|
Prosim o pomoc pri vyberu/stavbe (asi rebelix/rebel) + zakladni dotazy February 11, 2016 06:47PM |
Registered: 10 years ago Posts: 9 |
- pro me amatersky pochopitelnou. Zaroven nabizi i "levnejsi" formu "diy" stavebnice, kde je ovsem (udajne) vsechno popsany i pro blba jako jsem ja. A jelikoz je 3d tiskarna draha sranda a ja radeji davam penize do jinych veci (pro me dulezitejsich veci, treba auto
), cena i3 je relativne uchazejici a forma "diy" je jeste levnejsi. Ale jakozto extra velky setrilek jsem si rekl, ze zkusim "stesti" a budu koukat po bazarovych strojich (treba si to nekdo koupil, zjistil ze ma alergii na plast a bude prodavat samotnou stavebnici). Zhrozil jsem se, kdyz jsem zjistil, ze sice je plno inzeratu "Prusa i3", ale ani jedna nevypada jako na obrazku na webu prusi. Nuze, hledal jsem dal a dal a narazil jsem na tohle forum a zde na zajimavou diskusi: [forums.reprap.org]
)
- to same plati pro ceske moderatory (mejte prosim slitovani, jste ma prvni, jedina a posledni nadeje jak se venovat 3d tisku). V neposledni rade, opravdu tenhle prispevek myslim vazne a nedelam si jen legraci! (omlouvam se za nestrucnost, bohuzel to jinak neumim)|
Re: Prosim o pomoc pri vyberu/stavbe (asi rebelix/rebel) + zakladni dotazy February 12, 2016 01:49AM |
Moderator Registered: 12 years ago Posts: 1,038 |

|
Re: Prosim o pomoc pri vyberu/stavbe (asi rebelix/rebel) + zakladni dotazy February 12, 2016 03:13AM |
Registered: 10 years ago Posts: 4 |
|
Re: Prosim o pomoc pri vyberu/stavbe (asi rebelix/rebel) + zakladni dotazy February 12, 2016 04:43AM |
Moderator Registered: 12 years ago Posts: 1,038 |

myslim ze se nedostanes pod 0,1mm mozna pozdeji na 0,05 (ktere vesmes uvadej profi tiskarny). zacni na 0,3mm a tim se neco naucis o zakladu a problemech tisku. tech 0,0006mm je trosku mimo a vychazi spejs jak jemne muze dana osa krokovat
(Praha)

|
Re: Prosim o pomoc pri vyberu/stavbe (asi rebelix/rebel) + zakladni dotazy February 12, 2016 07:52AM |
dekuju za osvetleni pojmu, prave ty krokove motorky, atp. jdou uplne mimo me a vim, ze CASEM se s tim naucim, ale tedka takovehle informace hodlam vypustit z hlavy, protoze by mi to zabralo az moc prostoru v mozku (obcas si pripadam, jako ze jedu na 32kB pameti, tudiz se mi tam vejde informace o tom, ze mam vstat, najist se a jit spat
).. Kazdopadne, spatne jsem tedy pochopil, myslel jsem ze zahradnik je dan ^^ evidetne zahradnik je "jen" fanda do 3d tiskaren 
), s tim naprosto pocitam a samozrejme necekam, ze prijdu domu, sestavim za 2hodinky jak z ikei a vytisknu novy facemodel predatora. S tim, ze si budu muset hrat s nastavenim sliceru, atp. naprosto pocitam a to si MYSLIM nebude ani problem (technicky - pocitacove jsem zdatny dost, programatorsky take a graficky snad jeste vic), verim, ze bych byl schopen si napsat nejaky vlastni G-code at uz parser, generator, nebo cokoliv jineho. Ale takovy ten "hardwarovy" pristup jde uz mimo me (firmware, programovani hradel, atp.) a proste mi muj mozek vypina a rozsviti se kontrolka "ackoliv bych rad, nemam na tohle dostatecne schopnosti" 
, vzdycky kdyz se do neceho takhle rozpalim, musim to okamzite mit, jinak se k tomu uz nikdy nedokopu). Kazdopadne kdyz to budu brat teda JEN podle ceny, tak skoleni + set je sice super "marketingovy tah", ovsem ja bych jej asi ani neuvital. Chci si to sestavit, pohrat si s tim, verim, ze se pri tom naucim jak to funguje (alespon castecne), vic me to "vtahne" do deje, atd. A vyjde-li ten rebel II na nejakych 11tisic ta stavebnice, vs pocitam nejakych 16-20tisic za to skoleni, z vyse zminenych duvodu pujdu radeji do stavebnice (ackoli bych autora rad nejak financne podporil, vazim si jejich prace, atp.), ale proste ta stavebnice pro me bude zabavnejsi si myslim
nehlede na to, "definoval" jsem si, ze do tiskarny jsem ochoten tedka vlozit max 15tisic (+-).
(jelikoz jsem profesne designer, tak na design hodne dam
), ovsem nepovedlo se mi nalezt stavebnici, popripade kompletni cenu soucastek, jokejoke (pokud jsou jeho stranky reprap4u.cz nabizi tiskarnu+stavebnici za 20tisic. Kdyz bych se se samotnou stavebnici dostal do zhruba tech 15ti tisic (cim min tim lip, kdyz by cena byla srovnatelna s rebelem, je to jeste vetsi pecka), tak jdu jednoznacne asi do rebelixe.
).|
Re: Prosim o pomoc pri vyberu/stavbe (asi rebelix/rebel) + zakladni dotazy February 12, 2016 10:26AM |
Registered: 13 years ago Posts: 748 |

Na konkretni dotazy jsem schopen vyhledove odpovedet, na slohy nejak nemam energii, sorry 

|
Re: Prosim o pomoc pri vyberu/stavbe (asi rebelix/rebel) + zakladni dotazy February 13, 2016 05:07PM |
Registered: 13 years ago Posts: 121 |
Vse podstatne uz tady padlo - jde hlavne taky o to, jak je clovek peclivy pri sestavovani dane tiskarny / kalibraci a je celkem jedno, co to bude za model. Kompletni navod na RebeliX X2 je zatim kvuli nedostatku casu v plenkach. Cenove dily na RebeliX X2 vychazi +/- stejne jako na REBEL II.|
Re: Prosim o pomoc pri vyberu/stavbe (asi rebelix/rebel) + zakladni dotazy February 13, 2016 07:49PM |
coz je fakt, ale uprimne se priznam, ja sam je rad docela pisu
pokud se nejedna o technickou - odbornou specifikaci / dokumentaci. Takze ja bych ten navod klidne napsal, jenze musel bych tomu rozumnet a umet to, kde zasadne narazim s timhle predpokladem a pravdepodobne uz jen kvuli tomu to nemuzu napsat
idealni by mohla byt jeste nejaka 3d animace z toho modelu, ktery je na strankach, tam by to jit mohlo relativne i rychleji nez to vse vypisovat
|
Re: Prosim o pomoc pri vyberu/stavbe (asi rebelix/rebel) + zakladni dotazy February 14, 2016 05:05AM |
A jelikoz ten RepRap neni nasim hlavnim zdrojem prijmu, tak obetovat vikend ci 2 slohovemu cviceni se samozrejme nikomu nechce 

Jak pise "jokejoke", ty konstrukce jsou pri spravnem sestaveni a serizeni kvalitativne srovnatelne.
|
Re: Prosim o pomoc pri vyberu/stavbe (asi rebelix/rebel) + zakladni dotazy February 14, 2016 06:08PM |
za oba
jak za tebe, tak i jokejoka
me to nedela problem to mit behem 2 hodin napsane
(pokud svolite s tim tam nemit diakritiku 
stejne tak jsem to mel snad se vsim v mem zivote
od skoly, pres auta az po pritelkyni 

je fakt, ze z Rebela - Rebelixe je rebelix (pro me) ta horsi volba, protoze u toho rebela je alespon podstatne obsahlejsi a rekl bych presnejsi navod
ale o to vic si tim projdu a treba se jednou dostanu i k tomu rebelovi. Jokejokovi jsem slibil, ze to poradne zdokumentuju a zkusim pak vytvorit prave nejaky "amater" navod (ne technicky, zadne nastavovani sliceru, atp.), ale opravdu jen "tady je vypis VSECH soucastek" - tohle a tohle dejte sem a privazte to sem, pak prostrcte hlavu a odstrcte zidli. Takze, uvidime no.
|
Re: Prosim o pomoc pri vyberu/stavbe (asi rebelix/rebel) + zakladni dotazy February 15, 2016 11:54AM |
Nakonec princip a problemy budes ve finale resit nemlich ty same a je pro me mozna lepsi, kdyz trosku "poprudis" Martina a ne me 
Klidne v nesnazich ci napadech/navrzich zabrus i na Rebeli forum, nejsme uzavrena spolecnost a s Rebelixem jsme tak nejak asi na podobne vlne