Welcome! Log In Create A New Profile

Advanced

Problém se Skeinforge

Posted by Exxon 
Problém se Skeinforge
January 09, 2013 05:35AM
Zdravím všechny reprapaky smiling smiley

Stal jsem se také obětí této mašinky přesněji Mendel-Prusa. Snažím se nějak začít osahat si ovládání stroje a programů. Mám ale problém se softwarem Skeinforge.
Abych ale začal od začátku: používám firmware sprinter v arduinu s RAMS 1.4. Software pro tisk mám Printrun který funguje bez problému tiskárna dělá co má. Testoval jsem i vnitřní převod v Printrunu STL -> GCODE což zprostředkovává Slic3r po vygenerování a spuštění tisku vše funguje jak má.

Řekl jsem si že se ale pustím do něčeho složitějšího a tj Skeinforge a s ním teď řeším pro mne nevyřešitelný problém. Když nechám vygenerovat GCOGE z jednoducheho STL souboru (čtverec 100x100mm) a ten pak dám do PRINTRUN tak se začnou dít divné věci grinning smiley Přesněji tiskárna každou stranu tohoto čtverce tiskne jinou rychlostí ? eye popping smiley ? (1. strana 45s 2. strana 35s 3. strana 20s 4. strana 18s) Při vygenerování stejného STL ve Slic3ru není problém tiskárna tiskne každou stranu přesně stejný čas. confused smiley

Poradí mi někdo jako nováčkovi co s tím ?? smiling smiley Asi dělám něco špatně eye rolling smiley
Re: Problém se Skeinforge
January 10, 2013 06:16AM
Ahoj Exxone,

předem říkám že ti bohužel neporadím smoking smiley protože používám slic3r.
Pokud ti vše funguje se slic3r a printrunem vykašli se na Skeinforge. Podle mého názoru s tím strávíš hodně času a výsledný tisk bude +- stejný jako se slic3r takže přínos bude minimální a v podstatě jen v tom že budeš umět používat oba programy.
Re: Problém se Skeinforge
January 10, 2013 01:27PM
Čau,

pročetl jsem řadu zahraničních diskuzí a shlédl mnoho výsledků tisku a porovnání i když si myslím že porovnání v tomto případě není moc objektivní vzhledem k obsáhlosti nastavení. Většinou se ale všichni přikláněji právě ke skeinforge že se s ním dá dosáhnout lepších výsledků. Nemám zatím žádne větší zkusenosti s žádným programem. Z pohledu uživatelského se mi samozřejmě slic3r líbí více ale pokud by byl Skeinforge lepší vrhl bych se do něj.

Jsem rád za tvůj názor ke slic3ru smiling smiley thumbs up
Re: Problém se Skeinforge
January 13, 2013 03:41AM
Ahoj Exxone,

Podivej se na tohle video o nastaveni Skeinforge 40+, popisuje se tam ze u nej dost zalezi na presnejším serizeni kalibraci tiskarny:

Nastaveni Extruderu a tisku ve Skeinforge 40+
[www.youtube.com]

Kalibrace tiskarny v osax XYZ
[www.youtube.com]


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PLAYFull Design on DYSgenio , MakersCZ on Facebook , MakersCZ on YouTube
DYSgenio helps kids of all ages to learn quickly and smoothly, we are all gifted ~ EVERYONE!
Re: Problém se Skeinforge
January 14, 2013 07:43AM
Díky za tip, mrknu se na to.. smiling smiley
Re: Problém se Skeinforge
January 14, 2013 01:51PM
Ahoj,

pokud chceš nejlepší možné výsledky a super výbornou kvalitu je skeinforge jediná a správná cesta. Taky bych se přikláněl k ostatním. Je to dáno tím, že si tam můžeš nastavit spoustu parametrů a tím docílíš toho že tisk je bez chyb. V Slic3r si ty parametry nenastavíš a můsíš se spoléhat na program, takže kvalita není tak vyladěná. Je to prostě něco za něco.
Chceš nejlepší tisky nezbývá ti než porozumět všem parametrům a kvalitně to nastavit. Pokud se spokojíš s o trochu horší kvalitou a nechceš všemu tak do podrobna rozumnět slic3r bohatě stačí. Z mojí zkušenosti někteří lidé ani ten slic3r nejsou schopni nastavit. Takže asi taková bude pravda.

Forrest
Re: Problém se Skeinforge
February 01, 2013 04:41PM
Já na slic3r zanevřel ve chvíli, kdy mi píšťalku nařezal komplet vyplněnou. Od té doby ho používám jen ke skládání různých modelů dohromady na jedno plato. Pravda, to je přes půl roku zpátky a od té doby učinil slic3r významný pokrok. Tu píšťalku budu muset zkusit znovu, protože skeinforge je utrpení, i když člověk ví, co a jak.
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login