Welcome! Log In Create A New Profile

Advanced

Nestabilní připojení tiskárny

Posted by petrk 
Nestabilní připojení tiskárny
July 23, 2014 04:09PM
Zdravím, řeším už poněkolikáté problém, že se mi přeruší tisk, zdánlivě bezdůvodně. Při pokusech o znovupřipojení tiskárny mi to hází chybu, že PORT 4 nelze najít. Pomůže až vytažení kabelu z PC. No, mám teorii, že mám vykloktaný USB konektor (bohužel s ostatními konektory je připojení špatné, nebo se nenaváže vůbec), asi náladovej stroj mám. Tak se chci zeptat, zda-li to může odpovídat, nebo mám chybu hledat jinde. Přemýšlel jsem i o bezdrátovém připojení, to by se mi asi líbilo nejvíc, mimochodem, znáte toto? Nebo neexistuje možnost jak to připojit přes sériový port?
Nebo ještě jinak, co zkusit tisk z SD karty, ale nevím, jak to funguje. Je možné tam model nahrát, spustit tisk a pak klidně odpojit PC, ale pokud ho neodpojím, zůstane připojené, zachovám si možnost tisk kdykoliv přerušit, pozastavit atd?
Re: Nestabilní připojení tiskárny
July 23, 2014 04:36PM
Párkrát mi takhle spadnul tisk na statickou elektřinu (plovoucí podlaha+nevhodné podešve pantoflí...).
Wireless adapter je docela drahej. Levněji vyjde minimální konzole s LCD displejem a SD čtečkou, třeba takováhle. Dělá to všechno co od toho čekáš.
July 23, 2014 05:30PM
vzhledem k tomu ze mam naladovej komp a obcas se resne, tak sem presel na SDRAMPS smiling smiley
- pripojis prez USB, nahrajes pres ovladaci soft GCOD, pustis tisk odpojis kabel a ses v klidu

lepsi luxus ti poskitne LCD panel s SD, kterej uz ted mam taky smiling smiley

prida ti moznost vyndat SD, pres ctecku nahrat gcod v kompu, a pak po vlozeni pomoci panelu pustis tisk...
PC pak potrebujes jen k vygenerovani gcodu a nahrani bud pres USB nebo na sd kartu

vlastni navrh plus ve vystavbe CoreXY

Thingiverse : [www.thingiverse.com]
git: [github.com]
shop: [shop.daje.cz]
Teorie relativity:
vysvetleni 1: sahnes-li na rozpalenou panev, vteriny jsou jak hodiny. sahnes-li na rozpalenou zenu, hodiny jsou jak vteriny...
vysvetleni 2: strcis-li mi nos do zadnice, pak ja mam nos v zadku, ty mas nos v zadku, ale ja sem na tom relativne lip smiling smiley
July 24, 2014 12:45AM
Pokud máš notebook, tak můžeš použít emulaci sériové linky přes BT. BT modul stojí na ebay asi kilo...

Mě pak ale nefungoval reset tiskárny, dlouho se to připojovalo... Zkušenosti mám (z jiných projektů) aj s tím, že to připojení padá a otázka je, kolik packetů dorazí modifikovaných...

To, co psal raptik je asi nejlepší řešení, pokud je FW funkční... Což asi jo, remcal na to snad jen jeden člověk tady na fóru zatím... Kdyžtak se zeptej aj Dana jak na to, mám pocit že to taky používá..
dan
July 24, 2014 02:21AM
Cauda. Pouzivam BT moduly HC-05.
Mym puvodnim zamerem nebyl primo tisk prez BT, ale vyzkousel jsem si to a ten modul je pomerne stabilni zalezitost. Na druhe strane mam nejaky NoName cinsky USB BT a rekl bych, ze je to pomerne spolehlive.
Chystam se jeste vyzkouset oboustranne pouziti techto modulu, protoze umoznuji pomerne dost vysokou komunikacni rychlost a to hlavne z duvodu ukladani g-codu z hosta na SD kartu v tiskarne.
Ma to sve uskali, je potreba okolo malinko zabastlit, protoze to ma RX na 3.3V, ale 2 odpory to spravej smiling smiley

Co se tyce resetu, tak ten samozrejme primo nejde, protoze z modulu neni vyveden signal DTR, ktery se pouziva pro reset pred pripojenim. Dlouha doba pripojeni je zrejme zpusobena prave cekanim na odezvu arduina po resetu, ktera samozrejme neprijde. V Repetier-Host v nastaveni komunikace jde ten reset/cekani na reset) vypnout a pak chodi prvotni pripojeni pomerne rychle.

Edited 1 time(s). Last edit at 07/24/2014 02:21AM by dan.

July 24, 2014 04:06AM
jojo jedinej problem, co na tech SD bejva jsou SD karty... ne kazdou to umi... mam dva ruzne SD (SD Ramps z tusim reprapworldu na ATmega s ramps 1.3 a pak LCD modul (http://www.reprapdiscount.com/electronics/19-smart-lcd-controller.html#) na taurino power + ramps 1.4 vse z reprapdiscountu) a 4GB kartu na SD rampsu u 1.3 ramps nejde pouzit na LCD i kdyz je na obouch stejnej firmware nebo jinej (marlin vs repetier).
takze pokud to budes rozbehavat, muzes mit dobre nastavenej firmware, ale karta nebude kompatibilni. (nejvic tusim blbnou kingstony 4Gcool smiley

Teorie relativity:
vysvetleni 1: sahnes-li na rozpalenou panev, vteriny jsou jak hodiny. sahnes-li na rozpalenou zenu, hodiny jsou jak vteriny...
vysvetleni 2: strcis-li mi nos do zadnice, pak ja mam nos v zadku, ty mas nos v zadku, ale ja sem na tom relativne lip smiling smiley
dan
July 24, 2014 04:37AM
Nekompatibilita ja na 100% i vyrobcem.
2-8GB Kingstony mi nechodej a treba SanDisk [www.alza.cz] bez problemu.
Pouzivam Repetier FW v91 s RAMPS a LCD+SD [reprap.org]

Na MicroSDHC s redukci jsem se vyprdnul po nekolika zastavenych tiscich, pokazde v jine casti stejneho modelu. Byla to nakonec blba redukce.

Edited 1 time(s). Last edit at 07/24/2014 04:37AM by dan.

July 24, 2014 05:05AM
jj vesmes jde o vyrobce. ale je mel nejvic problemu u 4GB kingstonu... 2 a 8 byly v pohode. ale nikdy ne behem tisku, vzdy ji bud poznal nebo nepoznal.
i kdyz asi jde i o to, jak si karta nebo arduino poradi s danym SD modulem... pokud sem koukal dobre, tak pro nektere SD moduly se musi emulovat SD detect signal a to muze delat problemy u nektereho vyrobce SD karty

Teorie relativity:
Anonymous User
July 25, 2014 10:13PM
stimto mam sve skusenosti ktere jsem uspesne vyrsil :-) poslal jsem ti PM. pokud budes mit zajem rad poradim.
July 26, 2014 04:36AM
Tak jsem koupil ten stíněnej kabel a už jde tisknout z portu, ze kterýho to předtím nešlo... nechápu, ale dobře. Prozatím se to tedy vylepšilo, tak uvidím, jak dlouhé to bude mít trvání smiling smiley
July 26, 2014 04:07PM
kdybych ti mel vypravet, co vse dokaze blbe delanej USB kabel...
idelane jeste na oba konce pridej ferity a melo by se to jeste o neco zlepsit...

Teorie relativity:
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login