Welcome! Log In Create A New Profile

Advanced

Tolerance

Posted by pfifferling 
Tolerance
September 16, 2014 05:48AM
Ahoj, jsem v 3D tiskárnách nový, mám I3 od Průši. Po víkendu už jsem si dokázal vše nastavit a tisknu dobře, ale špatné velikosti smiling smiley Třeba to je normální, třeba ne, takže dotaz:


Příklad, tisknu kostku s dírou pro šroub 5mm. Když tu díru udělám 6 mm, je to tak akorát. Nebo kostka 20x20x20 ve skutečnosti není kostka, ale v z ose je uprostřed prohlá dovnitř a na krajích ven. Je to normální, nebo se s tím dá něco dělat, aby to bylo přesnější?

Díky za nápady
Re: Tolerance
September 16, 2014 06:52AM
Díry se všeobecně musí dělat trošku větší, pokud se nic nezměnilo.

K rohům tento post:
[forums.reprap.org]
Re: Tolerance
September 16, 2014 07:53AM
Díky moc. Je nějaká konstanta na to? Případně obecně, jsou nějaké tabulky k filamentům? Zajímala by mě ještě nasákavost, která tam stoprocentne je.
Re: Tolerance
September 16, 2014 07:57AM
no chtelo by to foto toho prohnuti...
duvodu muze bejt vic...

jak je psano v prispevku, ktery FBITuco linknul, tak pokud mas spojeny vlakna v te "prohle casti" a vypada to ze okraje jsou predavkovane, bude to onen problem. ale pokud je to vylozene propadle a pokud jsou navic vlakna s mezerama, mas davkovano malo. atd.

ad diry. pokud chces vylozene tisknout diry presne, nauc se s skeinforge. s nim po umorne kalibraci dokazes tisknout na cca +/- 0,1mm ( nekdy i min) prene... jinak bud uprava modelu, nebo vrtak. bohuzel ale pak muzes narazit na opacny problem smiling smiley autori modelu je obcas navrhujou prave tak, ze pocitaj s nepresnym tiskem der (nejednou overeno)


vlastni navrh plus ve vystavbe CoreXY

Thingiverse : [www.thingiverse.com]
git: [github.com]
shop: [shop.daje.cz]
Teorie relativity:
vysvetleni 1: sahnes-li na rozpalenou panev, vteriny jsou jak hodiny. sahnes-li na rozpalenou zenu, hodiny jsou jak vteriny...
vysvetleni 2: strcis-li mi nos do zadnice, pak ja mam nos v zadku, ty mas nos v zadku, ale ja sem na tom relativne lip smiling smiley
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login