Welcome! Log In Create A New Profile

Advanced

Hnací kolečko u extruderu

Posted by zakoj 
Hnací kolečko u extruderu
October 18, 2014 06:36AM
Mohl by mi někdo poradit jaký mám zvolit průměr hnacího kolečka u extruderu? Jde mi především o kvalitu tisku, ale zase nechci aby extruder brzdil tiskárnu. Mám filament 1,75. Kolečka jsem videl prumery 12mm a 8mm. Předem děkuji
dan
Re: Hnací kolečko u extruderu
October 18, 2014 06:51AM
Myslim si, ze prumer kolecka, pokud je dobre udelane nema zasadni vliv na kvalitu tisku, ale je to spise o tom, aby ti to sedlo do tveho typu extruderu a sedela ti co nejlepe souososst sevreneho filamentu a dirky vstupu, respektive osou hotendu. Tedy zasadnim meritkem pro tebe bude ona konstrukce extruderu, protoze ty prumery kolecek jsou prevazne zohledneny prave na ni.
Pokud delas vlastni extruder, sel bych do mensiho prumeru, tedy tech 8mm.
Vetsi kolecko potrebuje vetsi silu motoru pro docileni stejneho tlaku filamentu, jako to mensi, ale pro bezne tiskove rychlosti to asi neni tak podstatne.
Tedy jednoduse receno, pri stejnych rychlostech extruze se ti bude motor s vetsim koleckem vice hrat, protoze bude potrebovat nastavit vetsi proud, aby nevynechaval.

Edited 1 time(s). Last edit at 10/18/2014 06:51AM by dan.


_______________
Rebel ? winking smiley
[rebelove.org]
Re: Hnací kolečko u extruderu
October 18, 2014 07:11AM
Děkuji, delám komplet vlastní tiskárnu, tak než začnu vymýšlet extruder chtěl jsem se zeptat na zkušenosti. Použiji to menší kolečko :-)
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login