Welcome! Log In Create A New Profile

Advanced

Česká komunita

Posted by prusajr 
Re: Česká komunita
August 29, 2012 03:25PM
zdravim mam kit ramps a arduino a pololu
zkousim zatim rozpohybovat asy x y z e ale když nahraju testcode tak se mi to ani nehne na desce jen blikaji 4 led a ticho

[reprap.org]

PS: nevim jestli jzalezi jak je zapojen motor a nebo ne a zda maji bejt limitaky seple...
děkuji za odpoved
Re: Česká komunita
August 30, 2012 02:13AM
Jakej firmware? Ovládací soft ?


www.reprap-parts.cz
Re: Česká komunita
August 30, 2012 02:37PM
vyřešeno bylo to zdrojem opravdu je to proudově hodně náročné grinning smiley

ale teď schanim věci na Extruder (nejlepe kit i s hot endem) , a vytiskle věci
na prusu -- vše potřebuji s fakturou grinning smiley
Re: Česká komunita
October 07, 2012 03:24PM
Ahoj udělal jsem takový malý web který by měl pomoct začátečníkům repraptiskarna.ic.cz. Současně nabízím tištění jakýchkoli plastů. Stačí mi jen napsat na forrestg@seznam.cz
Re: Česká komunita
October 10, 2012 03:13PM
Ahoj všichni,
chtěl bych si jednu 3D postavit pro výukové účely, ale nejprve bych asi potřebovat nějakou malou konzultaci a alespoň se podívat na hotový model, případný čas i zaplatím, třeba i ve formě naturálií :-), není tu někdo ze Zlína, Olomouce, Ostravy, Brna nebo i dál ??? Prosím ozvěte se na vlastimilpalous (zavinac) seznam.cz, budu vděčný i za jakýkoliv kontakt.

Díky moc.
Re: Česká komunita
November 04, 2012 10:41AM
Zdravím vospolok,

po menších problémoch som prešiel zo skeinforge na slic3r (pod win7). Nastala menšia nepríjemnosť s ukončením tlače. Po určitej dobe (niekedy kratšie niekedy dlhšie) prestane tlačiareň komunikovať s PC (naštve to hlavne ak sa sekne pár vrstiev pred ukončením tlače).Pause Restart nepomáha dokonca ani Disconnect, lebo následne sa s ňou nespojí. Podobný problém som mal pod linuxom ale tam sa to vyriešilo prepnutím do iného portu. Jediné čo teraz pomáha je reštartovať celý PC. Má s tým už niekto skúsenosti ? Zostavu mám Win7 Printer Interface so Slic3rom, elektronika Ramps 1.2 s AT mega 2560, firmware Sprinter, driver Arduino 1.0.1
Re: Česká komunita
November 04, 2012 02:42PM
Ahoj,
občas se mi to stávalo. Zjistil jsem volný kabel USB konektoru v Arduinu a špatný kontakt( Mám elektroniku zezadu na tiskárně). Také mi to tuhlo někdy dříve a někdy až za několik hodin. Dal jsem jiný kabel a pohoda.
Re: Česká komunita
November 06, 2012 12:58PM
Nepomohlo, skúšal som nový tienený kábel s pozlátenými koncovkami a už to aj vyzeralo sľubne ale na koniec mi znova prestala odpovedať. 6 vrstiev pred skončením. . . . . Can't write to printer (disconnected?)

Edited 1 time(s). Last edit at 11/06/2012 02:49PM by t1mo.
Attachments:
open | download - Bez názvu.png (17.4 KB)
Re: Česká komunita
November 07, 2012 06:08AM
Ahoj,
běžné věci tisknu z SD karty a tam to bylo vždy O.K. Stejnou hlášku to psalo i mně. Zkus tedy vyměnit Arduino.
Re: Česká komunita
November 08, 2012 09:46AM
Quote

Zkus tedy vyměnit Arduino.

Ta tva deska s AT mega 2560 ma na tu komunikaci s USB pouziva ATmega16U2 (ATmega8U2 v revizi 1 a 2) s vlastnim firmware, ktery se take necha aktualizovat s pomoci dfu-programmer.

Starsi verze nemaji pripajene programovaci piny pro ATmega8U2

[www.ladyada.net]

Na novejsich uz jsou programovai piny na ATmega16U2 pripajene takze jej lze programovat primo:

[www.gammon.com.au]

R.

Edited 1 time(s). Last edit at 11/08/2012 09:58AM by dysgenio.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PLAYFull Design on DYSgenio , MakersCZ on Facebook , MakersCZ on YouTube
DYSgenio helps kids of all ages to learn quickly and smoothly, we are all gifted ~ EVERYONE!
Re: Česká komunita
January 28, 2013 01:54PM
Na koniec to bol dvojitý problém. Na doske RAMPS 1.2 som mal zopár studených spojov + chyba kábla. Keď som ich opravil a použil tienený USB kábel s pozlátenými koncovkami, konečne všetko ide ako má.
Re: Česká komunita
January 29, 2013 11:09AM
Cau, nasel by se u Tebe cas a chut pro me vytisknout par dilu na extruder. Ten stary se rozmrdal:/ a co ted dal.?? grinning smiley.. Podklady dodam (.scad .stl), plast popripade takysmiling smiley. Potrebuji to co nejrychleji, penize nejsou problem ,p

predem diky s pozdravem Ruzicka
Re: Česká komunita
January 29, 2013 12:56PM
Ahoj,
muzu pis PM.
Re: Česká komunita
February 18, 2013 12:59PM
Nemohl by mě to někdo vyfotit jak je to myšleno? Myslím tím detail napojení 8-žilkového vedení od SX17 na 4-žilkové co vede ke stepperu. Nemám v tom nějak jasno. Díkec

Jirka Wrote:
-------------------------------------------------------
> Pomoc pro ty, kteří použijí motorky Microcon
> SX17-0905:
> - použije se bipolární sériové zapojení
> - spojí se červený a hnědý
> - spojí se zelený žlutý
> - 2B - modrý
> - 2A - bílý
> - 1A - černý
> - 1B - oranžový
to zemciko
February 21, 2013 10:46AM
Jendá se mi o tisk modelu zborcené plochy na BC práci. napiš mi mail na 3dbudovyamista@gmail.com, jeslti by to šlo, cenu a zkusíme to vymyslet. Díky, D.
Re: Česká komunita
May 16, 2013 11:59PM
Hruza
prisel za mnou mladsi kamarad s prosbou o pomoc s Prusou. Je to hnus, je videt, ze autor nema ani nejmensi znalosti a vedomosti o mechanice a ani elektronice. Nestabilni nedostatecne tuha konstrukce jeste neuveritelne predrazena. Jen proto, aby se nesmyslne drahe dily musly tisknout. Elektronika na Arduinu, slabe konce, spatne spinace neuveritelne predrazene.

A tak mne napadlo nabidnout profesionalni pomoc pro zajemce. Bohuzel pri vedeni elktronicke firmy mam k dispozici omezene mnozstvi casu. Ale mohu nabidnout strojni vybaveni jak pro mechaniku, tak pro elekteoniku. Myslim, ze by stalo za to udelat stabilni ram z hlinikoveho profilu, poradnou elektroniku primos drivery motoru pro mikrokrokovani a celou tu vec doplnit laserem pro zlepseni kvality tisku vcetne pripadneho mikroobrabeni. A kdyz se podivam na zouflce prusu mendela tak myslim, ze ta kvalitnejsi varianta by se dala postavit tak zza polovinu ceny. Pokud se da dohromady nekolik zajemcu. Takze pokud mate chut vytvorit konkurencni produkt pro sirsi komunitu nevahejte mne kontaktovat

Honza
Re: Česká komunita
May 17, 2013 12:59AM
Ahoj Honzo,
se zájmem jsem si přečetl tvůj příspěvek.
Mohl bys, prosím, zkusit konkretizovat dva následující body tvé nabídky?

1. Jak chceš zlepšit kvalitu tisku ?
(Současné konstrukce reprap tiskáren určitě nejsou dokonalé. Snad každý, kdo si tiskárnu staví, přijde s dílčími vylepšeními. Ale podstatný kvalitativní posun jsem nezaznamenal, t.j. přesnost tisku zůstává tak cca 0,1mm.)

2. Jak chceš snížit náklady na polovinu?
(Jak jsem uvedl v jiném příspěvku, odhaduji minimální náklady na postaveníí tiskárny Průša I3 asi na 10k Kč. Nejpodstatnější položky jsou elektronika, krokové motory, hotend - tvoří cca 60% nákladů. Jak chceš na nich ušetřit?)

Dík za odpověď.

Jirka

Edited 1 time(s). Last edit at 05/17/2013 05:09AM by jirpil.
Re: Česká komunita
May 17, 2013 04:21AM
Souhlasim s tim, ze strojar a lide s podobnym zamerenim jsou dle meho schopni navrhnout stabilnejsi konstrukci. A verim i tomu, ze reprapy maji jeste rezervu v konstrukci. Nesouhlasim ale s tim, ze dane reseni by bylo vyrazneji levnejsi. Da se usetrit na elektronice, pokud si ji clovek sestavi sam, pripadne koupi neco z ebaye apod. Da se usetrit na tiskove hlave, remenech motorech apod. Ale samotna konstrukce je cca 1500-2000kc tam neni moc velka rezerva. V podstate kvalitnejsi linearni vedeni apod. by zacinalo na podobne cene za jednu osu, dle meho.

Ale rozhodne jsem zvedavy na vysledky prace, kazdy novy vitr je vitan smiling smiley
Re: Česká komunita
May 18, 2013 05:12AM
No to je pěkná kritika, ale asi jen takový výkřik do tmy.
Kdyby ke každému bodu co zde napsal, dodal Honza i alespoň nástřel "lepšího" řešení tak by se možná dalo věřit. Taky jsem si myslel že ušetřím a zkusím udělat levnější a kvalitnější variantu, která pak ale byla ve finále dražší než kdybych jel na workshop za 25tis. a pak v pohodě hned tiskl. Arduino je přád nejlevnější řešení, mega koupíš za pětistovku a máš to se stabilizátorama, USB atd.
Nejlevnější varianta elektroniky co jsem našel, je asi Gen7, to jde polepit za pár peněz a koupit jen drivery. Krokové motorky koupit nebo vytahat někde ve sběrném dvoře ze starých tiskáren. Tam by šlo posbírat i lineární vedení ale to je pak individuální a co kus to originál. Jak chceš laserem zlepšovat kvalitu tisku? Měřit? Jak? Nebo obrábět? To potřebuješ alespoň kolem 1W a odtah spáleného plastu abys nedostal rakovinu plic z karcinogenů.
Já to nevidím moc reálně. Jsem ochoten věnovat nějakej čas a klidně i peníze vývoji a zkusit udělat jinou a lepší variantu.
Když bude potřeba i přijedu. Kontakt - pavel131 zavinač centrum.cz . Olomouc.
Re: Česká komunita
June 07, 2013 09:19AM
Chci udělat mapu 3D tiskáren v ČR pomocí google maps aby začátečníci jako já věděli jestli v jejich okolí má někdo tiskárnu. Tak bych prosil o zaslání typu tiskárny, nějakého kontaktu (Google+, Facebook) a města (obce) kde žijete. Odkaz na mapu https://www.google.cz/maps/ms?hl=cs&gl=cz&ie=UTF8&oe=UTF8&msa=0&msid=213224614884862431893.0004de8fe312f1c81c95f&dg=feature
Re: Česká komunita
June 07, 2013 09:52AM
pokud mohu poradit, zaloz na mapu samotne tema.. winking smiley
Re: Česká komunita
June 07, 2013 12:33PM
Dobrej nápad smiling smiley
Re: Česká komunita
June 07, 2013 01:01PM
Jedna mapa založená na google API se už tvoří.. Sliboval jsem ji tu už někdy v únoru, ale pak jsem práci na ní musel kvůli nedostatku času přerušit, znovu jsem se k ní dostal tepve v týdnu.

Pokud by se někdo chtěl mrknout, tak je na adrese www.reprapmap.eu. Zatím je ale pořád ve vývoji a silně nedotažená, hlavně správa účtu.
Re: Česká komunita
June 07, 2013 01:12PM
dík za radu, chtěl jsem to založit už předtím ale přes mobil to jde blbě, dneska večer to založím.
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login