Slic3r - výška první vrstvy
February 11, 2014 05:16AM
Ahoj.

Co dělám špatně.. Nastavím si Z koncák tak, aby v HOME byl HE na šířku papíru nad povrchem. Jenže když si vygeneruju G-code, tak se osa Z posune ještě navíc o 0,4mm nahoru.
To mám ve Slic3ru nastavit tloušťku první vrstvy na třeba 0,2mm, aby nebyl příliš vysoko?

Díky
Re: Slic3r - výška první vrstvy
February 11, 2014 05:23AM
Když nastavíš Z koncák tak, aby kancelářským papírem pod tryskou šlo jen trochu ztuha posuvat, je pak spíš opravdu v nule (na dotek) a ta první vrstva Slicšru je optimální. Chce to trochu vyzkoušet, mně se například liší nastavení studeního a zahřátého stolku.
February 11, 2014 05:27AM
No dobře, to by šlo...

A je teda správně, že Slic3r mi první vrstvu udělal 0,4mm vysokou a všechny další už podle mého přání mají 0,3mm?
Já žil v domění že ta první vrstva by měla být nižší...
February 11, 2014 05:36AM
To se ve Sliceru automaticky nastaví Wizzardem (protože to většinou tak vyhovuje) , ale dá se to i potom změnit individuálním nastavením.
February 11, 2014 05:45AM
Ok, budu tomu věřit. Jak to odzkouším a posere se to, tak to začnu řešit :-). Díky
February 11, 2014 01:52PM
Výška první vrstvy se nastavuje hned pod nastavením ostatních vstev, tak pokud ti to špatně chytá na podložku, tak si ji tam sniž winking smiley
February 17, 2014 09:02AM
Hlavni problem je, ze slicer pocita s tim ze Z=0 je vyska stolu (tryska se stolu dotyka). Ty tam mas 0.1mm papiru, takze to nesedi. A slic3r podle tloustky prvni vrstvy pocita i mnozstvi plastu, takze ti zmena nepomuze.
Pro nastaveni vzdalenosti trysky je lepsi pouzit nejaky presny valecek (treba 3mm tycku z CD mechaniky nebo nejake lozisko). Pak se najede tak, aby valecek prave sel protahnout pod tryskou a jeho prumer se odecte.

Osobne doporucuju dat Z koncak na maximum Z a jeho skutecnou vysku nastavit ve firmwaru (http://hydraraptor.blogspot.cz/2012/06/only-way-is-up.html).
November 09, 2014 10:05AM
Mel jsem take stejny problem ale kdyz se kouknes na vygenerovany gcode soubor ten zdvid osy Z tam je.V nastaveni slicru je moznost editovat start a end gcode.A defaultne je ve start gcode radek G1 Z5 F5200.Tak pred nej napis strednik, nebo ho rovnou smaz a osa Z se ti bude chovat uz jen podle nastaveni pro vysku vrstvy a vysku prvni vrstvy.
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login