Welcome! Log In Create A New Profile

Advanced

Nedotahování vrchní vrstvy tisku

Posted by horazl 
Nedotahování vrchní vrstvy tisku
August 31, 2013 01:48PM
Stále se potýkám s problémem, že tisk vrchní vrstvy je u menších objektů nedotažený confused smiley

Tento neduh je pouze u menších objektů. Spodní vrstva i vnitřní mezi síť bývá OK, ovšem na vrchní vrstvě je patrno, že trocha materiálu chybí. Na funkci dílu to nemá vliv, ale nevypadá to dobře. Tisk větších kousků je pěkný a dotažený. Nemáte někdo podobný problém a radu jak to odstranit? Je nějaká možnost jak donutit Slic3r, aby vrchní vrstvu navrhnul jinak?

Díky za jaždý tip.
Attachments:
open | download - IMG_0383.JPG (481.5 KB)
open | download - IMG_0384.JPG (417.7 KB)
Re: Nedotahování vrchní vrstvy tisku
September 01, 2013 06:08AM
Ahoj, myslíš. že je to to co se řešilo tuhle? [forums.reprap.org]
Podle mé zkušenosti to vypadá, že si Firmware (Marlin v měm případě) předčasně smázne buffer s několika posledními příkazy. Když najednou tisknu X stejných malých objektů, všechny jsou v pohodě krom posledního. Podíval ses Gcode Viewerem jak vypadá Slicerem vygenerovaný kód?
September 01, 2013 07:59AM
Poslední dobou jsem si toho všimnul taky, ale nemyslím, že by mi Marlin usekával G kód, mám na konci vlastní sekvenci, pro odjetí drátu, homing a čekání na teplotu a vždy se mi to provede.
September 01, 2013 08:43AM
Takže jsem trochu zapátral... Zdá se, že to souvisí s tím, že některé příkazy G-kódu jdou do vyrovnávací paměti ("jsou bufferované") a jiné nikoli [github.com]
Mělo by pomoci vložit před ukončovací sekvenci příkaz M400 - počkej na vyprázdnění vyrovnávací paměti:
Placing an M400 "wait for buffer to clear" before your M84 will fix that problem.
Zatím jsem to nezkusil.
September 01, 2013 02:50PM
Díky moc za inspiraci, zítra vyzkouším prověřím a pak dám echo, jak jsem dopadl.
September 02, 2013 04:37PM
Tak Slic3r v Repetier-host mi to vygeneruje viz přiložený kód.
Což vypadá stejně pro první i vrchní vrstvu. Ovšem spodní se rozmázne (tisk na 220%) a dá pěkný spodek.
Takže to nechápu, jak to lépe nastavit? Přidat na vrchní vrstvu, to už se mi zase u některých kousků moc neosvědčilo. Zkoušel jsem to u tohoto dílu na 130% a to nepomohlo.

Nějaká chytrá myšlenka?

V přiloženém gcode je chyba ; top infill extrusion width = 0.33mm, ale i po opravě je stav stále stejný.

Edited 1 time(s). Last edit at 09/04/2013 02:15AM by horazl.
Attachments:
open | download - Drzak.gcode (301.6 KB)
open | download - Drzak.STL (23.1 KB)
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login