Welcome! Log In Create A New Profile

Advanced

PEEKčoviny

Posted by Anonymous User 
Anonymous User
PEEKčoviny
December 12, 2013 12:23PM
jojo , zlatej celokov ;-)

Edited 1 time(s). Last edit at 12/15/2013 04:58AM by majkl.
dan
Re: Filament 3mm ABS - prodám
December 12, 2013 01:17PM
Hodne zalezi na PEEKu jako takovem. Pokud je to skutecne PEEK tak ma tavnou teplotu okolo 340st. Pri 260 umim tisknout na tryskach z PEEKovym holderem uplne bez problemu. Takze zlatej PEEK bez vetrakoveho prichlazovani grinning smiley


_______________
Rebel ? winking smiley
[rebelove.org]
Anonymous User
Re: Filament 3mm ABS - prodám
December 12, 2013 04:35PM
az s peekem vytisken plycarbonat tak dej vedet :-D chapu ze nekdo nema rad aktivni chlazeni ,ale tvrdit ze zvladne peek to co celokov je proste nesmysl ! ;-)

ja vim ze trabant taky jede, i bez klimatizace :-D ale radsi pojedu mclarenem :-D :-D asi tak ;-)

tavnou teplotu muze mit klidne 340, ale mekne uz 80 stupnu predem !

Edited 2 time(s). Last edit at 12/12/2013 05:51PM by Zvire.
dan
Re: Filament 3mm ABS - prodám
December 14, 2013 02:18PM
Tvoje prirovnani jsou trochu mimo misu. Zatim jsem nic z polycarbonatu DS hotendu taky nevidel, tak se tu bavme o vecech dostupnych a ve vetsine pripadu pouzivanych, tzn. tisku pri max. teplortach do cca 260st. McLaren z tve i2 celokovovej hotend neudela, to se muzeme klidne vsadit grinning smiley
Netvrdil jsem ze peek zvladne cokoli, pouze jsem popsal tepelne vlastnosti, ktere ma a z vlastni zkusenosti vim, ze to tak je. Nevim, co ti pri 80 mekne, ale PEEK rozhodne ne grinning smiley Az budes mit nejakou zkusenost s PEEKEm, tak dame rec.


_______________
Rebel ? winking smiley
[rebelove.org]
Re: Filament 3mm ABS - prodám
December 14, 2013 05:56PM
zalezi na primesech a obecne kvalite peeku, mnozstvi hmoty pouzite v dane trysce a teplote na ktere jedete... ofiko cistej ma nekde 340°C tavnou a tranzitni nekde kolem tusim 140°C takze pravdu muzete mit oba smiling smiley
- pro nezasvecene je tranzitni ta teplota, kde zacina bejt amorfni material mekky a vice tvarny smiling smiley

sice otazka mimo misu, ale polykarbonat potrebuje kolik? odhaduju tak 300°C nejmin ne?


vlastni navrh plus ve vystavbe CoreXY

Thingiverse : [www.thingiverse.com]
git: [github.com]
shop: [shop.daje.cz]
Teorie relativity:
vysvetleni 1: sahnes-li na rozpalenou panev, vteriny jsou jak hodiny. sahnes-li na rozpalenou zenu, hodiny jsou jak vteriny...
vysvetleni 2: strcis-li mi nos do zadnice, pak ja mam nos v zadku, ty mas nos v zadku, ale ja sem na tom relativne lip smiling smiley
Re: Filament 3mm ABS - prodám
December 14, 2013 07:48PM
Jo, 300C. Mám na cestě 1kg vzorek, ozkouším, dám vědět, případně můžu vážnému zájemci kousek odšmiknout.


3draty.cz - celokovový hotend
dan
Re: Filament 3mm ABS - prodám
December 15, 2013 04:47AM
Raptik> opet jsou me a zvireci prispevky OT tohoto vlakna, tak je prosim presun nekam jinam, nebo ty me smaz, nebudu v teto diskuzi pokracovat.


_______________
Rebel ? winking smiley
[rebelove.org]
Re: Filament 3mm ABS - prodám
December 15, 2013 04:56AM
Navrhuju založit tema, kde se budeme hádat se zvířetem. Je evidentní, že k tomu bude docházet často smiling smiley


3draty.cz - celokovový hotend
Anonymous User
Re: PEEKčoviny
December 15, 2013 05:10AM
heeeeeeej pekne ste se na me dohodli ;-) ja stim preci nezacal, o roztavenym peeku mluvil nekdo jinej, pak mu odpovedel dan, a ja se jen zminil ze celokove reseni je jednoznacne odolnejsi ;-)


dan: nejde preci o to jestli si neco s polycarbonatu od DS videl, ale DS hotend ho tisknout muze !!! to je ten rozdil co jsem uvadel ;-) taky by byl odobre kdybys cetl co pisu , nepsal jsemze peek mekne pri 80 ale o 80 drive !!!!!!! coz znamena tebou zminovanych 340 -80. a pri 260 je peek vazne poddajnej ;-)

Edited 1 time(s). Last edit at 12/15/2013 05:12AM by Zvire.
Re: PEEKčoviny
December 15, 2013 05:34AM
Ono problém je v tom, že ty píšeš svoje domněnky. Dan čísla a konkrétní zkušenosti.
Tys evidentně s PEEKem netisknul a polykarbonátem taky ne.

Měl jsi v ruce jinej hotend než tu vaši kopii E3D?

Krom toho téma bylo o prodeji ABS, co se tiskne na 250C.

Tedy žádný dohadování proto tobě není potřeba, je to naprosto evidentní.

Prostě každá z těch konstrukcí má svoje výhody a svoje nevýhody.

PEEK je na nižší teploty a standardní materiály, E3D je dobrej na případný tisk alternativních materiálů (Nylon - 260C, PC - 300C).
PEEK není třeba ofukovat, E3D ano. Když upadne drátek u chladícího větráku a dáš mu pár hodin, tak ti nejspíš utaví celou tiskárnu.

Jeden z našich pokusů měl ještě větší chladič než E3D a přichycovali jsme to celé na 3mm plech. Když jsem vypnul větrák a nastavil teplotu 300C tak po cca 3/4hod jsem měl na chladiči 60C i bez větráku. Takže když se udělá masivnější chladič, šlo by to i bez ofuku (nemyslím tisknout, ale nezničit tiskárnu).

Edited 2 time(s). Last edit at 12/15/2013 05:41AM by majkl.


3draty.cz - celokovový hotend
Anonymous User
Re: PEEKčoviny
December 16, 2013 12:17PM
hele je krasny jak me soudis ! speekem sem netisknul , ale mam pomerne presnou prdstabu o jeho moznostech :-D
taky je usmevne jak se neustale snazis shodit cokoliv co rikam :-D o danovo skusenostech vim ,a pro tvou informaci pomerne hluboce spolupracujeme v nekolika oblastech :-)

nic mene nechapu proc jako svuj argument si beres do huby uspechy nekoho jineho ;-) z danem do sebe tak trochu rejpem, to je bezne , stebou je to o nicem jinem ;_)

napriklad ty soudis nas hotend naprosto bezestudu a presto nejsi jeho drzitelem winking smiley a to jsi jeden zmala :-D divil by ses kdo vsechno ma nas hotend ;-)

ale jak rikam, nejak jsem stratil chut tobe s cimkoliv pomahat ;-) Ja prote nemam cast testovat co se zrovna tobe libi :-D na polycarbonat taky dojde ;-) ale jsem si pomerne jisty ze DS hotend ma tak 100x vetsi sanci to zvladnout nez tve reseni ;-)

o tvem rado by fast hotendu nemluve ;-) tam je jedna obrvoska chyba o ktery ty nic netusi , coz jen potvrzuje tvuj dilatantismus ;-) ale jak rikam, narposto v poradku ;-)
ad bych jen podotkl aby sis me nebral do drzky :-D nebod vis prd co a kdy testujem ;-) ale rozhodne to nehodlame podrizovat tobe ;-)

takze preju hodne uspechu , a to je vse co pro tebe mohu udelat ;-)

ps : na co je urcen peek vim i ja i dan proto do sebe rejpem , protoze dan preferuje neaktivni reseni, a ja to aktivni ;-) vazne nepodrebujem tvoje "moudra" :-D mi smaozrejme vime ze vse ma sve pro a proti , a pokud sis vsimnul bylo to takove postuchovani mezi mnu a danem ;-) teda nez si prisel ty :-D

Edited 3 time(s). Last edit at 12/16/2013 12:21PM by Zvire.
Anonymous User
Re: PEEKčoviny
December 16, 2013 12:32PM
btw utavi celou tiskarnu je naprosty nesmysl kterym se jen snazis ( velmi dementne ) schodit celokovove reseni !

pouzivame pla pojistne pulkruhy, takze ty jsou samozrejme prvni co se roztavi ! tim padem i kdybys byl tkaovej blb a nechal tiskarnu jet nekolik hodin bez dozoru,
coz uznavam ze v tvem pripade asi nebude nic neobvykleho , roztavi se pojistne krouzky a hotend vypadne na sklo nedojde ani k poskozeni extruderu, pokud je z abs.
pokud kjeho poskozeni dojde, je to jen tpeelna deformace kterou spravej 2 minut z nozem vetsinou .

MAXIMALNE to dopadne tak ze je potreba pouzit novy extruder ;-) nic mene podotykam ze extruder ( tisknutej ) je stale zlomek proti tvemu PEEK NICE reseni , protoze po nehode na nem , potrebujes novy hotend ;-) coz je financne nekde jinde ;-)
dan
Re: PEEKčoviny
December 16, 2013 03:54PM
Nebavi me tyhle dohady moc cist a cokoli k nim psat, ale kdyz uz si me tu nekdo bere do hu.., tak to nejak uvedu na pravou miru ve 3 bodech.

1. moje spoluprace se zviretem je o vymene nazoru (nekdy docela i prudke) mimo toto forum a to na skype. Uprime "zvire" kdyby jsme diskutovali tady, asi by jsem zaplnili disk na serveru grinning smiley

2. Majkl ma v poslednim prispevku podle me pravdu, ale chapu zvire a jeho horlivost, ze je to zasah do citliveho mista a zvire chyta na 1. naslapnuti ze smiling smiley
Kazdy mame svou konstrukci a zkusenosti, takze zde timto zpusobem muzeme debatovat do nekonecna a nic nez hadky z toho nebudou, zadny prinos to na foru nema.
Takze se nekritizujme na vzajem, nehanme si svoje vytvory a naopak se snazme o vymenu nazoru a zkusenosti.
Zkusenosti myslim prakticke a ne teoreticka tvrzeni o materialech ktere jsem netiskl, ale umim to atp...... zbytecny nabeh na kritiku.
Zvire je velky teoretik, ale i praktik, ktery trochu prehani svymi vyroky, nic mene kdyz si z jeho prispevku kazdy oreze ty dlouhyyyyyyyyyyyyyyy naaaaaadheeeeeeeeeeery a tak, tak tam realnej a funkcni zaklad je smiling smiley Zvire nereaguj, nebo te zabanuju na skyyyyyyypeeeeeeeeeeee grinning smiley
Az budeme mit vsichni zvireci ci majklovy hotendy, muzeme to tu rozebirat do nekonecna, nic mene puvodni podstata vlakno, z ktereho vzniklo toto byla zase trochu uplne jinde, ale mohu za to taky, protze me proste nekdy ty zvyreci vylevy ser.. smiling smiley.

3. Predem upozornuji, ze nejsem placenej propagator DS Hotendu. Hotend jsem koupil, respektive 1,5 hotendu pro pokusy. Udelal jsem si tedy nejake sve zmeny (take na dlouhou diskuzi, muzeme i zde rozebrat V DOBREM pozdeji), ale na funkci zivocichare to nic nemeni. Kazdopadne zvireci hotend tiskne dobre. Nezkousel jsem tedy maximalni rychlosti atd., ale bezny tisk pri 150mm/s ano a muzu konstatovat, ze je to povedena zalezitost i s tryskou v1, kterou mi to zvire podstrcilo grinning smiley. Az najdu cas, udelam nejake dalsi testy, ale ted ho necham chvilku makat kommercne grinning smiley Opracovani vyrobku jako takoveho take OK, sice si dovolim tvrdit, ze clovek, ktery nekde na foru chvalil vzhled obrobku toho asi moc nevidel, ale budiz. Konstatuji to jako dobrou praci, ale je co vylepsovat a to je i jeden z mnoha bodu skypovani se zviretem.
Kazdopadne to nic nemeni na mem nazoru, ze az se pos... ten debilni hucici vetracek, tak koupim novej a hotend nekomu nadelim s tiskarnou grinning smiley a vratim se ke svemu PEEKcoidnimu hotendu grinning smiley

Tot ode me vse a zvire neprud me tu grinning smiley

Edited 1 time(s). Last edit at 12/17/2013 01:29AM by dan.


_______________
Rebel ? winking smiley
[rebelove.org]
Anonymous User
Re: PEEKčoviny
December 16, 2013 04:05PM
no tohle ti oplatim to si pis :-D :-D :-D
Anonymous User
Re: PEEKčoviny
December 16, 2013 04:18PM
btw pokud vnutis nas hotend 100 zakaznikum , poslu ti privesek na klice grinning smiley grinning smiley grinning smiley grinning smiley grinning smiley grinning smileygrinning smiley
a me ten debilni vetracek uz bezi 4 mesice v kuse !! myslim vazne v kuse grinning smiley 24h/d ;-) tkaze z brzkou vymenou nepocitej grinning smiley

Edited 1 time(s). Last edit at 12/16/2013 04:20PM by Zvire.
dan
Re: PEEKčoviny
December 16, 2013 04:54PM
Jo, ale me mladej uz ted nadava, ze mu to tam huci, kdyz netisknu grinning smiley


_______________
Rebel ? winking smiley
[rebelove.org]
Anonymous User
Re: PEEKčoviny
December 16, 2013 05:50PM
me gandalf nenadava ;-) vem syna na cvicak grinning smiley
dan
Re: PEEKčoviny
December 16, 2013 05:59PM
Nekdo ma pubescentniho syna, jinej psa, co nadelas grinning smiley


_______________
Rebel ? winking smiley
[rebelove.org]
Anonymous User
Re: PEEKčoviny
December 16, 2013 06:15PM
gandalf je vlk , ne pes ;-)
Anonymous User
Re: PEEKčoviny
December 17, 2013 06:39AM
majkle a uz mi dochazi trpelivos, pokud jeste jednou oznacis DS hotend za kopii e3d podam trestni oznameni !
Re: PEEKčoviny
December 17, 2013 06:46AM
Dostal jsem mailem upozornění na tohle, téma, že s ním mám něco udělat. Označen byl uživatel Zvíře.

Nevim co s tim dělat, téma je v Kanálu, mazat to nehodlám. Banovat uživatele Zvíře taky ne.


3draty.cz - celokovový hotend
Re: PEEKčoviny
December 17, 2013 06:50AM
Na trestní oznámení už se těším!


3draty.cz - celokovový hotend
dan
Re: PEEKčoviny
December 17, 2013 06:52AM
si uplne ztraceny pripad sad smiley neustale musis rozpoutavat nejake rozepre, ze te to slovickareni bavi sad smiley kdyz to vezmu uplne z globalu, tak proste tak ten tvuj hotend na 1 pohled vypada, takze bych ho klidne tak taky oznacil. svym zpusobem co neni dnes neceho poupravena kopie ze smiling smiley myslim si, ze vyhruzky podobneho typu sem moc nepatri, jsme tak nejak na foru o opensource a navic v "Kosi" sorry, ale opet s tvym pristupem tak neja nesouhlasim smiling smiley

Edited 1 time(s). Last edit at 12/17/2013 06:53AM by dan.


_______________
Rebel ? winking smiley
[rebelove.org]
Anonymous User
Re: PEEKčoviny
December 17, 2013 07:05AM
ten hotend z E3d ma spolecnou jen kompatbilitu !!! kopie to rozhodne neni ;-) trestni oznameni je nadlouho ale pravnikovi to proste predam at mi rekne co stakovymhle IDIOTEM muzu delat .

zlo rozdmychava jedine majkl !!!! dela to oneustale dokola !
idiot kterej se zmohl jen na TISKOBRZDU , a pak od ni upustil protoze mu az po mejch narazkach doslo ze je to spatne !
majkl je proste u me ubozak co si svoji neschopnost vylejva na urazeni nasich produktu.

uz nanej fakt nemam nervy, proste snim uz komunikovat nebudu.

upozornuji ze IDIOT neni nadavka ale lekarskej termin .

Edited 1 time(s). Last edit at 12/17/2013 07:07AM by Zvire.
Re: PEEKčoviny
December 17, 2013 07:07AM
Vzhledem k tomu, že takto jsi uváděl hotend na trh: "HOTEND Vyrabime CELOKOVOVY hotendy, podle planu E3D. Vse z evropskeho materialu 1. tridy , zadna cina"

Vyplývá z toho naprosto jasně, že DS hotend je kopií (variantou, klonem, .... vyber si slovo které se ti líbí nejvíc) hotendu E3D.

Nerozumím tomu, co tě na tom tak vytáčí. OpenSource přeci je o sdílení nápadů, myšlenek a tedy i kopírování. Kopírování neberu jako špatnou věc, všichni jsme se kopírováním učili.

Klidně si nadávaj dál. Mě to neuráží. Jen to říká něco o tobě a kazíš jméno své firmy. Ne mojí.

Edited 1 time(s). Last edit at 12/17/2013 07:09AM by majkl.


3draty.cz - celokovový hotend
Anonymous User
Re: PEEKčoviny
December 17, 2013 07:11AM
ap ak sem ho ty debiku celej predelal akuli tvejm narazkam ;-) nechal jsem tohle vsechno opravit jen abys ty mel klid v tvy nemocny palici :-D

ale ty se proste nezmuzes na nic novyho tak budes furt dokola omylat jednu blbinu , jen abys mel co napsat ! good luck

za moji firmu mluvi prace ;-) a lidi si nasi prace ceni , kez bys tohle mohl rict i ty. ale to je zrejme duvod proc nas neustale napadas a zrejme ti uspech nekoho jinyho neda spat ;-)

a dost , nasi konverzaci ( jakoukoliv ) definitivne ukoncuji, na tohle fakt nemam cas. hadat se s podradnym bastlirem mi vazne neprijde jako rozumny traveni myho uz tak vzacnyho casu ;-)

Edited 2 time(s). Last edit at 12/17/2013 07:16AM by Zvire.
Re: PEEKčoviny
December 17, 2013 07:27AM
smiling smiley

Jen pokračuj, urážej dál, klidně si na mě hoň ego, podávej trestní oznámení ... rád pomůžu, jestli se pak budeš cítit líp.

BTW: neurážim design hotendu, nikde jsem proti němu nenapsal ani čárku.

Nerezovou trysku stále používáme ... jenže my máme víc druhů hotendů ... ne, jenom jeden. Takže si nefandi, že bychom nějak změnili přístup jen kvůli tvým sprostým narážkám.

Edited 1 time(s). Last edit at 12/17/2013 07:36AM by majkl.


3draty.cz - celokovový hotend
Anonymous User
Re: PEEKčoviny
December 17, 2013 07:41AM
ten kdo tady ma sproste narazky na nas hotedn jsi ty ;-) jojo basti si tvy hruzy dal a nas vynech. good luck, nasi konverzaci povazuju za ukoncenou, a to definitvne ;-)

Edited 1 time(s). Last edit at 12/17/2013 07:42AM by Zvire.
dan
Re: PEEKčoviny
December 17, 2013 07:44AM
konverzace ukoncena do dalsi exploze emoci, to je mi jasny grinning smiley


_______________
Rebel ? winking smiley
[rebelove.org]
Anonymous User
Re: PEEKčoviny
December 17, 2013 07:47AM
ty me taky nerozciluj grinning smiley grinning smiley grinning smiley
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login