Welcome! Log In Create A New Profile

Advanced

firmware Sprinter x Marlin

Posted by stryc 
firmware Sprinter x Marlin
February 16, 2014 10:24AM
Ahoj, snažím se rozchodit Arduino mega 2560, Ramps 1,4. Pokud nahraju firmware Sprinter, tak vše funguje bez problému (až na pár příkazů zadávaných v Pronterface - M503 nefunguje...) Pokud nainstaluji Marlin, zapojím všechny komponenty (motory, endstopy, termistory), tak nic nereaguje. Nepohnu s žádnou osou.
Nevíte někdo čím by to mohlo být?

Všude je vychvalovaný firmware Marlin. Proč? V čem je oproti Sprinteru lepší? Jaké jsou rozdíly?

Děkuji všem za odpovědi.
Strýc
Re: firmware Sprinter x Marlin
February 16, 2014 03:19PM
Já s úspěchem používám oba firmwary - Sprinter mám na i3, Marlin na Rebel2 a v onou případech mi to řídí MEGA2560+RAMPS 1.4. Jenom je potřeba ohlídat správné nastavení v souboru configuration.h. Z výhod bych jmenoval, že Marlin má například lepší podporu pro LCD

Průša i3 -> Rebel 2 s modifikovaným X vozíkem -> KRYAL Cube
repraper.cz & 3dexpo & KRYAL Cube
February 17, 2014 02:37AM
Příště to stačí postnout do jednoho místa, není to potřeba dávat na fórum xkrát :-).

Co jsem se díval do zdrojáků Marlina, tak na první pohled bylo víc možností nastavení přes configuration soubory, víc možností LCD ptákovin, atd.
February 24, 2014 11:23AM
Ahoj byl by někdo tak hodný a poslal, případně uploadnul by mi jeho funkční firmware Marlin pro tiskárnu Průša I3 (Arduino mega 2560, Ramps 1,4).

Děkuji
Strýc
libican@seznam.cz
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login