Welcome! Log In Create A New Profile

Advanced

Herkules na skle

Posted by ledvinap 
Herkules na skle
April 06, 2014 01:55PM
Pri tisku ABS na vyhrivane sklo jsem zkusil pouzit Hercules (http://lepidlo.heureka.cz/lepidlo-herkules-30g/ , predpokladam, ze hlavni slozka je PVA) a zatim je to to nejlepsi, co jsem potkal.
Sklo mam zdrsnene smirkovym papirem (asi to neni treba), lepidlo zastudena rozetru po skle do tenke vrstvy (zatim bez redeni). Podlozka ma 120C na spodni strane, na skle bude tak 90C, ABS tisknu pri 230C.
Vytistene veci na skle drzi velmi dobre, ale jdou sundat. Vetsina lepidla zustane po odtrzeni na skle, vytisk neni treba cistit, spodni strana je mirne matna.
Re: Herkules na skle
April 13, 2014 05:40AM
jeste zmena - neni to tak jednoduche, napoprve jsem asi mel na skle jeste zvytek rozpusteneho ABS. Novy posup je nanest nejdriv vrstvu PVAc a pres ni rozetrit ABS rozpusteny v acetonu ...
Re: Herkules na skle
May 26, 2014 04:59AM
pres vikend jsem zkousel tisknout ciste na herkules.
Za studena nanest tenkou vrstvu, daval jsem ji tak, aby za mokra byla krasne bila a rovnomerna po cele plose. Ne vsak ale moc. Nasledne jsem nechal zaschnout (chvili naprazdno a pak na heatbedu na 60C).
Tisknul jsem teda jen ABS(fillamentum, AT3D) a drzelo to vcelku fest, za studena jsem to dost pacil. Ale bylo to i tim, ze to byly mensi ploche, dost clenite dily.
Do budoucna to chce mozna mensi vrstvu a nemit mozna tak moc velky pritlak prvni vrstvy. Samozrejme diky rozpustilnosti vodou neni problem sundat (pripadne i vytisky pokud by bylo nejhur).

Kazdopadne bych to zhodnotil jako pouzitelnou metodu, ac mozna lehce komplikovanejsi. Spotreba lepidla minimalni, trosku vice prace s tim roztiranim. Otazka jak se to bude chovat pri opakovanem tisku na jedno misto, ale pri tretim tisku to jeste drzelo bez problemu.

Otazka jak by se chovala lepidla na papir ve spreji (dela to minimalne 3M a pouziva se to pri lepeni vetsich ploch papiru) ty uz ale asi budou mit jine slozeni.

Kapitolou samo o sobe je tycinkove lepidlo (napr kores) a ABS juice. To kluci na prazske dilne taky dost chvalili.

Edited 1 time(s). Last edit at 05/26/2014 04:59AM by Bajn.
Re: Herkules na skle
May 26, 2014 05:35AM
To zní zajímavě.

Možná by to šlo nastříkat (naředit a použít rozprašovač)


3draty.cz - celokovový hotend
Anonymous User
Re: Herkules na skle
May 27, 2014 03:45PM
co to zvaleckovat ??
dan
Re: Herkules na skle
May 27, 2014 03:57PM
Pouzivam na rozetreni platebni kartu a pri pouziti Fillamentum tisknu na bedu s teplotou okolo 90st. Pri temer uplnem schladnuti to odskace vetsinou temer samo ale jeste pri teplote 40stupnu se tomu moc nechce.
Kdyz vezmu jiny filament, treba co tu mam nejake zbytky z reprapworldu, tak musim topit bed na vyssi teplotu, klidne tech 110.
Co se tyce opakovatelnosti tisku na jednom miste, tak je to az k neuvereni, jak na tom skle ten herkules drzi i pri nasilnejsim sundavani dilu za ohratem bedu, dokonce to snese podebrani lamacim nozem.
Kdyz zustanou na plose po nejake dobe obrysy vytisku, vezmu to lihem a pokracuji dal s tiskem, dokud vrstvu herkulesu neposkodim na tolik, ze jsem na zrcadle.
Nezkousel jsem herkules na sklo jako takove, ale mam vyzkousene, ze tisk na hole zrcadlo drzi lepe, nez na hole sklo, kde mi nedrzi temer vubec, takze bude mit i hladkost zrcadla pro udrzeni herkulesu svuj vliv.


_______________
Rebel ? winking smiley
[rebelove.org]
Re: Herkules na skle
May 30, 2014 02:36PM
Zdar,

mohu potvrdit super prilnavost ABS na polyvinylacetatove disperzni lepidlo.
Osobne jsem nemel doma herkules, ale Dispercoll D2 (lepidlo na drevo).
Pri 100°C na heatbed drzi dobre. Mam jen stare poskrabane sklo na ktere lepidlo rozetru kartou.



Diky
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login