Welcome! Log In Create A New Profile

Advanced

Pronterface pod WinXP

Posted by doupem 
Pronterface pod WinXP
September 20, 2013 09:54AM
Zdravím,
Pronterface na některých počítačích nelze spustit, ohlásí "failed to start because the application configuration is incorrect" / "spuštění aplikace se nezdařilo, konfigurace aplikace není správná", čistá instalace WinXP SP3, HW: IBM T22 PIII-900, 128MB nebo oem "UMAX" PIII-700, 256MB, nemá na to vliv připojení/nepřipojení arduina, program je v C:\dist, zkoušel jsem kopírovat různé knihovny z počítačů na kterých Pronterface jede, bez efektu.
Má někdo zkušenost s řešením tohoto problému? Díky za rady.

rád bych využil starší notebook pro ovládání RepRapu
Re: Pronterface pod WinXP
September 22, 2013 03:31AM
vyřešeno
je nutná instalace MS Visual C++ zde, nestačí zkopírovat msvcp90.dll do system32, musí být instalace v adresáři %windir%\winsxs
(kdyby se to někomu taky hodilo)
January 09, 2014 11:22AM
Stáhnul jsem si Printrun-Win-Slic3r-12July 2013. Po rozbalení chodí pronterface a slic3r také pracuje dobře. Nejde však spustit samostatně slic3r. Zkoušel jsem instalovat i jiné (starší) varianty printrunu, ale pořád stejný problém.
January 09, 2014 03:37PM
stáhni si slic3r tady [slic3r.org]
Nastavení tisku
January 12, 2014 02:05PM
Zkouším "tisk" tužkou na papír na stole (tedy bez extrudéru). Vidím tak sice jen první vrstvu, ale i tak jsem z toho jelen. Výsledný tisk je asi 3,5x větší než jsou rozměry nakresleného modelu (v openscad). Používám pronterface a slic3r (slic3r je samostatně, protože v pronterface obsažený slic3r nejde spustit). PC s WinXP. Poradí mi někdo co s tím.
Re: Nastavení tisku
January 12, 2014 02:19PM
A kalibroval jsi tiskárnu?
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login