Welcome! Log In Create A New Profile

Advanced

Spousta dotazů amatéra.

Posted by IkaSGC 
Spousta dotazů amatéra.
September 03, 2015 01:03AM
Zdravím, k věci. Stavím Prusa i3 (Wooden Laser Cut frame) a potřebuji poradit s nastavením. Nejdřív k situaci tiskárny. Mám v podstatě vše až na extruder který si asi budu muset postavit ze dřeva a vytisknout si druhý (nemá mi ho kdo vytisknout). V budoucnu tam plánuji průšovský extruder s převodem ale ten dřevěný bude muset být přímý. Jelikož jsu v arduinu a reprapu zcela amatér potřebuji poradit. Informace sice hledám i na netu ale to je místy zdlouhavé. Ještě bych k dotazům dodal důležitou věc a to tu že používám desku RAMBo Mini s průšovým firmware pro 1.7mm. A teď k dotazům:

- Kde nastavit že se jedná o přímý převod extruderu?
- Kde se nastavují minimální a maximální výchylky pro motory ? Minimální je daná koncákem ale někde snad musí být nastavená i max hodnota ne ? Nebo taky by se mělo dat nastavit jestli je používán Min/Max endstop nebo jen Min?
- Po zapojení první osy Y na testování mi v pronterface funguje návrat domu tak jak má (tedy hotbed se vrátí ke koncáku) ale nefunguje mi manuální posuv když klikám na ty "šipečky". Kde může být chyba?

Vím že je to pro vás asi otrava mi zde vysvětlovat takové banality ale doufám že mi pomůžete se do toho dostat. Navíc pro Vás jsou to asi takové banality že odpověď vám nezabere ani minutu. Potřebuji tu tiskárnu rozhýbat k tisku protože některé komponenty které mám předtím zadarmo vytištěně jsou natolik poškozené že je nutná v první řadě jejich výměna. A proto potřebuji si to alespoň nouzově rozhýbat a vytisknout si je. Mockrát díky ochotným pomocníčkům a rádcům.
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login