Welcome! Log In Create A New Profile

Advanced

Z prob homingte çalışmıyor

Posted by 0M42 
Z prob homingte çalışmıyor
February 26, 2021 02:56PM
Arkadaşlar merhaba, printrbot simple metal 3d yazıcım var. Normalde bu cihaz pc bağlantılı çalışıyor. Fakat ben arduino mega/ramps 1.5 kart ile marline çevirdim.

Cihazın üzerinde fabrikasyon indüktif sensör var (no / pnp) z yi bu sensör ile limitliyor (z-min). Ama ne yaptıysam homing yaptığımda z yi durduramadım. Z yi eksenleri hareket ettirme menüsünden aşağıya indirirken sensörü metal ile tetikleyince duruyor. Ama home dediğimde hiç bir şekilde durmuyor.

Bir kaç gündür uğraşıyorum ama çözüm bulamadım. Bana yardımcı olur yol gösterirseniz çok sevinirim marlin sürmüm 2.0.7.2

Edited 1 time(s). Last edit at 02/26/2021 03:50PM by 0M42.
Re: Z prob homingte çalışmıyor
March 03, 2021 06:38AM
Sorunu hallettim. Marling düzenlemede hata yapıyormuşum. Ayrıca prob sensor hem zmin de hemde homing de aktif olmuyor. Ya zmin de durduracak şekilde düzenlemek gerekiyor ki bu durumda homing te çalışmıyor. Yada tam tersi homing te durduracak şekilde düzenlenmesi gerekiyor bu durumda da zmin de çalışmıyor.

Yada her iksinde çalışacak şekilde düzenlemeyi ben başaramadım ama netice itibarı ile şu anda homing yaptığımda sensör çalışıyor iş görüyor.
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login