Welcome! Log In Create A New Profile

Advanced

[NABÍDKA] Prusa i3 rámy - frézované a práškově lakované

Posted by prusajr 
[NABÍDKA] Prusa i3 rámy - frézované a práškově lakované
October 14, 2013 01:10AM
Zdravím přátelé, konečně jsem se dostal k tomu abych se taky podíval na české fórum.
Docela to tady žije. A jsem moc rád, že taková spousta lidí staví moje designy!

Koukal jsem, že tu někdo občas shání rámy pro i3. Já ja vyrábím a velkobchodně prodávám po světě, jenže to pak vychází dost draze. cca okolo 2200Kč.

Nicméně rád bych udělal speciální nabídku pro členy fóra za 1700Kč včetně DPH.

Pro objednávku pište na josef+forum@prusaresearch.com.

Rámy jsou frézované z duralu, mají sražené hrany, jsou práškově lakované, všechny díry jsou vrtané a se závitem.

V součastnosti mám skladem dvě barvy
- Sparkling blue (modrá s kovovými častečkami)
- Galaxy black (černá s kovovými částečkami)

Více info dostupné na naších stránkách http://prusaresearch.com/katalog/3d-printer-parts




Drahý !!! Jdi stim do hajzlu !!! Je to na piču stejně jako ty tvý trysky !
Re: [NABÍDKA] Prusa i3 rámy - frézované a práškově lakované
October 16, 2013 05:08PM
ac se mi taky cena zda take vysoka, tak bych preci jenom reagoval slusneji...nikdy te nenuti kupovat!
Re: [NABÍDKA] Prusa i3 rámy - frézované a práškově lakované
October 16, 2013 05:42PM
Pokud se dobře pamatuji, ta cena je hodně podobná nabídce z internetové iDilna.cz. To je ovšem zakázková výroba jednoho kusu. Pokud někdo vyrábí větší množství, očekával bych také nižší cenu.
Jinak - má vůbec tohle fórum nějakého admina?
(Chápu, že v naší demokratické společnosti mají i jedinci s menšími úchylkami právo na přiměřené společenské uplatnění, ale neměli by toho zneužívat.)
pardon.. pokud jsem se někoho dotkl !!! Ale věta (Nicméně rád bych udělal speciální nabídku pro členy fóra za 1700Kč včetně DPH.) mě opravdu zvedá ze židle !! je to nemorální hnus !!!
Re: [NABÍDKA] Prusa i3 rámy - frézované a práškově lakované
October 17, 2013 12:06AM
Není to hnus, je to obchod. Obchod je vztah dvou osob, prodávajícího a kupujícího. Prusajr dal nabídku, je už jen na případných zájemcích, jestli na ni přistoupí. Je to také o umění prodat. Nevidím nejmenší důvod, proč zde někoho urážet a dělat dusno.

Edit. jen pro doplnění, rámy jsou frézované, otvory vyřezané závity a mají povrchovou úpravu. To je trošku jiná liga jak řezané laserem. Někdo to musí zajistit, zorganizovat, zabalit, rozeslat .... A to stojí peníze.

Edited 1 time(s). Last edit at 10/17/2013 01:29AM by Axamith.
Re: [NABÍDKA] Prusa i3 rámy - frézované a práškově lakované
October 17, 2013 08:38AM
Kikin, vyrob to ve stejné kvalitě za stejnou cenu a zvedneš ze židle mě :-)

Jestli jsi měl nějaký problém s tryskou, obrať se na support@prusaresearch.com

Tohle miluju, lidi co se na fóru registrujou jen kvůli tomu aby postnuli nějakej hejt, alespoň prozraď svojí identitu Kikine.

Josef
Re: [NABÍDKA] Prusa i3 rámy - frézované a práškově lakované
October 17, 2013 08:47AM
[jiripil]
Rozdil je v tom ze tyhle jsou frezovane, vyvrtane, vyzavitovane a práškově lakované vysoce odolnou barvou. Neříkám že to je pro každého, určitě né pro lidi co se snaží postavit levně ale pro ty tu je přece box frame verze ;-)

[Axamith]
Přesně tak, tohle není jeden kus co zabalím do novin. Rámy mají všechny perfektní lak, pokud je tam škrábanec nebo jakákoliv vada tak jdou znova do lakovny. Nechápu jak to někdo může srovnávat s vodou řízlím kusem poškrábaného hliníku bez děr (díry při této tlouštce nevyřežou přesně) :-/

Přikládám obrázek, jak jsou rámy zabalené

Re: [NABÍDKA] Prusa i3 rámy - frézované a práškově lakované
October 17, 2013 09:21AM
jak to tak posloucham, tak zacinam i zminenou cenu chapat...
Je pravda, ze obecne se da na stavbe reprapu usetrit, ale pokud to nema byt jen neco co lezi nekde v rohu dilne, tak to musi i nejak vypadat smiling smiley
Osobne jsem stavel prvni verzi pracovni a druha tiskarna uz bude doufam lakat uz svym vymazlenym vzhledem, nejenom funkcnosti smiling smiley
Re: [NABÍDKA] Prusa i3 rámy - frézované a práškově lakované
October 17, 2013 09:21AM
prusajr: KIKIN to jistě přehnal, ale názor na cenu sdílím, o kvalitě trysky mohu jen spekulovat ...
Když jsem chtěl začínat s 3D tiskem, tak jsem se obrátil na "tvého dvorního prodejce (http://www.geekshop.eu) v ČR" s poptávkou trysky. Bylo to 25. července 2013, za 14 dní se mi ozvali, že ti předávají můj požadavek. Do dnešního dne nemám odpověď, tak jsem rád, že jsi neumřel, ale mé obchodování s tebou ano.
Re: [NABÍDKA] Prusa i3 rámy - frézované a práškově lakované
October 17, 2013 10:52AM
prusajr: Jistě, je potřeba srovnávat srovnatelné. Tohle je tedy verze "de luxe". Říká se, že každé zboží si najde kupce. Jen jsem ještě nepotkal nikoho, kdo by se snažil postavit draze. :-)
Re: [NABÍDKA] Prusa i3 rámy - frézované a práškově lakované
October 17, 2013 12:14PM
[horazl]
To mě mrzí, Geekshop.eu normálně do ČR neposílá, jestli tomu chceš ještě dát někdy šanci, tak se ozvy přímo mně na josef+forum@prusaresearch.com a vymyslím ti nějakou lepší cenu.

[jiripil]
Nikdo se nasnaží postavit draze, ale hodně lidí se snaží prodat hezky :-) Normálně prodávám víc na západ, kde s tím nemají takový problém. Pár stovek jich už ve světě je.
Kdyby jsi tedy stavěl single plate i3 a chtěl mít hliníkový rám, který by jis použil a kolik by stál?

Feedback mám na rámy velice pozitivní a upřímně jsem překvapený vlnou výhrad vůči ceně :-/ Tady je třeba od RichRapa :-)
Re: [NABÍDKA] Prusa i3 rámy - frézované a práškově lakované
October 17, 2013 02:10PM
[prusajr]
Kikin by si měl dát pytlík k ledu aby se uklidnil. Blbě pindat umí každej trouba, ale většinou těžko sám něco dokáže pořádně.

Já, kdybych neměl už eloxovanou i3, tak by se mi ta barevná moc líbila. Jenom těžko vybrat kterou...
Re: [NABÍDKA] Prusa i3 rámy - frézované a práškově lakované
October 17, 2013 02:59PM
prusajr: Kdybych se vrátil o 6 měsíců zpátky, stavěl i3 a existovala tahle nabídka, asi bych do toho šel. Nejsem fetišista, ale vypadá to fakt pěkně. (Místo toho jsem -jako spousta jiných lidí- musel tápat, jak je to v i3 myšlený s tím extruderem a nakonec si nechal laserem vyřezat z plexi rám podle Shane Grabera a nějak to upravit. Rám vyšel cca na 1000,-Kč a používám ho spokojeně dodnes pro některý tisky.)
Dneska bych už pro sebe x-tou tiskárnu nestavěl, ale kdyby mě třeba požádal kamarád, záleželo by, kolik za ni chce/může dát. Pro moje kamarády peníze nejsou nepodstatný, takže high-end by asi nechtěli. Pravděpodobně bych doporučil konstrukci z hliníkových X-profilů, vyjde to levně. Pokud by opravdu chtěl hliníkový rám, já vím o jediný variantě - nechat ho někde říznout, se štěstím třeba sehnat slevu.

Myslím, že je celkem zřejmé, proč se i2 tak rozšířila - závitový tyče M8, podložky a matice jsou dostupný po celým světě a levně. Tady na CZ fóru najdeš lidi, kteří si i2 ještě dneska staví nebo kupují z druhé ruky, někteří si i vyrábějí vlastní hotend.
Takže kamaráde ..Ty jsi původní profesí kuchař ? Aha ..... tak to jo ....už chápu... A vemu to po lopatě !!!! NIKDO TU NEPSAL nic o vodním paprsku ... ani o laseru či plazmě !!! Bavíme se o FRÉZE !!!! takže tvé argumenty že to je s dírou a závitem jsou bez předmětné ....Kolik stojí vrták ?? 300kč ?? A kolik ten posraný vrták udělá děr ?? to samé závitník !! stojí 2 kila a udělá 400 závitů.....ať už je to hliník, dural či certál !!! jedinné co čas od času odletí je fréza.... nejdražší nástroj ... (samodřejmě že pokud se dělají závity tak jde cena nahoru ale že by to byl takový skok ??? BLBOST) a cena tabule ??? 3 500 - 4 000,- ... Výroba jednoho kusu = drahá !!! výroba 10-ti kusů = levnější .... výroba 100 kusů = kurva podstatně levnější ... Nejdražší je nastavení stroje a freza!! pak už je to jenom bzzz brrr epes-rades a je to !!!!!!! (automatická výměna... žádné zdržení ) ... Co se týče barvy je to obyčejnej metalizovanej komaxit s latinsko-americkym názvem... Takže nám tady laskavě nemaž med kolem huby a nepiš že SPECIÁLNÍ NABÍDKA PRO ČLENY FORA !!! Když je to víc než plná cena ... ano je to lacinější než 2 200 kč ale proč ?? protože to neletí do ameriky a americkej prodejce si na tom nepřihodí ... NIC VÍC NIC MÍŇ !!! Vid ... nezáleží na tom jak to je .. ale jak se to podá respektive prodá !! Kolik máš na jednom prodaném kuse ?? co se týče kvality - myslíš že to máš nejlepší ?? a že to nikdo jinej nezmákne ?? pleteš se...!!! A co se týče trysky !!! měl jsi možnost řešit !!! s pozdravem Alexander !
A omlouvám se pokud je mé chování nějakým způsobem nevhodné či vulgární.
Re: [NABÍDKA] Prusa i3 rámy - frézované a práškově lakované
October 17, 2013 08:20PM
[Kikin]
Já bych byl pro, pokud máte zájem řešit vaše křivdy veřejně aby jsme oba věděli kdo přesně jsme. Alexandrů znám mnoho ...
Jinak právě jste znovu objevil kolo, popsal jste běžný obchodní model. Člověk investuje obrovskou sumu peněz aby něčeho mohl vyrobit hodně, bylo to levnější než když se vyrábí jeden kus a to pak prodá s marží. Váš zjednodušený model bohužel neobsahuje pár zásádních věcí a to plat dělníka co vše frézuje (rám nejde udělat bez upínání), logistika, barvení, kontrolu kvality, nepodařené kusy, balení, další logistika, náklady na skladování atd.

Edited 1 time(s). Last edit at 10/17/2013 08:25PM by prusajr.
Re: [NABÍDKA] Prusa i3 rámy - frézované a práškově lakované
October 17, 2013 11:57PM
Kikin: Neblázni, takhle to počítat nejde. Kalkulace se nedělá, kolik stojí vrták a závitník. Kalkulace se odvíjí od náročnosti výroby. Takové díly, jako jsou rámy na i3 nelze vyrobit tzv. na jedno upnutí, to výrobu prodražuje. Vrtání a závitování je součástí výroby, nikdo to nedělá ručně, ale je to také strojní čas. U nás ve firmě se cena za CNC frézku pohybuje od 600,- /hodinu + DPH. Takže kdybych rámy dělal 2 hodiny, máme to 1200,- (a za 2 hodiny bych to zvládl s hodně odřenýma ušima, spíš bych se do tohoto času nevešel), připočítej sražení hran na rámu a otvorech (ruční práce), kontrolu vyřezání závitů, odmaštění, lakovnu, samozřejmě materiál ... takže cena 1700,- vč. DPH je opravdu odpovídající cena. Pokud se díly vyrábí opakovaně, dovedu si představit, že jsou vyrobeny upínací přípravky a to také něco stojí. Samozřejmě při více kusé výrobě jde cena dolů, ale zas tak razantní to nebude. Mohl bych si dát tu práci a udělat skutečnou kalkulaci, ale nestojí mi to za to. Nevím, jestli jsi se někdy pohyboval se strojírenské výrobě,ale věř mi, zas tak jednoduché to není. Pokud si budu stavět pro sebe a budu hledat cestu nejnižší ceny, možnosti jsou (voda, laser), vrtání a závitování doma ručně atd. Ale tohle je profi výrobek s odpovídající cenou. Běžná obchodní marže je 20%, nikdo nezačal podnikat pro hezké oči zákazníků. A jedna poznámka na doplnění. J. Průša z tohoto prodeje platí daně, není to výroba na koleně bez papíru. Takže já se stavím na stranu J. Průši, nabízí profi výrobek za odpovídající cenu. Já si ho nekoupím, protože to nemám zapotřebí. Umím vyrobit to samé za režijní cenu, ale nebudu ho urážet, že se mi jeho cena nelíbí.
Axamith - ANO...u me je cena 1 150 vc. DPH / hodina... na druhy masine je 17kc/ minuta a na tretim 21/minuta... nastavit to za 2 hodiny pro cloveka kterej je v obraze je brnkacka. U tebe kterej dela na jinym stroji ci to nema tolik zazite to je jen tak tak na ty 2 hodky...nastaveni masiny - otacky vretena, rychlost tlak...u zavitu stoupani atd.. atd..i to blbe rozmisteni vyrobku na tabuli musis udelat.... souhlasim - v pohode... Co se tyce odbrouseni zamku, srazeni hran a odjehleni - prvni zajimava vec. Delnik kterej dodela prvni rundu, pripravi a spusti druhou tak nez se ta druha runda dodela tak jeho ukolem je prave to srazeni hran (konkretne v tomto pripade si masina na jedne strane hrany srazi sama), druhou musi delat delnik a zaroven odjehleni otvoru, visualni kontrola a celkova kontrola (premereni..roztece atd.smiling smiley pak to vedle hodi na paletu a neresi to..... samodrejme ze jeho povinosti je hlidat masinu (opotrebeni nastroje, chlazeni lihem + spousta dalsich picovin... konkretne opotrebeni nastroje je vyjadreno v % - on +/- presne vi kdy vymenit nastroj - on to nenecha dojit tak daleko aby se vystipl zavitnik, domrdal tabuly a nasral si do bot. ) + dalsi veci .........Jak pises kontrola zavitu... myslis ze to nekdo nejak kontroluje ??? jenom pohledem.. obcas se tam natoci sroub ..nic vic (samodrejme rozumim co myslis .... po X-tym kuse se nekdy stane ze zavitnik zajede do hlavy .... no tak se hlavicka vynda zavitnik se soupne a jede se dal - zadny zmetkovy kus neni - zavit se dostouchne ruco..) Samodrejme ze na vsechno musis mit pripravek... ale stou vyrobou bych pribrzdil (jo treba pro svareni si vyrabis pripravek....)ale pro cnc mas tzv sady upinaku, stahovaku, klestin, chongu atd.... ze to tam nacvicis a jedes... samodrejme ze to stoji paletu ale tu plaetu si ten stroj treba za tyden zaplati... Co se tyce laku .... tak se to perchlorem odmasti, excentrem prebrousi, znovu odmasti a jdou microny. a zase se dostavame k cene seriove vyroby.....me treba stoji 80 kč jenom to blbe nafoukani kompresoru... pro vysvetlenou ! nafoukani kompresoru, odsavani, milion zarivek v boxu, vytapeni, lakyrnik, kombineza, namichani barvy atd. atd.: (kraviny typu ubrousky,uterky, filtry, vymiti pistole neresim)kvuli jednomu posranemu kusu ?(neni problem ale stoji to rambajz..) ale kdyz se mi vejde do toho boxu 50 kusu tak je to take o necem jinem... a ejhle o kolik jsme lacinejsi ? ???? a kdyz tech kusu ma 100 tak to po hodine vyhodi na stojany a jede druhy kolo... a je to zas lacinejsi treba o to vymiti pistole a dalsi kraviny... Jak jsem psal predtim ... vyroba jednohu kusu je velmi draha ...a vyroba X kusu je podstatne lacinejsi (samodrejme ze tato politika ma i svuj strop treba u tisice kusu u jinejch vyrobku treba milion kusu ) tamdle na morave delaj drzaky na ropovody do ruska a nic jineho nedelaj a ta vyroba je nejlacinejsi uz to proste nejde ... ten cyklus se furt opakuje a je to strop... panemajes ?? Nerikam ze to neni od p.Prusy profi vyrobek ... jenom tvrdim ze pri seriove vyrobe je to drahe... p. Prusa - co se tyce vasich argumentu - Vy to vyrabite po vagonech ??? nebo jste snad nucen vypravit par kamionu ?aha ... je mi to jasne .... tabule vazi cca 50kg a udela se 8ks nebo 10 ks ??? a jaka je vaha 100ks bez odpadu ??? 2-3 metraky ??? chapu -vyprava na kamion ... zmetkove kusy - kolik jich je- jeden ze sta nebo dva ???? a neznate cenu predem ?? znate samodrejme ze znate takze se zmetkem je kapku mylnej argument...... samodrejme priznavam ze nemam predstavu kolik stoji ta pekna krabicka - nerikam nic... je to pekne, zabalene.... ale dle meho nazoru drahe. A ver ze kdybys nepsal nic "o specialni nabidce pro cleny fora" tak bych se toho nechytl. Pusobi to na me dojmem - kupte si vysavac se 75% slevou za 80 000 kč a jako darek dostanete sadu kuchynskych nozu a autobus vas doveze az domu. tot muj nazor
Re: [NABÍDKA] Prusa i3 rámy - frézované a práškově lakované
October 18, 2013 11:26PM
[Kikine] Nemuzu si pomoct ale jste hloupý. Já na tom údajně tak rýžuju a stejně prodávám stovky. A vy to přitom zvládnete vyrobit za pár stovek, já být váma tak neztrácím čas no fóru a hned vyrobím 50 kousků.

Pořád jste neřekl kdo jste, představte si ty potenciální zástupy lidí co od vás chtějí rámy!
Re: [NABÍDKA] Prusa i3 rámy - frézované a práškově lakované
October 19, 2013 02:50AM
[Kikin] Nějak nechápu čeho se snažíte dosáhnout... Když dá někdo slevu na výrobek, tak to musí znamenat, že Vám ho prodá za míň než ho stála výroba, aby to bylo fér? To by byl trochu zvláštní obchod...
Re: [NABÍDKA] Prusa i3 rámy - frézované a práškově lakované
October 21, 2013 10:29AM
[Kikin - Alexander] Mám tedy dotaz, za kolik mi ho tedy můžete dodat? Nemusí být tak krásně zabalený jako od Průši. Děkuji

Edited 1 time(s). Last edit at 10/21/2013 10:29AM by all4robo.
2 500 r.
Re: [NABÍDKA] Prusa i3 rámy - frézované a práškově lakované
October 22, 2013 04:42AM
Kikin: já se omlouvám, ale nějak jsem nepochopil - taky se na tu cenu ptal all4robo a ne já - to je 2500 rublů?
Re: [NABÍDKA] Prusa i3 rámy - frézované a práškově lakované
October 22, 2013 06:56AM
Takže 1479 Kč pokud dobře chápu, to je s daní nebo bez daně?

Teda po tom dramatu jsem čekal lepší cenu ;-)
včetně poštovného.
Re: [NABÍDKA] Prusa i3 rámy - frézované a práškově lakované
January 27, 2014 09:13AM
ja bych ho bral. za tu cenu.
Re: [NABÍDKA] Prusa i3 rámy - frézované a práškově lakované
January 27, 2014 09:18AM
psal sem i na email co dal pan prusa. ale zatim bez odezvy. na tech strankach co tu davel je maj za 84 eur a to je dost pri dnesnim kurzu.:-)
Re: [NABÍDKA] Prusa i3 rámy - frézované a práškově lakované
January 27, 2014 09:25AM
Zdravim, rám jsem od Josefa předběžně objednával na začátku listopadu, komunikace celkem ok, jen cca týden ticho. Chtěl jsem po domluvě na týden odložit odeslání kvůli dobírce. Bohužel od té doby již bez odpovědi a rámu jsem se nedočkal :-/
Re: [NABÍDKA] Prusa i3 rámy - frézované a práškově lakované
January 27, 2014 09:48AM
aha tak to asi nema cenu. radsi se kouknout nekde jinde. ale zatim nevim kde koukal se na par stranek. ale nikde sem nenasel zadny vykres s rozmerama.
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login