Welcome! Log In Create A New Profile

Advanced

sestava na Prusa i2 - dotaz

Posted by Anonymous User 
Anonymous User
sestava na Prusa i2 - dotaz
June 01, 2013 03:55PM
Ahoj,
nedávno jsem se ptal na sestavu na Prusa i2, ale teď jsem pár věcí vylepšil a dohledal si zbytek:

Chtěl bych se zeptat, zda je mnou vybraná sestava v pořádku, jestli mi něco nechybí či jestli byste něco neudělali jinak:

Většinu věcí bych koupil z obchodu reprapworld.com . Tváří se celkem důvěryhodně a má skvělé ceny.

Jako plasty bych zvolil toto : [reprapworld.com] . Na tom asi není už co zlepšit.

Extruder: [reprapworld.com] . Nevadí, že je na 3 mm? V čem je to horší/lepší než 1,75 mm? A pokusd bych měl zvolit 1,75 mm, jaký máte tip :-) ?

Motorky : [reprapworld.com] , ještě bych od nich přikoupil jeden, abych měl set pěti.

Elektronika: To je další větší otázka. Zkusil bych tohle: [reprapworld.com] . Moc informací jsem ale o tom nenašel ( jen stránka na wiki [reprap.org] ). Co si o tom myslíte? Je to lepší než Sanguinololu? Mně se na tom líbí, že je vše na jedné jednoduché kompaktní desce. Časem bych asi updatoval na RAMPS, takže je to pěkný a zatím dostačující začátek.

Hetated bed: [reprapworld.com] . Tam asi není co řešit...

Endstops: Klasické mechanické: [reprapworld.com] . Víc ani není potřeba.

Zdroj: Vemu odstud, aspoň ušetřím na poštovným, výkovově je možná až moc silný (http://reprapworld.com/?products_details&products_id=365&cPath=1591_1647)

Řemeny: [reprapworld.com] . Není co řešit. Přesně podle oficiální specifikace.

Kabeláž: [reprapworld.com] . To je rovnou kompletní set.

Vitaminy: Ty už vemu odjinud, tam byly předražený. [www.ferona.cz] . Jednotlivě je rozebírat nebudu. Osu Z a hladké tyče zvolím vyšší kvality. Nařežu na chalupě, uhladím konce na brusce. Kuličková ližiska vemu nějaká do bruslí ze sportu. Stolek nechám uříznout v Baumaxu nebo jiněm podobném obchodě, možná z nějakého žáruvzdorného materiálu kvůli heated bed.

Materiál: vemu z obchodu [www.3d2print.net] . Mají certifikát kvality a za tu cenu to vypadá jako dobrý deal, a ne jako levný sh** .


Možná už jsem odpověděl část otázek, ale stejně bych se chtěl zeptat, zda jsem sehnal vše. Také bych rád věděl, jestli jsem někde neudělal "začátečnickou chybu" a nevybral jsem si něco, s čím bych si pak nevěděl rady. Pokud máte nějaké nápady, jak něco zlepšit/koupit lépe, neváhejte napsat. Jsem vděčný za jakoukoliv radu.

Předem děkuji za odpověď,
Dominik

Edited 3 time(s). Last edit at 06/02/2013 07:11AM by dominiksep.
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login