Welcome! Log In Create A New Profile

Advanced

posunuti zakladni pozice

Posted by krpy 
posunuti zakladni pozice
June 10, 2015 06:05AM
Zdar vsem, mam takovy dotaz mam prusa I2 s arduino ramps 1.4 firmware mam nahranej od repertier. Mam takovy problem kdyz najedu na tiskove parametry zkusim jezdit s motorem na ose X a zadam aby popojela o 50mm tak popojede presne 50mm. Ale kdyz zahajim tisk tak mi osa x ne pokazdy poposkakuje dal a dal od zakladniho rozvrzeni ve sliceru. Napriklad vytiskne prvni vrstu treba na 75%a pak o 2mm poskoci dalsich 10 vrstev vytiskne jak ma a pak zase poskoci treba o 20mm. Obcas se mi stane ze se treba na jednu vterinu uplne zaekne a pak zas smele pokracuje dal....

Prosim pomoc.... uz mlatim hlavou do zdi ;-)
Re: posunuti zakladni pozice
June 12, 2015 08:43AM
a pokud si das do gcodu ciste pohyby s prepocitanou rychlosti jako ve sliceru dela to taky????

co bych rek tak to pravdepodobne bude prilis velka rychlost pohybu.

obcas mi nektera verze repetieru na nekterem arduinu taky dela divny veci (napr. line reakce) a s jinou verzi repetiera to jede ok...

vlastni navrh plus ve vystavbe CoreXY

Thingiverse : [www.thingiverse.com]
git: [github.com]
shop: [shop.daje.cz]
Teorie relativity:
vysvetleni 1: sahnes-li na rozpalenou panev, vteriny jsou jak hodiny. sahnes-li na rozpalenou zenu, hodiny jsou jak vteriny...
vysvetleni 2: strcis-li mi nos do zadnice, pak ja mam nos v zadku, ty mas nos v zadku, ale ja sem na tom relativne lip smiling smiley
Re: posunuti zakladni pozice
June 16, 2015 09:08AM
díky za radu, byla přidřená jedna osa a jestě jsem udělal novou verzi a teď to jezdí krásně

DÍKY smiling smiley
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login