Welcome! Log In Create A New Profile

Advanced

Nedotahování vrstev

Posted by lubosjerabek 
Nedotahování vrstev
April 20, 2014 03:17PM
Ahoj,
poradíte mi někdo čím by mohlo být tuto na obrázku, mám Rebela II, extruder přestává v pravidelných intervalech dávat materiál, ucpaný není, jednak byl vyčištěný a taky perimeter je vpohodě a ani jednou to nevynechá. Zubatice neprokluzuje a má všechny zuby, rukou jde protlačit filament přes extruder bez problémů, je pravda, že když něchám vytlačit delší pramítek tak se tam pár korálků objeví, ale nic dragického.

Dan mě na 3D expu strašil jak mu 3D faktories ABS matroš nedrží pohromadě a jak je tfuj matroš, do teď jsem používal jejich natural a byl jsem překvapený jak to krásně ze začátku tisklo.

Na jejich webu mají parametry:
Průměr vlákna: 1,75 / 3 mm
Tolerance rozměru: ±0,05 mm
Maximální doporučená velikost objektu: 80 mm
Teplota tiskové plochy: 80 – 90 °C
Teplota trysky pro první vrstvu: 245 °C
Teplota trysky pro následující vrstvy: 235 °C
Rychlost tisku malých objektů do 40 mm: 20 - 30 mm/sec
Rychlost posunu extruderu: 150-180 mm/sec
Rychlost tisku větších objektů: 40-50 mm/sec

Já použil tuto:
; layer_height = 0.25
; perimeters = 4
; top_solid_layers = 4
; bottom_solid_layers = 4
; fill_density = 0.4
; perimeter_speed = 30
; infill_speed = 50
; travel_speed = 100
; nozzle_diameter = 0.4
; filament_diameter = 1.75
; extrusion_multiplier = 1
; perimeters extrusion width = 0.40mm
; infill extrusion width = 0.53mm
; solid infill extrusion width = 0.53mm
; top infill extrusion width = 0.53mm
; first layer extrusion width = 0.41mm

Pardon za propagaci kouření winking smiley

Anonymous User
Re: Nedotahování vrstev
April 20, 2014 04:22PM
chuba je rytmicka hledal bych na strane extruderu . prokluzuje pastorek, nebo mas vylomeny na zubatici 2,3 zoubky ;:-)
taky to muzou delat nektery hotendy ;-)

ale jestli jedes primej, na 90% ti prokluzuje pastorek, doporucuju zubatici k ose prilepit loctaitem ;-) pak rekni jestli problem trva ;-)
dan
April 20, 2014 06:25PM
Lubosi, zkus pri tisku lehce pritlavit tu packu, aby se zvetsil tlak na filament. Pokud to tim bude, poslu ti jeste jednu pruzinu, kterou davam do te vetsi, kdyz nestaci. Ale u 1.75mm filamenu mi staci vzdy jedna a pri te sneci rychlosti kterou mas nastavenou uz vubec. druhou jsem daval pri 3mm filamentu.
Jeste nakreslim upravu extruderu pro moznost zvyseni ci snizeni pritlaku, hlavne kvuli elastickejm a mekcim filamentum.

April 21, 2014 02:00AM
Lubosi, jak moc je horkej driver? Nevypina tepelna ochrana?
April 21, 2014 04:14AM
me to koralkovani dela filament i od 3DF pri nizke teplote a jejich zelena musela mit na 1.75 na DS hotendu i E3D minimalne 253°C.

a musim potvrdit, ze 3DF zelena co mi Dan na testy poslal je hoodne divnej matros (varka 3.12 2013, kolisa prumer a tisk je divnej) a ja mel dobrou z listopadu a rijna 2013 (prumer drzel na 1.75 a tisk luxusni).

ta danova je vhodna tak na pomalej tisk, drzi docela dobre, ale az pri 265°C / 60mms a vnitrni infil vypada jak tesne pred ucpanim trysky, ale na vzhled perimetru a sten to vliv kupodivu nemelo...pri 270°C uz se vetsinou po 10minutach tisku ucpavala tryska, coz se ani moc nedivim.

takze bych rek, ze se neco pri vyrobe nepovedlo...

zkus jit vejs s teplotou, u me pokud mam nizkou teplotu na materialu, bud zacne infil "koralkovat", nebo dela takove "vlneni" a nespojuji se tim vlakna top vrstev. ale neni to poznat pokud mas preplnovany material, coz slicer vetsinou dela...

vlastni navrh plus ve vystavbe CoreXY

Thingiverse : [www.thingiverse.com]
git: [github.com]
shop: [shop.daje.cz]
Teorie relativity:
vysvetleni 1: sahnes-li na rozpalenou panev, vteriny jsou jak hodiny. sahnes-li na rozpalenou zenu, hodiny jsou jak vteriny...
vysvetleni 2: strcis-li mi nos do zadnice, pak ja mam nos v zadku, ty mas nos v zadku, ale ja sem na tom relativne lip smiling smiley
Anonymous User
April 22, 2014 07:57PM
jeste dotaz , slysis proskoceni motoru extruderu pred tim vynechanym vlaknem ? slysis cvaknuti ? pokud ano zvys teplotu, a malinko voltaz na motorku me to pomohlo ;-) jakej jedes filament ? jestli 3mm doporucuju pouzit driver 8825, ma mnohem vetsi silu nez 4988 a na extruderu pri 3mm je to hodne znat ;-)
ja jedu s primim 3mm 200mm/s ;-)

Edited 1 time(s). Last edit at 04/22/2014 07:59PM by Zvire.
April 23, 2014 05:19AM
Ahoj,
takže po dalším a detailnějším zkoumání, se mi zdá, že zubatice není v jednom místě úplně ideální, zuby jako by byly víc obroušené, v zubech zůstává v to místě materiál. Zkusím novou zubatici (až ji někde uženu) a dám vědět.

Ztím děkuji za rady
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login