Welcome! Log In Create A New Profile

Advanced

Prusa i3 - prodej kompletní tiskárny

Posted by jokejoke 
Prusa i3 - prodej kompletní tiskárny
April 17, 2013 04:04AM
Ahoj,

prodávám nově postavenou 3D tiskárnu - Průša i3 s duralovým rámem. Tiskárna je kompletně sestavená. Plasty na tiskárnu jsem tiskl já a za kvalitu ručím (stejně tak jsem vybíral/vyráběl i všechny součástky a díly). Řemeničky jsou na motory nalisovány, takže drží pevně. Na tiskárně jsou použity:

Motory:
Nema 17 - SX17-0905 (Microcon.cz)

Řemeny a řemeničky:
T2,5 - 16 zubů (Tyma.cz)

Elektronika:
Mega 2560 + Ramps 1.4 + 4x Pololu s chladiči (A4988)

Vyhřívaná deska:
MK2a s termistorem a 2mm sklem s kaptonem

Hotend:
Originál J-Head Mk V-B (hotends.com) s hliníkovým držákem. Tryska 0.5mm pro 3mm filament. Místo odporu jsem nalisoval jako topnou jednotku keramické tělísko 12V/40W (rychlejší ohřev a stálost teploty).

Na pojezdy jsou použita ložiska LM8UU. Všechny kabely jsou v ochranné bužírce (vypadá to dobře smiling smiley). Na hotend a heatbed jsou použity tepelně odolné vodiče (silikonová bužírka). Všechny konektory jsou krimpované a mají popisky, taže zapojení do RAMPS je snadné. Tiskárnu prodávám bez zdroje, ale můžeme se dohodnout, že vhodný zdroj seženu a dodám. Ideálně, kdyby byl případný zájemce z Prahy - mohli bychom u něj přímo tiskárnu oživit a naučil bych ho s ní pracovat - přecijen než se v tom člověk sám zorientuje, tak to chvíli trvá smiling smiley Jako firmware je použit Marlin - poslední verze z GITu - tento týden dokončím kalibraci a tiskárna bude připravena. Dotazy, či zájem o koupi pište na reprap4u[zavinac]gmail.com nebo do PM. Fotogalerii tiskárny naleznete zde: fotogalerie tiskárny.

Doufám, že se Vám tiskárna bude líbit smiling smiley

Cena za kompletní tiskárnu, tak jak je na fotografiích je 20 000 Kč.

Edited 2 time(s). Last edit at 04/17/2013 02:00PM by jokejoke.
Re: Prusa i3 - prodej kompletní tiskárny
April 19, 2013 09:45AM
Fotky z dnešního prvního tisku tiskárny po kalibraci: galerie. 1. byl rámeček pak vyplněný rámeček, náramek a zelená váza. Chystám se koupit lepší materiál - tahle várka zelené a červené nemá bohužel konstantní průměr (zelená je navíc ovál...) sad smiley
April 23, 2013 06:42PM
Tiskárna je prodánasmiling smiley V případě, že by někdo chtěl tiskárnu postavit, tak se ozvěte na uvedené kontakty a dohodneme se.
Ahoj,
Chtěl bych si postavit vlastní 3D tiskárnu.
Pomůžeš mi?
F.
May 03, 2013 12:42PM
FeeTee Wrote:
-------------------------------------------------------
> Ahoj,
> Chtěl bych si postavit vlastní 3D tiskárnu.
> Pomůžeš mi?
> F.

Poslal jsem ti PM.
Ahoj

chtel bych si postavit vlastni tiskarnu, napis na sebe kontakt, abychom si rekli jake jsou predstavy.
Tomas
May 11, 2013 10:48AM
Ahoj, chtěl jsem se zeptat proč si na tiskárnu použil motory SX17-0905, když SX17-1005 jsou skorem o 100 Kč levnější a moment mají 0,5 N/m, což by minimálně na osy stačilo .. nebo ne? Nebo vadí že jsou kratší?

Tiskneš taky na i3 plasty? A pokud ano, kolik by to stálo.. Díky.
Zdravim,
rád bych začal s 3D tiskem a zrovna Prusa i3 se jeví jako dobrý začátek. Jelikož si na stavbu moc netroufám, koupil bych asi smontovaný. Je tahle nabídka stále aktivní?
Taky bych se rád zeptal na maximální plochu tisku, kdesi jsem našel, že je to 6x6x6 palců (nějakých 15x15x15cm?). Zdá se mi to dost málo, zvlášť, když většina tiskáren začíná nad 20x20x20cm. Existuje nějaký podobný, pěkný, open-source 3D printer jako je tenhle, ale větší? Nebo je Prusa i3 opravdu jeden z největších RepRap?

Díky moc
May 24, 2013 03:39AM
Ahoj,
plocha tisku je daná použitým heatbedem (vyhřívaná podložka pro tisk). Když se koupí hotová ("standardní" deska tištěných spojů), má právě rozměr 20x20cm. Dá se i experimentovat a pokusit se o heatbed větší, například duralový plech vyhřívaný výkonovými odpory, ale to bych začátečníkovi rozhodně nedoporučoval. Naopak některé levné tiskárny heatbed vůbec nemají, což většinou cudně skrývají ve slovech "pro tisk PLA" (z materiálu PLA se díky nižší teplotě a roztažnosti dá tisknout bez heatbedu, z materiálu ABS nikoli).

Pokud se týká výšky tisku, Průša i3 ji má v podstatě podle rámu, tedy kolem 20 cm. To je asi jedna z hlavních výhod proti i2, kde je konstrukční omezení na výšku kolem cca 15cm.
Díky za odpověď. Zatím to vypadá na tuhle tiskárnu smiling smiley I když větší by se hodila grinning smiley
May 24, 2013 04:58AM
Tak... já nevím, co potřebuješ tisknout. Ale ta roztažnost u větších rozměrů je trochu problém. Taky doba tisku by byla...
Je to "jen" reprap, ne profesionální tiskárna za n-krát vyšší cenu.
May 24, 2013 08:29AM
pokud by byly potreba vyssi modely, tak resenim je verze rostock potazmo pro ukazku napr. zde v principu je tiskarne jedno, jak je vysoka. Osobne stavim tiskarnu az do maxima vysky modelu cca 60cm. Ale duvodem je spis to, ze jsem mel metrove tyce a nechteli se mi zatim zkracovat smiling smiley
Tak tisknout bych na tom chtěl třeba díly na OpenRC (chtěl bych je upravit na rally, tim pádem by se minimálně jeden rozměr cca. 220-250mm hodil) a pak všechno možný. The sky is the limit smiling smiley

Ten Restock vypadá skvěle, staví to u nás v republice někdo? Respektive, byl by to někdo ochotný dodat ve stejném stavu jako tenhle Prusa i3?

A ještě bych se rád zeptal na přesnost, jak dobře dokáže ta i3 tisknout?
May 24, 2013 11:44AM
Nedíval jsem se na detaily OpenRC, ale očekával bych, že je to tisknutý na "standardní" tiskárně, takže i největší části (šasi?) budou složený z menších dílů. Je to praktický.
Rostock staví asi Bajn a Jozo194, najdi si ten topic.
Přesnost se obvykle říká tak 0,1mm.
prosimte posli mi na sebe nejakej kontakt mel bych zajem o 3dtiskarnu.... ale kontakty na tebe nejak nemuzu najit ;-) muj mail je p.cz@seznam.cz
July 27, 2013 03:36PM
Ahoj,

poslal jsem ti email s informacemi. Jinak fotky poslední i3 black/white smiling smiley
July 28, 2013 05:08AM
mohu se zeptat co to je za tu hadrovou buzirku?
July 28, 2013 05:14AM
Je to pletená bužírka - "Expandable Braided PET Sleeving".
August 03, 2013 04:42AM
Ahoj,

prodávám nově sestavenou 3D tiskárnu Průša i3 s frézovaným duralovým rámem. Cena i parametry tiskárny zůstávají stejné, jako v mém prvním příspěvku v tomto vlákně (20 000 Kč). Jediné změny:

Řemeny a řemeničky:
GT2 - 20 zubů

Hotend:
Originál J-Head Mk V-B (hotends.com) s hliníkovým držákem. Tryska 0.4mm pro 3mm filament. Místo odporu jsem nalisoval jako topnou jednotku keramické tělísko 12V/40W (rychlejší ohřev a stálost teploty).

Zdroj pro tiskárnu, na kterém se můžeme dohodnout je vidět v galerii (12V/29A). Stále platí, že ideálně, kdyby byl případný zájemce z Prahy - mohli bychom u něj přímo tiskárnu oživit a naučil bych ho s ní pracovat (zabere to cca 3 až 4h) - přecijen než se v tom člověk sám zorientuje, tak to chvíli trvá smiling smiley Jako firmware je použit Marlin. Dotazy, či zájem o koupi pište na reprap4u[zavinac]gmail.com nebo do PM. Fotogalerii tiskárny naleznete zde: fotogalerie tiskárny.

Doufám, že se Vám tiskárna bude znovu líbit smiling smiley
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login