Welcome! Log In Create A New Profile

Advanced

How to get Repetier to think I only have 1 exruder

Posted by tc1967uk 
How to get Repetier to think I only have 1 exruder
July 27, 2018 04:14AM
Hi

Total 3D printing newbie here, apoloies in advance if my terminology is wrong.

I have a dual head K200 delta printer with a heated bed which I put together 8 months ago, but gave up due to frustration of the following error in Repetier:

temp sensor defect marked defect
Errortongue sticking out smileyrinter set into dry run mode until restart!

I've tried again today, and all 3 thermistors (and the spare) work fine, but socket E1 on the BT7200 V1.8.26 RAMPS PLUS 2 is giving me -20oC readings no matter which thermistor I put in.

Even though I’ve tried to tell it there’s only 1 extruder (in Printer Settings), the display right at the bottom of Repetier still thinks there’s 2.

I've emailed the seller and the company I bought it *through*, to see if they can help.

In the meantime - is there any way to make Repetier believe that I only have 1 extruder, or change things so that I can use the heated bed socket for the other extruder instead and just try to make due without the heatbed for now?

Hope you can help.
Re: How to get Repetier to think I only have 1 exruder
July 27, 2018 06:24AM
What is the firmware that is installed on the controller ?
Re: How to get Repetier to think I only have 1 exruder
January 08, 2019 06:48AM
Have a look at the text file. I ha highlighted some lines. If It helps you I am happy.
Attachments:
open | download - BODY OF CONFIC.H FILE (47.3 KB)
Re: How to get Repetier to think I only have 1 exruder
January 08, 2019 08:18AM
I'll give it a go. Thanks.
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login