. Το sanguinololu, όπως και το Gen7 είναι το ίδιο ουσιαστικά (arduino k ramps), απλά είναι όλα σε μια πλακέτα. Αν οικονομικά σε συμφέρει πήγαινε γι'αυτό. Απλά το arduino είναι χρήσιμο άμα γενικά το ψάχνεις και ασχολήσε με προγραμματισμό και εφαρμογές-υλοποιήσεις.

Βέβαια υπολόγιζε και τα έξοδα για τους drivers... Θέλεις 4, πάρε 5 άμα κάψεις κανέναν να μην περιμένεις 1 μήνα να φτάσουν κι εσύ χαζεύεις το μηχάνημα! Είναι το πιο ακριβό από τα ηλεκτρονικά. Άμα ξέρεις, την πλακέτα την φτιάχνεις και με 10ε.

Γενικά, όλα βασίζονται στα chip της Atmel, ATmega.. Ο τρόπος που τα φορτώνεις (προγραμματίζεις) είναι σχεδόν ο ίδιος. Με μία γρήγορη ματιά το Gen7 έχει μόνο 4 drivers, ενώ το ramps 1.4 έχει 5 και είναι έτοιμο να δεχθεί και 2 extruder επάνω.
Επειδή δεν τα έχω δει στην πράξη τα άλλα δεν μπορώ να σου πω και πολλά, πέρα απ' όσα γράφει και στο site. Κι εγώ βάση κόστους κινήθηκα στο ramps γιατί είχα ήδη το arduino.

Τέλος, καλό είναι να κάνεις ολοκληρωμένες παραγγελίες απ' έξω. Από εκεί που θα πάρεις τα ηλεκτρονικά να πάρεις και κινητήρες ας πούμε. Τα ηλεκτρονικά θα ταξιδέψουν σχεδόν τσάμπα σε σχέση με τους κινητήρες. Αθροιστικά δηλαδή πιστεύω σε συμφέρει, αντί να ψάχνεις από εδώ κι από εκεί. Δυστυχώς το 20$ είναι τυπικό ακόμη και για βίδες...

Κι ένας οδηγός για heated bed που είχα κάνει το καλοκαίρι όταν έφτιαχνα το πρώτο μηχάνημα. Είναι αρκετά πρόχειρα όλα αλλά ήθελα τόσο πολύ να το κάνω να δουλέψει που δεν είχα υπομονή να τα κάνω όλα με το γράμμα.
[printrbot.dozuki.com]

Edited 1 time(s). Last edit at 09/26/2012 05:49PM by cr3a7ure.
Re: Anyone from greece?
September 27, 2012 06:07AM
RAMPS βγαίνει αρκετά ακριβό, γιατί έχει και το Arduino Mega, και την έξτρα πλακέτα. Gen7 και Sanguinololu είναι πολύ κοντά, αλλά μου άρεσε πολύ η προσεγμένη πλακέτα του Sanguinololu, το βρίσκεις εύκολα, και είναι σχεδιασμένο εξ αρχής για το reprap.

Το γεγονός ότι το χρησιμοποιεί και ο Prusa είναι απλά ένα υπέρ tongue sticking out smiley
Re: Anyone from greece?
September 28, 2012 04:00AM
Εγώ για bed χρησιμοποιώ mdf 28mm. H διαφορά mdf με κόντρα-πλακέ είναι αρκετά μεγάλη, και συνήθως κόντρα-πλακέ αναφερόμαστε σε λεπτά ''φύλα'' ξύλου πάχους μέχρι 6mm. Το mdf έρχεται σε διάφορα πάχη και είναι σαφώς καλύτερο. Θα σε συμβούλευα να χρησιμοποιήσεις και εσύ ένα κομμάτι αρκετά παχύ για να μην κανεi κοιλιά. 12 χιλιοστά γι' αυτές τις διαστάσεις είναι αρκετά. Εγώ έβαλα πιο χοντρό επειδή δε χρησιμοποιώ ατσαλοβεργες για το bed, αλλά μηχανισμούς συρταριών, που είναι πολύ πιο φθηνοί και εύκολοι στην εγκατάσταση. Δεν στο προτείνω βέβαια, γιατί θα ξεφύγεις πολύ από το αρχικό σχέδιο.

Πάνω στο mdf έχω στερεώσει το heatbed που έφτιαξα (PCB Heater) και απο πάνω τζάμι.

Για ηλεκτρονικά εγώ έχω φτιάξει Gen7 (1.3.1) και ναι πιστεύω ότι είναι από τις πιο φθηνές λύσεις, αλλά δεν στο προτείνω. Αν αγόραζα πάλι τα ηλεκτρονικά θα πήγαινα σε sanguinololu, καθώς είναι ανώτερος ποιοτικά από gen7, και πιο ολοκληρωμένη λύση (έχει και ενσωματωμένο usb-to-serial). Γενικά πάντως και οι 2 λύσεις θα τα πάνε μια χαρά.
Re: Anyone from greece?
October 05, 2012 01:14PM
Βρήκα τελικά τέτοιες βέργες που ήθελα (πιστεύω).
Το προηγούμενο Σάββατο πήγα στο Leroy Merlin (για άλλο λόγο) και βρήκα!
Λείες στρογγυλές βέργες από ατσάλι διελάσεως νομίζω τις έλεγε. Δηλαδή λογικά αυτό που χρειάζεται αν δε κάνω λάθος.
Τιμή δε θυμάμαι ακριβώς αλλά ήταν περίπου στα 2,5 ευρώ το μέτρο.

Τη Κυριακή έκατσα να τις κόψω και αυτές και τις ντίζες. Νόμιζα οτι θα ήταν σχετικά εύκολο με ένα εργαλείο τύπου dremel που έχω. Αφού κατέστρεψα αρκετούς δίσκους κοπής τλκ κατέληξα να τις κόψω με το χέρι με ένα πριονάκι που είχα. Ταλαιπωρήθηκα αλλά τουλάχιστον έγινε η δουλειά μου. Ελπίζω μόνο να τις έκοψα στα σωστά μήκη γιατί στο wiki παντού έχει άλλα νούμερα.

Τώρα είμαι έτοιμος να ξεκινήσω συναρμολόγηση αφού πιστεύω τα υλικά για να ξεκινήσω τα έχω. Πρέπει να παραγγείλω ακόμα κάποια πράγματα, όπως τα ηλεκτρονικά και το hotend, αλλά αυτά θα τα χρειαστώ στη πορεία. Ελπίζω να ξεμπερδέψω σύντομα με κάτι άλλες δουλειές που έχω ώστε να ξεκινήσω!
Re: Anyone from greece?
November 03, 2012 10:39AM
Γεια χαρά σε όλους,

ξεκίνησα πριν αρκετούς μήνες την ενασχόλησή μου με τους 3D printers και επειδή ο χρόνος μου λόγω εργασίας είναι περιορισμένος, πήγα σε μία σχετικά ακριβή λύση και παρήγγειλα μέσω ίντερνετ όλο το πακέτο για την κατασκευή ενός prusa mentel (iteration 2), το οποίο είχε αρκετές βελτιώσεις σε σχέση με άλλους εκτυπωτές (κόστος τον Μάρτιο γύρω στα 500€ με μεταφορικά από το reprapkit.org).
Τα πλαστικά ήταν αρκετά καλά τυπωμένα (ABS) και τα ηλεκτρονικά με το Ramps 1.4 και Arduino έτοιμα για εγκατάσταση και από όσο έχω διαβάσει υποστηρίζουν αρκετές αναβαθμίσεις.

Κατάφερα να τον φτιάξω σχετικά εύκολα και να εκτυπώσω σχετικά καλή ποιότητα από την αρχή (ABS και PLA).
Τώρα εκτυπώνω κάποια vitamins και βελτιώσεις, αλλά και κάποια spare parts για να έχω backup σε περίπτωση που κάποιο κομμάτι χρειαστεί αντικατάσταση.

Από software σε macos x, χρησιμοποιώ Pronterface και Slic3r, ενώ για το firmware (marlin) χρησιμοποιώ το software του Arduino για mac (χρειάστηκε να αλλάξω κάποιες ρυθμίσεις για τα end stops κλπ στο firmware).
Για δημιουργία/επεξεργασία stl αρχείων δεν έχω καταλήξει ακόμη σε κάποιο πρόγραμμα, αλλά σκέφτομαι το Autocad (μιας και το δούλευα πριν πολλά χρόνια στο πολυτεχνείο) και το Blender το οποίο είναι free.

Στα σκαριά για τους επόμενους μήνες:
- Οθόνη και κάρτα μνήμης για εκτύπωση χωρίς χρήση υπολογιστή
- Κουτί για τα ηλεκτρονικά και ανεμιστηράκι. Προς το παρόν η κάρτα είναι τοποθετημένη σχετικά πρόχειρα σε μία handmade βάση πάνω στον εκτυπωτή και παρότι δουλεύει καλά η θερμοκρασία είναι αρκετά υψηλή και σκέφτομαι να βάλω και έναν ανεμιστήρα.
- Μεταφορά του μηχανισμού του extruder που σπρώχνει το filament σε σταθερό σημείο, ώστε να υποστηρίζει μελλοντική αναβάθμιση σε double filament extruder. Η χρήση δύο hot ends δεν μου αρέσει και προσανατολίζομαι σε κάποια λύση που θα έχει ένα hot end που να δέχεται 2 διαφορετικά filaments και να σπρώχνει να τυπώνει κάθε φορά που θα πέρνει εντολή με το ένα ή το άλλο.
Re: Anyone from greece?
November 13, 2012 04:55AM
Φίλε αυτο το έχεις δει; 3 way extruder
Re: Anyone from greece?
November 22, 2012 11:21AM
Ναι ναι......

το είχα δει και νομίζω ότι αυτό ήταν που μου έδωσε την αφορμή για να το σκέφτομαι να το κάνω....
προς το παρόν όμως δεν έχω τον χρόνο και τα εργαλεία για να φτιάξω μόνος μου το hot end.

Επομένως θα περιμένω να βρω πρώτα ένα αξιόλογο hot end για 2 ή περισσότερα filaments και μετά θα προχωρήσω.
Απλά όπως το σκέφτομαι, θα προχωρήσω σε λύση με τα extruders σε σταθερή θέση και όχι πάνω στο hot end (το έχω γράψει και παραπάνω).

Προς στιγμήν, αυτό που έκανα είναι ότι εγκατέστησα την LCD οθόνη με το jog και κάρτα SD.
Μου αρέσει γιατί μπορώ πολύ εύκολα και γρήγορα κατά την διάρκεια της εκτύπωσης να αλλάζω ταχύτητα στην εκτύπωση......
Cos
Re: Anyone from greece?
March 28, 2013 12:41PM
Μπήκε το 2013 για τα καλα αλλα ούτε φωνή ούτε ακρόαση εδω και καιρο στο φόρουμ.
Ένα απο τα δυο πρέπει να συμβαίνει:
Η τα παρατησατε ( δεν το νομίζω)
Η πέσαμε με τα μούτρα στις εκτυπωσεις (το νομίζω)

Προσφέρομαι να βοηθήσω ( όσο μπορω) αρκεί να μην έχω να κάνω με
Χοντροκεφαλο

Θα πρότεινα όμως να ρίξετε μια ματιά στη σελίδα μου στο reprap wiki
Στο the incomplete reprap beginners' guide

Φιλικά Κώστας
Re: Anyone from greece?
April 03, 2013 04:56PM
γεια σου φ΄θυλε μου!!! εγω το έχω φτιαξει εδω και 3 μηνες και δεν έχω φιλαμεντ να το δοκιμασω, παραγγειλα απο το ιμπαι αλλά χάθηκε στη διαδρομή. έχεις να προτείνεις κάποιο καλο σαιτ για να αγορασω? Εχω το pursa mendel 2 Και θέλω pla μπλε 1,75 ή και μάυρο
Cos
Re: Anyone from greece?
April 11, 2013 06:51AM
Τι μου λες ρε μαστορα!
Με γεια το μηχανημα κατ'αρχας, και χαιρομαι που δεν ειμαι ο μονος που μιλαω για reprap και ο αλλος να κοιταει με το βλεμμα της αγελαδας.. :-)

λοιπον εγω ειμαι τακτικος πελατης του reprapsource, οπου το αφεντικο ειναι και ολη μερα στο irc
το παλικαρι εχει nickname 'jlgauche' και ειναι γερμαναρας. Περα απο αυτο το μειονεκτημα, ειναι γρηγορος και τα στελνει με DHL .
εχω καταληξει σε αυτον μετα απο πολυ ψαξιμο. ειναι αξιοπιστος, σχετικα φθηνος, και εχει τα φθηνοτερα μεταφορικα (16 ευρωνια για ελλαδα)

απο ebay να μην ξαναπαρεις. ειδικα απο κινεζο. τα δικα τους τα filament εχουν σκουπιδια στο εσωτερικο τους με αποτελεσμα να στουμπωσει το nozzle σου πριν ακομα ξενινησεις να εκτυπωνεις για τα καλα.

Αλλα επειδη επεσες και στην περιπτωση τσεκαρε τον extruder που εκανα για να παραγεις το δικο σου filament.....
[www.thingiverse.com]

ελπιζω να σε καλυψα
Re: Anyone from greece?
April 15, 2013 05:43PM
Τι να πω! είσαι πολύ μπροστά!! Το πλαστκό που λιώνεις για να σχηματιστεί το filament τι υλικό είναι?
Τελικα μου ήρθε το filament ,δοκιμασα να εκτυπωσω αλλα το wade's extruder που έχω φτιαξει δε δουλεέυι καλα. Το φτάνω στους 220 βαθμούς ,λιωνει,αλλα αν για 10 δευτερόλεπτα δε σπρώξει το μοτερ το filament ,τοτε μάλλον παγώνει και δε μπορεί το μοτέρ να σπρώξει το σπρώξει.
Πιστεύω οτι θέλει παραπαρνω θερμοκρασια αλλά αν το ανεβάσω λιώνει το τεφλόν που είναι βιδωμένη η βίδα.
Σκέφτομαι να παρω αυτό ή αυτό το hot end να τελειώνω, μήπως τα έχεις ξαναδει ή ξέρεις αν δουλεύουν σωστά?
Cos
Re: Anyone from greece?
April 17, 2013 09:42AM
Καλα ειναι και τα 2 εγω παντως εχω καταληξει στον makergear [www.makergear.com]

το πλαστικο που χρησιμοποιω για λιωσιμο ειναι ΑΒS.
Παντως αν ξεκινας να κανεις κατι οου δεν εχεις ξανακανεις καλο ειναι να τα αγοραζεις ετοιμα, γιατι αν δεν εχεις πολυ εμπειρια (οπως τωρα με το hotend) οι αποτυχιες ισως να σε αποθαρρυνουν και ειναι κριμα αυτο.
οθτως η αλλως τα ανταλλακτικα εινια τωρα αρκετα φθηνα και σχετικα ευκολα να τα βρεις (οπως pololu drivers για arduino)
Re: Anyone from greece?
April 18, 2013 01:09PM
μπαααα δεν αποθαρίνομαι, θα το φτιαξω δεν υπάρχει περιπτωση,δεν υπάρχουν λεφτά φίλε μου δυστηχώς αλλιώς θα τα έπαιρνα σχεδόν όλα έτοιμα. Πλακέτα έχω φτιαξει την Gen7.
Τελικά, κατέληξα να φτιαξω αυτό [www.youtube.com] .Πρεπει να βρω τεφλον καλο, διοτι αυτό που πήρα μαλλον ήταν έρταλον και δεν άντεχει πολύ στη θερμοκρασία.
Επισης , με το που τλειεώσω με τη κεφαλή και δω οτι δουλεέυουν όλα ,ξεκιναω τη κατασκευή σου μιας και βλέπω οτι ο LYMAN τα έχει γραψει αναλυτικά και μιας και εχω τα περισσότερα πράματα.
Έχεις κανει δοκιμες, τι βλέπεις το βγάζει καλά το filament? Το πλαστικό που λιώνεις απο που το προμηθευεσαι?
Cos
Re: Anyone from greece?
April 19, 2013 07:17AM
Αμα γκουγκλαρεις για ABS σε granules εχει πολλους εισαγωγεις στην ελλαδα. πωλειται περι τα 2,5 ευρω το κιλο σε σακκια των 10 κιλων νομιζω. εγω λογω δουλειας εχω προσβαση σε τετοια εργοστασια και μου τα δινουν τζαμπα. φυσικα ζηταω μικροποσοτητες.

οσο αφορα το μηχανημα, εκανα τη γκαφα και πηρα λαθος ροοστατη για το μοτερ. τωρα ηρθε ο καλος αλλα εχω πολυ δουλεια και δεν προλαβαινω προς το παρων να τον αντικαταστησω ωστε να κανω κανονικα τις δοκιμες.

παντως οπως το ειδα, με μικρη ταχυτητα ειναι πολυ ευκολο να βγαλεις φιλαμεντ, σαν να φτιαχνεις περιπου σπαγγετι με μηχανη..... δουλευει οπως η μηχανη του κιμα...
Cos
Re: Anyone from greece?
April 22, 2013 11:40AM
ΣΗΜΕΙΩΣΗ..

ΜΙΑ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ EXTRUDER ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΕΝΑ ΜΟΤΟΡΑΚΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΥΒΛΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ.....
ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙΣ ΣΤΙΣ ΜΑΝΤΡΕΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΥΑΛΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΑ.
ΑΣΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΦΘΗΝΟ ΚΙΟΛΑΣ... ΕΙΔΑ ΣΤΟ ΛΙΡΟ'Υ' ΕΝΑ ΜΕ 6 ΕΥΡΩ...
ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΜΠΑΤΑΡΙΑ 12 ΒΟΛΤΗ... ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΥΚΟΛΑ.. ΕΓΩ ΕΚΑΝΑ 1,5 ΜΗΝΑ ΝΑ ΤΑ ΜΑΖΕΨΩ ΟΛΑ....

ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ
Re: Anyone from greece?
April 23, 2013 05:35PM
φίλε μου όλος τυχαίως υπάρχει το μοτερ απο υαλοκαθαριστήρα. Απο toyta corolla κιολας! Αλλα δεν έχω αρχισει ακόμα να μαζευω τα υλικά ,γιατί δε το εχω κανει ακομα να δουλέψει. Τελικα, για να μη χάνω άλλο χρόνο στις δοκιμες (μιας και δεν έχω χρόνο) το παράγγειλα έτοιμο αυτό και αν δω οτι εκτυπώνει σωστά , το φτιάχνω κατευθείαν!
Re: Anyone from greece?
April 24, 2013 07:53AM
Βλέπω ότι κάτι γίνεται τις τελευταίες μέρες από κίνηση στο forum, οπότε ας χαιρετίσω τους φίλους Cos και alfadex.
Εγώ χάθηκα λόγω δουλειάς και απλά για να σας ενημερώσω, ετοιμάζω εδώ και καιρό τον 2ο 3D εκτυπωτή μου, ο οποίος στηρίζεται στον Prusa Air 2 XL.
Έχω κάνει αρκετές αλλαγές στο αρχικό μοντέλο, μεγάλωσα το ύψος για να εκτυπώνει μεγαλύτερα αντικείμενα, ενσωμάτωσα τον μετασχηματιστή στο κάτω μέρος του εκτυπωτή, πρόσθεσα ανεμιστήρα στην κεφαλή κλπ κλπ.....

Εδώ και 2 μήνες προσπαθώ να βρω χρόνο να συνδέσω τα ηλεκτρονικά..... αλλά ......

Εδώ ξεκίνησα να γράφω για τον συγκεκριμένο εκτυπωτή..... [airdelux.blog.com]

δουλεύει και μέσω bluetooth χωρίς να είναι συνδεδεμένος μέσω usb σε pc κλπ....
Re: Anyone from greece?
April 25, 2013 02:26PM
Μπραβο φίλε μου συνχαρητηρια. Θα ήθελα να σε ρωτησω ποιος είναι ο λόγος που έφτιαξες αυτόν και τι παραπνω έχει απο το mendel 2 εκτός αυτών που έχεις ήδη γράψει. Επίσης εαν αντιμετώπισες κάποια προβλήαμτα τα οποία λύθηκαν με τον Prusa Air 2 XL.
Cos
Re: Anyone from greece?
April 26, 2013 04:15PM
Ωραιος!

Εγω, οταν τελειωσω με τον extruder, και αφου συναρμολογησω και τεσταρω τον τεμαχιστη-shredder- [grabcad.com] , Που περιμενω τα φιλαρακια μου απο το μηχανουργειο να το τελειωσουν, θα κανω τον rostock. [reprap.org] και μετα... λεω να ηρεμησω για κανα χρονο και να κανω εκτυπωσεις να χαρω τα μηχανακια μου...
Re: Anyone from greece?
April 27, 2013 08:35AM
Αυτο το rοstock είναι όλα τα λεφτά! τρομερό μηχάνημα ,αυτό είναι να το χαζέυεις με τις ώρες.Στο τεμαχιστή θα του βάζεις διαφορα πλαστικά και σακούλες με μετά θα τα ρίχνεις στον extruder και θα τα κάνεις filament?? Δε πρέπει να έχει καποια συγκεκριμένα χαρακτηστικά το f;ilament? Καθε φορα θα σου βγαίνει με διαφορετική πυκνότητα, ή δε θα έχει αντοχή, η θα βγει με φουσκάλες π.χ

και κάτι τελευταίο, πως παραγγειλες απο το emachineshop.com/ , τον αξονα τον εφτιαξες σε τορνο απο οτι διάβασα, το θερμαντικό στοιχείο το παραγγειλες? πως θα μαζέψω τα υλικά?

Edited 1 time(s). Last edit at 04/27/2013 03:46PM by alfadex.
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login