Welcome! Log In Create A New Profile

Advanced

CNC prusa mendel i3 a dremel

Posted by okoudous 
CNC prusa mendel i3 a dremel
November 15, 2014 05:57AM
Ahoj Všichni,
protože jsem zjistil že pro stavitele tiskarny je toto forum proste nejlepsi a je tu spousta sikovnych a hodnych lidi kterym nevadi poradit druhym rozhodl jsem se napsat co bych rad jako dalsi level.
Jak sem psal diky zejmena jirpilovi jsem postavil i3 a jiz mi pekne jede.
Protoze mam ale myslenky i na CNC obrabeni ale stejne jako u tiskarny sem amater poprosil bych zde opet nejakeho sikulu ktery by mne smeroval na nejake informace .
Ano jiste se zase najde nekdo kdo rekne kdo hleda ten najde ale uprime kdo v dnesnim case plnem spechu ma cas neco hledat a tak volim tuto formu a vsem se omlouvam ze se ptam na veci jiste dohledatelne a jiz vymyslene .
Chtel bych mou i3 upgradovat o drzak meho dremela(minivrtacka) a pomoci nej potom provadet mensi frezovani (asi do dreva protoze predpokladam ze plast dily mi neumozni freza treba hliniku.
Me dotazy zni :
a) nevite o nejakem webu ktery se teto problematice venuje ? nejlepe s navodem co vse potrebuji postavit.Predstavoval bych si jen drzak na x osu s vyuzitim stavajici konstrukce tiskarny.
b)existuje nejaky jednoduchy frezovaci programek neco jako treba pronterface nejlepe abych si tam nahral model prevratil ho do negativu potom namotval na osu do drzaku dremel urcil material a tloustku frezy a dal neco jako tisk a uz by to makalo samo?

Vim ze si vse predstavuji jako hurvinek valku a bude to jiste slozitejsi a omlouvam se vsem kteri nechapou ze se nechci zdrzovat hledanim vhodneho reseni na netu a to ze jich je tam jiste spousta .

a zaroven dekuji vsem kteri mi pomohou myslenku realizovat.


diky vsem a jeste jednou zejmena jirpilovi ktery mi opravdu pri stavbe i3 byl skutecnou oporou



diky Ondra
Re: CNC prusa mendel i3 a dremel
November 15, 2014 09:28AM
Ak chces frezovat postav si frezku. Energiu ktoru vynalozis na laborovanie na i3 vloz do stavby novej frezky.
Opacne to ide z CNC frezky urobit 3D tlaciaren.
-CNC frezka je o tuhosti konstrukcie, tu musi nastroj zabrat aj pri vyrobe PCB
-3D tlaciaren je o jednoduchosti konstrukcie, tam sa extruder len vozi
Prestuduj si forum www.c-n-c.cz
Viem o com hovorim najprv som postavil frezku a potom tlaciaren REBEL II, ten je podla mna tuhsi ako i3 a tam by som si dovolil len drziak na ceruzku a kreslit nic viac. /co chces na 8mm gulatie/
Chapem tvoje nadsenie, vsetko na zaciatku vyzera jednoducho ale skutocnost je ina
Opytaj sa na forum www.c-n-c.cz a tam ta uvedu do problematiky.
Nechcem Ta odradit, ale vacsinou je to tak ze clovek sa uci na vlastnych chybachsmiling smiley
Re: CNC prusa mendel i3 a dremel
November 15, 2014 01:36PM
Ahoj . Hopík má pravdu . Je potřeba zajistit tuhost rámu , a vedení . To ale neznamená , že nemůžeš použít komponenty ze stávající tiskárny . Motory a elektroniku . Mluvíme ale jen o frézování tišťáků , a maximálně překližky . TAkže ano , ale s jiným rámem s kovovýma spojkama profilů . Nejlépe 50x50 mm . Možná bych uvažoval o vahadlech . Ale ty sedají dodělat .
Re: CNC prusa mendel i3 a dremel
November 22, 2014 04:05PM
Ondro,
mechanika 3D tiskárny nemá pro frézování potřebnou tuhost.
Koukni třeba semhle a sem, taky jsem to zkoušel (bavíme se maximálně o tišťákách, plexi nebo překližce).
Re: CNC prusa mendel i3 a dremel
November 23, 2014 01:47PM
No v těchto dvou řešeních je rám převážně z plastu , a hlazených tyčí . Pokud by použil Al profily , a tyčové vedení s ložisky lm 12uu např. tak by se o frézování překližky dalo mluvit . Ale pokud by jsi použil stávající komponenty , tak bude jistě potřeba použití převodů , a to se projeví na rychlosti práce. Ale jak všichni píšou , tak tuhost rámu je zásadní .
Re: CNC prusa mendel i3 a dremel
November 24, 2014 04:28AM
Pro představu. Já jsem tak daleko nedošel, ale Martin docela pokročil.
Re: CNC prusa mendel i3 a dremel
November 24, 2014 04:29AM
Doporučuji si prohlédnout komerční řešení - např.: toto
a to je opravdu jen gravírečka na vizitky a možná PCB.

Závěr je - jde to, ale začni znovu.
Bude to jiný stroj a nepochybně dražší a - jak s jídlem poroste chuť asi nebude poslední :-)
Re: CNC prusa mendel i3 a dremel
June 13, 2015 03:48PM
Koukal jsem na aktualni videa a zda se to docela pouzitelne, nebo ne ? Na rychlosti prilis nezalezi, potreboval bych frezovat jednoduche PCB a jenom navrtat diry a freznout napisy na plexi, dalo by se ?
Re: CNC prusa mendel i3 a dremel
June 14, 2015 01:20PM
Nanašel jsem info o KM . Pokud bude vřeteno v protizáběru KM (mluvím o standardních motorech Nema 17) tak by mohl ztrácet kroky . Doporučuji jak psali kluci postavit tuhý rám , z profilů alespoň 40 x 40 spojky kovové , a pak řešit pojezdy . Pokud by jsi pojezdové tyče přišrouboval přímo k profilům , tak ti budou bohatě stačit i otevřené LM8UU . A tuhost rám se ještě zvedne . Ty prachy které investuješ do rámu dvakrát ušetříš na opravách , a předělávkách nějakého splichtěného rámu . Nakonec ti bude málo gravírka , a budeš tam chtít plesknout laser 1 W a více . smiling smiley hodně zdaru
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login