Welcome! Log In Create A New Profile

Advanced

Špatný tisk

Posted by georg 
Špatný tisk
March 16, 2014 05:29PM
Hezký večer pánové,
Už asi měsíc se snažím rozvášnit mojí tiskárnu s kamarádem. Máme problémy s tiskem a nejsem schopný jej nakalibrovat. Tisknu na rebelovy 2 a trysku mám 0.3 mm. Teplotu desky 50-60 °C a extruderu 220 °C. Používáme PLA materiál v barvě černé. Osobně už opravdu nevím co přestavit jinak, aby to chodilo. Myslel jsem si, že to přestavím na rychlosti vytlačování, ale na to to vůbec nemá vliv. Mám jí upravenou o některé obráběné díly z duralu, ale jsem si jistý že by to němělo mít žádný vliv. Moc bych Vás prosil o radu, jak tento problém odstranit, přidal jsem fotky 0.7 tisklé a pak 0.3, kde je vidět rozklepání. Přirovnal bych to ke klikiháku, co má zmije. Dělá to stále od začátku tiknutí podle programu na 0.3(možná to dělalo i na 0.7, ale není to poznat), přitom při vytlačení to tiskne v pohodě.

Díky Jirka
Attachments:
open | download - P1000051.JPG (349.7 KB)
open | download - P1000053.JPG (401.9 KB)
Re: Špatný tisk
March 16, 2014 06:37PM
Zkus trochu napnout remen
jsou v pohodě napeti motoru a z čeho mas podložku pod heatbed?
Tisknes pla docela velkou teplotou já okolo 190.

Edited 1 time(s). Last edit at 03/17/2014 02:11PM by 999999333.
March 16, 2014 06:56PM
Trysku označuji její, tedy průměrem kde prochází materiál. Napětí by měli být správný, ale můžu je proměřit. S tím napětím jsou nějaké problémy, konkrétně potom v buzení?
Teplota mě taky překvapila, musím to ještě zkusit překalibrovat, ale takto ukazuje čidlo teploty. Při nižší se ani neprotlačí materiál, a ABS zatím koupený nemám.
Podložku mám z 3mm hliníku, kde jsem ho vyztužil nalepovacími páskami z neoprénu, aby částečně pohlcovalý chvění.
Jirka
March 17, 2014 09:43AM
Máš správně napnutý řemeny? Tohle mi tiskárna dělá když šťouchám do pojezdu extruderu během tisku... Ale ne tak moc..

Pak se ještě podívej, jestli ti nevynechává motor extruderu. konkrétní napětí na rebel II můžu změřit večer/zítra...
March 17, 2014 11:52AM
Nemas povolenou remenicku na motoru (jednu nebo obe)?

3D tiskárna RebeliX
www.reprap4u.cz
March 17, 2014 05:12PM
Díky za připomínky, já nevím jak přesně to má být dotáhlé. Je to někde vidět na obrázkách nebo to mám změřit? Co mě udivuje je klepání celé tiskárny, máte to taky?
Asi to bude nejlepší, když to natočím.
Jirka
March 18, 2014 05:13AM
Řemeničky se nesmí na ose motoru protáčet, to je snad jasné.

Řemen napni tak, aby jsi ho prstem mohl trošku propružit. Pokud ho napneš moc, tak se brzo opotřebuje. Je těžký to nějak popsat... Prostě to natáhni co jde, pokud tam není nějakej napínák tak to rukou napneš tak akorát...
March 18, 2014 05:50AM
Rekl bych, ze jsi bohuzel nedal moc informaci na to, aby se dalo ucinne poradit. Nejaky fotky tiskarny by treba pomohly.
Ten neopren je docela podezrelej.
A formulace "jsem si jistý že by to němělo mít žádný vliv" je hezka kombinace jistoty a podminovaciho zpusobu smiling smiley
March 18, 2014 12:17PM
Dej sem foto tiskárny, jakýma rychlostma tiskneš?, jak máš nastavený zrychlení?
March 18, 2014 04:08PM
Pánové díky za snahu, chyba byla na mojí straně. Neměl jsem propojený zkratovače a bylo nízké napětí na motorech. Teď už to chodí, přestavil jsem ho a nakalibroval. Hrál jsem si s tím měsíc a nechápal jsem jak-to že jsem to takto po....
Vypadá to konečně nadějně.
Jirka
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login