Welcome! Log In Create A New Profile

Advanced

Delta Yazıcı İlginç Kalibrasyon Sistemi Hakkında Destek

Posted by Flaprex 
Delta Yazıcı İlginç Kalibrasyon Sistemi Hakkında Destek
November 01, 2017 09:52AM
Merhaba arkadaşlar iyi akşamlar. AnyCubic Kossiel Plus 3D Printer kullanıyorum. Sprey - uhu vs. kullandıktan sonra bazen tabla - nozzle kalibrasyonunu tekrar yapmam gerekiyor. Birkaç defa yaptıktan sonra artık uğraşmak çok sıkıcı bir hal alıyor. Otomatik kalibrasyon için araştırma yaparken bu tip bir sisteme rastladım ve çok hoşuma gitti.

Sistemin dışarıda olmayışı estetiği de bozmuyor. Baskı yaparken ki bir videoyuda izledim ve gayet iyi görünüyordu. Bu tip sistem yapan veya bilgisi olan kişiler sistemi uygulamamda yardımcı olabilir mi ? Veya sistemin negatif bir kısmı var mıdır ? [Vİdeo [www.youtube.com] 2.30 dakika]
Re: Delta Yazıcı İlginç Kalibrasyon Sistemi Hakkında Destek
November 01, 2017 05:28PM
Merhaba,
Eger dogru uygulanabilirse neden olmasin. Ama göz önünde tutmak gereken bir kac nokta var.
1. Rijitlikten ödün verme riski, resimde gördügünüz lineer hareketi yapmak icin cok düzgün bir yatak gerekiyor. Yazici x ve y ekseninde ivmelenirken eger yatakta bosluk olursa cikti kalitesini düsürecektir. Büyük ihtimalle boslugu engellemek icin saglam bosluksuz metal veya naylon gibi bir yatak gerekecektir. Yataktan kastim hot end'in dikey hareketine izin verecek yapi.
2. Nozzle ucundan ölcüm yaparken muhakkak nozzle ucu muhakkak temiz olmali. Cünkü ucta kalan plastik artigi yanlis ölcüme neden olacaktir. Erime sicakligina ulastirarak tam temasi belki saglayabilirsiniz.
3. Eger bu sistemi uygulayacaksaniz switch üzerindeki metal kolu kirarsaniz daha hassas okuma sonuclari alirsiniz.
Re: Delta Yazıcı İlginç Kalibrasyon Sistemi Hakkında Destek
November 01, 2017 05:52PM
Cevabınız için çok teşekkür ederim . Yatak konusunda söylediklerinizden sonra benim cihazımda olmayacağına karar verdim çünkü uzun zamandır yatağın düz olmaması ile boğuşuyorum . Auto Level konusunda söyledikleriniz okudum ve NPN sensör ile yapmaya karar verdim fakat birkaç sorum var yardımcı olabilirseniz çok teşekkür ederim.

Sorularım şu şekilde ;

- Konuda örnek verdiğiniz NPN tipi sensör satın aldım . Bu sensörü kullanmak için direnç düşürücüye ihtiyacım var mı yoksa direk olarak arduino üzerinden bağlayabilir miyim ?

- Delta tipi bir yazıcım var elimde sensör ü takabileceğim bir stl çizim de var ama bu sensörü arduino üzerinden nereye nasıl bağlayacağımı bilmiyorum bu konuda elinizde bir anlatım veya kaynak var mıdır ?

- Sensörü cihaza bağladıktan sonra yazılım kısmında neler yapmalıyım ? Aynı tip cihaz ve sensörü kullanan bir kişinin marlin dosyaları var ama kendi yazılımım üzerinden yapabilirsem ilerisi içinde daha iyi olur diye düşünüyorum.

- Bu sensör ile kalibrasyonu gerçekleştirdikten sonra sensörü cihazdan sökmemiz mi gerekiyor ? Gördüğüm kadarıyla sensör nozzle dan aşağıda oluyor bu şekilde yazım yapılamaz diye düşünüyorum.

- Son olarak konuda bir kişi tabla ısındıktan sonra sensör ün ölçüm yapamadığını söylemiş . Yani ısıtıcı tablamız varken sensörü kullanamıyor muyuz ? Yoksa önce kalibrasyonu yapıp sonrasında tablayı ısıtıp yazma işlemine başlayarak bu sorunu aşabilir miyiz ?

Çok fazla oldu ama yardımcı olabilirseniz çok sevinirim .
Re: Delta Yazıcı İlginç Kalibrasyon Sistemi Hakkında Destek
November 01, 2017 06:27PM
Sirayla cevap vereyim o zaman.
- Eger kullandigniz sensör 5volt ile sorunsuz calisiyorsa gerilim bölücü devreye ihtiyaciniz yok.

- Her board üzerinde baglanti tipi farkli ama genel olarak herhangi bir end stop yerine baglayabilirsiniz. 3 Baglanti var bunlar arti, eksi ve anahtar.

- Kendi firmware ayarlarinizi deneme yanilma ile olusturabilirsiniz. Forumda bu konu ile ilgili bir baslik var, görüldügü kadar zor degil.

- Sensör her zaman nozzledan yukarda duruyor, tabii hassasiyetine göre bu fark az yada cok olabilir.

- Isi, metal sensörünü olumsuz yönde etkiliyor. Ayrica metal yüzey homojen yogunlukta olmali.

Endüktif sensörler güzel ama bir cok kisinin problem yasadigini gördüm.

O yüzden tavsiem geeetech marka touch sensör su an 17$ civarinda. Baglantisi biraz daha karisik ama internette konuyla ilgili bir cok kaynak var.

Veya en iyisi kendi sensörünüzü kendiniz gelistirin. Optik veya hall effect sensörler de cok kullanislilar.
Re: Delta Yazıcı İlginç Kalibrasyon Sistemi Hakkında Destek
November 01, 2017 06:37PM
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. O zaman şimdilik sensörü bağlayayım . BLTouch geldikten sonra onunlar değiştiririm. Acaba Touch için türkçe kaynak var mı ? Eğer yoksa bulduğum yabancı kaynaklar ile kurayım.
Re: Delta Yazıcı İlginç Kalibrasyon Sistemi Hakkında Destek
November 01, 2017 06:51PM
BLTouch orijinal üreticisi ve tabii 2-3 kati kadar daha pahali ama "geeetech touch" marka sensör bu ürünün aynisi ve cok basarili.
Isimsiz markasiz olanlardan almanizi tavsiye etmem.

Internette BLTouch icin buldugunuz kaynaklari kullanabilirsiniz zaten baglantilari ayni. Ayrica geeetech ürünün yaninda bir cok baglanti konnektörü gönderiyor.
Re: Delta Yazıcı İlginç Kalibrasyon Sistemi Hakkında Destek
November 02, 2017 08:56AM
Tamamdır yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login