Welcome! Log In Create A New Profile

Advanced

[ Problém ] Auto bed level systém

Posted by gumitek 
[ Problém ] Auto bed level systém
April 28, 2014 02:00AM
Dobrý den,

chci se zeptat jestli tady někdo nemá zkušenosti s auto bed level systém, Protože jsem se to zkoušel rozchodit podle tohoto návodu:
[zennmaster.com]
Který jsem úspěšně dokončil, ale mám jeden problém na který jsem zatím neuměl vyřešit tak sem se chtěl podělit s ostatníma jestli by mi nemohli pomoci smiling smiley

Proto přikládám ukázku na videu:
[youtu.be]
a configurační soubor:
[msprozivot.ic.cz]

Jde mi o to že při G28, jak chces se Z za houmovat, tak to dělá šílenou rychlost a při zadání G29 slyšíte Z osu jak bzučí.. Případá mi to na vysokou rychlost Z motoru. Ale nevím si už rady, co pozměnit aby to fungovalo správně.. Děkuji za každou radu, co mohu dělat nebo udělal blbě.
Re: [ Problém ] Auto bed level systém
April 28, 2014 02:07AM
Ahoj, nemáš moc vysoké hodnoty rychlosti pro TRAVEL?

tiskárna REBEL II
dan
April 28, 2014 03:13AM
Nemas ve slicru v Printer Settings/Custom G-code/Start G-code radek:

G1 Z5 F5000 ; lift nozzle

pokud ano, tak to je ono. bud ho smaz, nebo pred to dej strednik.

April 28, 2014 03:14AM
  #define XY_TRAVEL_SPEED 4000         // X and Y axis travel speed between probes, in mm/min
  #define Z_RAISE_BEFORE_PROBING 15    //How much the extruder will be raised before traveling to the first probing point.
  #define Z_RAISE_BETWEEN_PROBINGS 5

Máš na mysli tyto řádky že sou hodnoty vysoké?
April 28, 2014 03:34AM
Používám repetier-fw a hodnoty jsem měnil při ladění v EPROM, budu se moct podívat až doma sad smiley Z-etko mi při přejezdech dělalo hroznej vyrvál a myslím, že ten G-code, co uvádí Dan tam byl.

tiskárna REBEL II
April 28, 2014 03:48AM
Ten řádek tam nemám. Používám skeinforge a tento řádek tam nemám a zkoušel jsem to normálně přes pronterface. Abych vyzkoušel funkčnost? Nebo mi chcete říct že to funguje při tisku a při poslání přes prontrface jinak?
April 28, 2014 04:00AM
Nejsem v tom ještě úplně zběhlý, tak ať mě kdyžtak někdo opraví, ale pokud jsem udělal manuálně pohyb v ose Z, jelo to normálně a celkem tiše (= pomaleji), ale problém byl v přejezdech mezi tiskem. Testoval jsem pohyby s fixou a ten řev byl hrozný. Pomohlo snížení právě hodnoty TRAVEL (myslím) SPEED pro osu Z, ale jak jsem psal, používám repetier-fw a hodnotu jsem nastavoval v EPROM přes repetier-host.

tiskárna REBEL II
dan
April 28, 2014 04:03AM
To ne, ale nastaveni firmware je jedna vec, zde se nastavyji maxima, nebo defaultni hodnoty, ktere ma pouzit, pokud tiskarne g-codem nedas jine parametry.
Pokud mas defaulty vcelku ok a maxima vysoko (coz neznamena, ze to nebude pri spravnem g-codu fungovat), a nahrnes do toho g-codem rychlosti pojezdu tak vysoke, ze ti to nezvladne konstrukce/motory, ale limity ve firmware to umozni, tak to pak bude akorat zbesile vrcet.
Posli jeste nastavene rychlosti z os a travelu, popripade vlastni g-cod (nebo aspon kus na zacatku), ktery do toho posilas.

Click here to login