Welcome! Log In Create A New Profile

Advanced

ABS

Posted by LiPa 
ABS
August 27, 2013 02:40PM
Zdravím,
byl by zájem o ABS 3mm za 500 kč/kg ?
Dále krokáče NEMA-17 za 300 kč ???
Plastové součásti + hliníkový rám na I3 za 2 500 ??
Re: ABS
August 28, 2013 12:53AM
Jakej maji ty nema kroutak? :-)
August 28, 2013 04:07AM
Jake barvy ABS? Kolik toho maš, zkoušel sis kvalitu?
dan
August 29, 2013 11:22AM
ABS Mladeč?

August 29, 2013 01:27PM
krouťák 0,5 Nm.
Mladeč je uzavřená kapitola.
barvy: černá, růžová, modrá, žlutá, zelená, bílá. (v tuto chvíli jen černá a růžová)
Kvalita drátu odzkoušena = cajk.
teplota 250*C/100*C

mužu navinout na plastovou, či papírovou cívku.
dan
September 05, 2013 03:17AM
Jen pro zajímavost. Našel jsem chvilku pro hraní si s plasty z Mladče - ABS 3mm.
Ta levá vázička je s přicpanou tryskou, ale ta 2. vcelku ok s novou tryskou 0,4.
Držák elektroniky (Minitronics v1.0) v pravo je také použitelný ale na vrchní vrstvě té spodní podstavcové části jsou vyboulené plochy okopo sloupků, které evidentně vznikly deformací smršťěním a celé se to nepo.... jen díky tomu, že to kapton který teď mám z Holandska (není kapton jako kapton) udrží.
Bohužel to nejde lehce z podložky sundat ani po vychladnutí, ale zase se to neurve grinning smiley
Na fotce to není vidět, ale na spodní části váziček je také znatelné smrštění (ovšem na vázičkách to není až takový problém) , díky delší době chladnutí než vyšší vrstevy.

Závěr: Píč.... jdou z toho tisknout docela obstojně grinning smiley

Má někdo s odstupem času nějaké další zkušenosti s tímto plastem, popřípadě i s průměrem 1.75mm ?

Edited 1 time(s). Last edit at 09/05/2013 03:18AM by dan.

open | download - Mladec.jpg (207.8 KB)
September 05, 2013 05:08AM
jj, z Mladče jsem teďka vytiskl půl kila vzorků PLA a ABS, má vyšší teploty tavení.Na mým G3D Buda Style hotendu 3mm/0,5mm to bylo 240st. PLA, 255st. ABS při 30-50mm/s ... to jestli se něco odlepí strašně závisí na první vrstvě a jejím povrchu.Prostě to tam musí být hezky napláclý a dál už byl tisk většinou v richtiku, pokud se mi teda nezanesl šroub... ty vázičky jdou vytisknout krásně(žádnej retract,přejíždění) ale před tím držákem smekám, pěkná práce.Box arduina s FANem?
dan
September 05, 2013 05:19AM
Ja tedy tisknu Mladec pri 250st a ten drzak je tistenej pri:

100mm/s na vnitrnich infilech
60mm/s male perimetry
70mm/s ext. perimetry a vrch
20mm/s spodni vrstva

S puvodnim kaptonem z GME by to takhle nevylezlo, to mam odzkousene.

Ten drzak je na elektroniku z reprapworldu zde. Je k tomu dodavany vetracek pro chlazeni desky a doporucuji ho dat zespod, cca 1cm od desky, tak je to tak namalovane. Ta bocnice je tam kvuli tomu, aby to zbytecne nefoukalo do tiskoveho prostoru, protoze to davam na svislou stojku konstrukce.

Edited 2 time(s). Last edit at 09/05/2013 05:21AM by dan.

Click here to login