Welcome! Log In Create A New Profile

Advanced

vyhrivana komora

Posted by Bajn 
vyhrivana komora
November 06, 2013 09:25AM
Zdravim vsechny, vzhledem k tomu, ze tiskarna na ktere delam (upraveny 3dr od richrapa) pujde velice snadno promenit i ve verzi s vyhrivanou komorou, tak bych chtel zjistit, zda mate pripadne nekdo zkusenosti jake to nese vyhody. Jednak vzhledem k materialum abs/pla potazmo zda to je vhodne i pro mensi predmety nebo to nese vyhody jen u velkych predmetu vzhledem k tomu jak abs pracuje pri chladnuti.
Jedine nevyhody co me napadaji jsou, ze clovek ma trosku slozitejsi pristup k tiskarne, pokud by nebyla dvirka na vsech stranach a druha vec je, ze by bylo asi vhodne po zkonceni tisku nechat teplotu postupne ustalit na te pokojove. Dalsi veci jsou vypary z tisku, ktere by se nejspise nahromadily uvnitr komory.
Technicke provedeni:
Jednalo by se o "oplasteni"stredni casti tiskarny, nejspise nejakym plexisklem, otazka je, zda to je dostatecne vhodny material.
Motory by byly pod vyhrivanou tiskarnou, elektronika nad. Cili nehrozi prehrivani komponent, ktere naopak je spis potreba chladit.
Vyhrivat bych chtel pouze za pomoci heatbedu, potazmo verim, ze by to o par procent vyhrival i hotend. V podstate zavrit dvirka pred tiskem, nahral by se zlehka vzduch v komore. Jakmile by se dostala teplota heatbedu na provozni teplotu a zacalo by se tisknout, tak by se teplota vzduchu jenom zvedala. Ocekavam, ze docilit 50° by nemel byt problem, ale je to jen teoreticky predpoklad. Objem komory by byl cca 32l.

Dekuji za nazory, Bajn
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login