Welcome! Log In Create A New Profile

Advanced

OctoPrint - česky

Posted by majkl 
Re: OctoPrint - česky
November 11, 2013 06:07PM
Super!

BTW: zkusil jsem Logitech C920 - je to teda draha potvora, ale umi H264. Uz je i jakz takz podpora pod Linuxem.

Pomoci VLC jde primo streamovat H264, do ktereho enkoduje kamera.

Umi konstantni bitrate 6mbps (bez ohledu na rozliseni). GStreamer ma modul zarazeni v bad plugins, ktery umi i nastavit jaky bitrate ma kamera pouzit.

Streamovani pres VLC:

apt-get install vlc-nox
sudo -u pi cvlc v4l2:///dev/video1:chroma=h264:width=1920:height=1080:fps=25  --sout '#standard{access=http,mux=ts,dst=:8081,name=stream,mime=video/mp4}'

A voila, HD stream, ktery zatezuje RasPI na 10%.
dan
Re: OctoPrint - česky
November 15, 2013 04:14AM
Jeste bych se vratil k tomu spatnemu zobrazeni teploty. Nechapu to a strasne me to stve grinning smiley V te posledni verzi je uz jakysi offset, ale jeste jsem to nezkousel. Jak to ma fungovat? Je to jen pro funkci manualniho nastaveni teploty, nebo to ovlivnuje i (nebo pouze) tisteny g-cod ?
Mozna se ptam blbe, ale v EN nejsem uplne zdatny a prekladem helpu si nejsem moc jisty.
Generuju g-cod na jednom pocitaci, na kterem je 2. tiskarna a musim mit kvuli te s octoprintem jinej profil pro nastaveni teplot a to mi vadi, protoze jsem se uz parkrat prekouk a neni to pak moc ok smiling smiley
Jeste navic, co jsem zkousel, tak se pri nastaveni toho posunu se nezmeni zobrazena teplota, nebo jsem to nepostrehl. Takze jestli to aspon dobre chapu, je to posun, ktery naopak upravuje pouze odesilany g-cod pri tisku ?
Prosim osvetli mi to, asi do toho budes videt pomerne slusne smiling smiley
Dik


_______________
Rebel ? winking smiley
[rebelove.org]
Re: OctoPrint - česky
November 15, 2013 04:37AM
Taky mě ten offset zarazil a koukal jsem na to do zdrojáku. Mění to odesílaný G kód, hledá M104/140, M109/190 a přičítá k nim právě ten offset.

Je to podle mýho dobrý k tomu, když máš v gkódu změny teplot v různých vrstvách (třeba pro LayWoo-d3 smiling smiley ) tak ofsetem posuneš všechny teploty.

Podle mě celkem k ničemu, ale asi se to někomu hodit může.

Zkusím mrknout jestli mi to taky ukazuje jinak teplotu.

Ale myslím, že teploty čtou všechny hostovací sw pomocí M105 a pak to parsujou.

Když dáš v octoprintu M105, sedí ti to s teplotou co ti nalhává v grafu?
Když to samé zkusíš v Repetieru nebo co používáš, sedí to?
dan
Re: OctoPrint - česky
November 15, 2013 04:40AM
Ok, az dotisknu vyzkousim.


_______________
Rebel ? winking smiley
[rebelove.org]
Re: OctoPrint - česky
November 15, 2013 04:46AM
Hezky ti to jezdí smiling smiley

U OctoPrintu to můžeš zkusit teď. Jen vlez do terminálu a dej M105. Tisku to neublíží smiling smiley

Tak jsem to odkoukal a ukazuje ti to:

T:225.11 B:105.12 @:113

Coz sedi s tim co ukazuje graf:

Teplota

Aktuální: 225.96 °C
Cílová: 225 °C
Teplota podložky

Aktuální: 105.26 °C
Cílová: 105 °C

Edited 1 time(s). Last edit at 11/15/2013 04:50AM by majkl.
dan
Re: OctoPrint - česky
November 15, 2013 05:08AM
Koukam, ze tam mam okolo peknej bordel grinning smiley Musim to uklidit grinning smiley Dam tu kameru ale stejne nekam jinam, ted je to provizor a nevidim na filament extruderu, coz jsem puvodne chtel. Zkousel jsem ten zaznam, ale pri tisku na celou plochu to neni koukatelny, protoze to ten snimek pri pozuvu Z udela vzdy pri jine poloze Y, takze je to takovej balast grinning smiley ale vse se to uploudlo pekne na youtube grinning smiley
No to ze teplota sedi s g-codem je fajn, ale v repetieru to ukazuje o 10 vic sad smiley to me proste stve grinning smiley a FW to neni.

Edited 1 time(s). Last edit at 11/15/2013 05:09AM by dan.


_______________
Rebel ? winking smiley
[rebelove.org]
Re: OctoPrint - česky
November 15, 2013 05:16AM
Aby ti z toho lezlo neco koukatelneho, musis pripevnit kameru k Y. Pak se ve snimkach vlastne pohybuje jen tryska v X.

Zkusil jsem v Octoprintu nastavit 150 / 50 a pak jsem to prehodil do Pronteface, ukazuje to stejne - tech par stupnu rozdilu je resetem.



I Pronterface vs Repetier host mi sedí



Edited 1 time(s). Last edit at 11/15/2013 05:22AM by majkl.
dan
Re: OctoPrint - česky
November 15, 2013 05:26AM
Jo, musim nejako vymyslet drzak na kamerku a bude to smiling smiley
Me ty teploty proste nesedej a to jsem zkousel jak marlin, tak repetier, jak s binarni, tak asci protokolem sad smiley nechapu to sad smiley
Ale urcite to bude nejaka kravina, jako vzdy grinning smiley

Edited 1 time(s). Last edit at 11/15/2013 05:26AM by dan.


_______________
Rebel ? winking smiley
[rebelove.org]
Instalace OctoPrintu pro RasPI
December 28, 2013 02:00PM
Instalace OctoPrintu pro RasPI:

Nainstalovat Raspbian - já to dělám pomocí NOOBS (v adresáři images je možné promazat obrazy distribucí, které nejsou třeba).

A pak spustit tohle:

wget -O - http: //goo.gl/2dgPQ2 | bash

Krom OctoPrintu se spustí i proxy, která zajistí přesměrování portu OctoPrintu (5000) na standardní 80. Takže po instalaci stačí do prohlížeče zadat IP adresu RasPI.

Edited 2 time(s). Last edit at 12/28/2013 02:03PM by majkl.


3draty.cz - celokovový hotend
dan
Re: OctoPrint - česky
February 01, 2014 05:32PM
Majkl, mohl by si prosimte kouknout na ten instalacni script? chtel jse to ted testnou na novou kartu, udelat cistou instalaci a nechodi to. Nastala asi nejaka zmena na githubu Cura a buh vi co jeste. Octoprint asi take prosel nejakymi updaty smiling smiley Pred casem to jeste slo, instaloval jsem to na dalku na jednom raspi, ale ted je to nejaky nemocny smiling smiley
Neni to akutni, ale kdyby si nasel chvilku, bylo by to fajn smiling smiley

Jinak co se tyce rozdilu teplot u me, tak jsem to asi rozlouskl. Pod cca 20stC mi obe mereni skocej razem o 10 stupnu niz. coz je v podstate jedno, protoze podle nich kotel neridim grinning smiley nad 20 to vypada, ze ukazuji jaks taks spravne..


_______________
Rebel ? winking smiley
[rebelove.org]
Re: OctoPrint - česky
February 06, 2014 02:21AM
Zkusím udělat čistou instalaci (nejspíš o víkendu), jedno volné raspi se mi tu teď válí.

Nebo pošli výstup toho co ti to udělalo?

Teploty jsem rád, žes rozklíčoval, připadalo mi to hrozně divný smiling smiley

Edited 1 time(s). Last edit at 02/06/2014 02:21AM by majkl.


3draty.cz - celokovový hotend
dan
Re: OctoPrint - česky
February 06, 2014 02:26AM
Vypada to, ze chybeji nekde soubory, ktere to wget-em stahuje, ale nijak moc jsem to nezkoumal, nakonec jsem z duvodu nedostatku casu vzal hotovy kompletni image z webu octoprintu nalil to tam a bylo to. Do vikendu se k tomu take nedostanu, takze pak kdyztak napisu.


_______________
Rebel ? winking smiley
[rebelove.org]
Re: OctoPrint - česky
April 24, 2014 05:24AM
Včera jsem si stáhl image s OctoPi, nahrál na kartu a rozběhl spojení s tiskárnou. Po několika krátkých tiscích, jsem se pustil do tisku předního a zadního krytu pro Panelolu. G-code generuji ve Slic3ru a uploaduji do OctoPrintu. Vzhledem k tomu, že aktuálně tisknu pomalu, tak tisk předního panelu měl trvat cca hodinu. U tisku jsem zkontroloval pouze první vrstvu a pak jsem se od tiskárny vzdálil po patnácti minutách jsem šel tiskárnu zkontrolovat. Bohužel se tisk z neznámého důvodu zasekl asi u desáté vrstvy. Webové rozhraní normálně fugovalo. Tiskárna se tvářila jako spojená s Octoprintem. Ukazovala aktuální teploty na extruderu i na podložce. Rafička s postupem tisku byla někde ve třetině. Čas tisku neběžel, byl zastaven po cca 12 minutách. V tisku nebylo možné pokračovat. Tlačítka pro pauzu a zastavení tisku byla zašedivělá a jediné co šlo stisknout bylo tlačítko Print. Tlačítko jsem zkoušel zmačknout ale nic se nedělo. Když jsem se přepnul do záložky s manuálním ovládáním tiskárny, bylo možné extruderem a podložkou normálně hýbat. Po vrácení na první záložku však nebylo možné tisk zahájit ani od začátku. Nakonec jsem musel spojení s tiskárnou přerušit a znovu navázat. Načíst znovu g-code a vše zase jelo od začátku. Na druhý pokus tisk proběhl bez problémů. Dále jsem tiskl zadní stranu krytu a po cca hodině a půl tisku, když zbývalo posledních pár vrstev se tisk opět zasekl a nešlo s ním nic dělat.
Nemá někdo zkušenosti s takovýmto zasekávním? Může být chyba v OctoPi, mám raději nainstalovat raspbian a Octoprint doinstalovat?
dan
Re: OctoPrint - česky
April 24, 2014 05:42AM
Me se tisk obcas zasekl take. Obcas ale znamenalo, ze treba po mesici denniho tisku si to proste usmyslelo, ze to nebude tisknout a uplne nahodne se to proste podobnym zpusobem hvizdlo.
Po restartu raspi znovu, treba i 3 zkazeny jeden tisk. K zaseknuti doslo jednou v naprosto stejnem miste a jindy zase ne. Pak najednou se to vzbudilo (vetsinou druhy den, kdy jsem uz ten predchozi se tim nemel silu zabyvat) a dalsi mesic klid. V logu octorpintu byla vzdy hlaska o odpojeni s nejakym nic nerikajicim popisem.
Zkousel jsem to jak s OctoPi image, tak se solo instalaci Raspbianu a OctoPrintu a da se rici, ze to vzdy po nejakem case timto zpusobem vyhnilo a opet se to zase spamatovalo, bez jakeho koli zrejmeho duvodu.
Vic jsem to neresil, nakonec jsem se vratil k Repetier-serveru, ktery me zatim nikdy nevypek.


_______________
Rebel ? winking smiley
[rebelove.org]
Re: OctoPrint - česky
September 22, 2015 10:21PM
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login