Welcome! Log In Create A New Profile

Advanced

Hotend

Posted by volt 
Hotend
February 12, 2013 03:11AM
uvazuji o nakupu nebo stavbe vlastniho hotendu. Predbezne jsem vytipoval nasledujici ke koupi

j-head
buda style

zkusil bych si hotend i postavit ale nenasel jsem zadny bezproblemovy, ktery by bylo mozne postavit doma na kolene za pouziti vrtacky, pilniku a sveraku. Nemate se stavbou nekdo zkusenosti ? Pripadne nejaky tip na bezproblemovy hotend ?
Re: Hotend
February 12, 2013 04:14AM
tady je jeden hot-end, k jehož výrobě stačí vrtačka, svěrák a závitník [reprap.org]. Nevím, jak je na tom s bezproblémovostí, spíš bych měl strach o uchycení k extruderu, protože tryska vyvíjí teplo, které musí natavit materiál filamentu, ze kterého je ale vyrobeno i tělo extruderu (tak aby se extruder nezačal potom tím teplem bortit :-)). Jinak doporučuji projít seznam hot-endů zde [reprap.org] a třeba člověk narazí na něco, co by mu vyhovovalo.

Edited 1 time(s). Last edit at 02/12/2013 04:15AM by Mollar.
Re: Hotend
February 12, 2013 08:38AM
jestli muzu doporucit hotend doma nestavet! koupit nejake osvedcene reseni, ktere funguje.
ja si vlastni hotend delal a cas, materiál peníze proste se to nevyplatí
Re: Hotend
February 16, 2013 02:40AM
Ty Volte, stejné téma jsi řešil už před dvěma měsíci, že? - viz starší diskuze ... Ona to není zas až taková věda, prostě kup první hotend, na který narazíš. Když budeš moc vybírat, tak přebereš. Každý hotend má nějaké mouchy a vždycky najdeš nějakého moulu, který na libovolný hotend nadává, protože se s ním pouze nenaučil pracovat.
Re: Hotend
March 08, 2013 02:33AM
Tak jsem zjistil že Hotendy se dají vyrobit s plynových trysek na propan butan atd.
Re: Hotend
March 11, 2013 03:27PM
Dobrý nápad mi přijde zalisovat injekční jehlu příslušných rozměrů do trysky od CO-čka třeba toto [www.svarovaci-technika-znojmo.cz].
Re: Hotend
June 07, 2013 09:59AM
Teď mě tak napadlo, proč neudělat špičku s dírkou z propisky.Tuhy se vyrábí 0,3 a 0,5mm jestli se nemýlím.
dan
Re: Hotend
June 07, 2013 11:07AM
Trysek jsem vyrobil nekolik od 0.2 - 0.6 a dalo to docela dost prace, nez jsem se dopracoval k solidnimu vysledku. Uplne zasadni je mit vse z jednoho materialu s co nejlepsi teplotni vodivosti. Tzn. jedine pouzitelne materialy jsou med a hlinik, pokud se nechcete odsoudit k pomalemu tisku jednou rychlosti. ve finale dojdete k tomu, ze na medi zlamete nekolik kudel na soustruhu a nekolik vrtaku, bohuzel hlavne tech tenkejch a skoncite u hliniku grinning smiley No a uplne na konec vlastne ted vyrabim J-Nozzle, protoze jsou asi nejlepsi, akorat jsem k tomu vysledku dosel vlastnim badanim a ne primo okopcenim grinning smiley
Re: Hotend
June 07, 2013 11:12AM
dan:
Řekl bych, že jsi vynechal mosaz. Viděl jsem dost fotek trysek z mosazi a pár funkčních jsem jich i vyrobil.
dan
Re: Hotend
June 07, 2013 11:15AM
muzu te ujistit, ze nevynechal. s hlinikovou ve stejnem provedeni se neda srovnavat. ale jak rikam, pokud budes tisknout pomalu, respektive konstatntni rychlosti, tak asi muze byt z ledas ceho.
dan
Re: Hotend
June 13, 2013 03:47AM
Tady bych tedy jeste upresnil odpoved vyse, aby to nevypadalo, ze mosaz vylozene zatracuji, ze pri jine konstrukci trysky nez j-nozzle funguji spolehlive i mosazne. Psal jsem vyhradne o konstrukcnim provedeni j-nozzle.
Re: Hotend
June 13, 2013 12:38PM
Ahoj

zkoušeli jste někdo tenhle čínský hotend?

[www.ebay.com]
Re: Hotend
June 21, 2013 07:59AM
Hoja, cim je vhodne omotat hotend, kdyz pominu kaptonovou pasku?
Hlavnim duvodem je fixace termistoru v hotendu. Mam ho sice zalepeny kamnarskym tmelem, bojim se ale ze tlak dratu pri pohybu by ho mohl postupne uvolnit. Napadly me nejake silikonove pasky nebo nejake samosvaritelne. Pripadne mam doma jeste pasku na opravy vyfuku, to by mohlo taky fungovat smiling smiley

Edited 1 time(s). Last edit at 06/21/2013 08:00AM by Bajn.
dan
Re: Hotend
June 21, 2013 08:20AM
Take jsem s tim docela experimentoval, ale stejne jsem skoncil u kaptonu. Nevim, jak to mas konstrukcne udelane, ale me se vodice u hotendu nehejbou, protoze jsou pripevnene k extruderu. Zkus instalaterskou tesnici teflonovou pasku nebo nit. Primo na hotendu sice zmekne, ale termistor by udrzet mohla. Kazdopadne neni urcite samolepici, takze prijde na radu uzel grinning smiley A nakonec skoncis asi stejne u kaptonu smiling smiley
Re: Hotend
June 21, 2013 10:02AM
No mam j-head, takze zasunuty termistor, cca o milimetr oproti hrane, na tom cca 20mm buzirky, nasledne napajena tenci dvojlinka. Tu mam v planu jeste upevnit k platforme, ktera drzi hotend, ale radsi bych to videl necim chycene.
Ta teflonova me taky napadla, asi bych ji zkusil, mam ji tu u sebe.
Problem je, ze ke kaptonove za rozumnou cenu se na rychlo nedostanu a navic jsem cetl, ze taky neni uplne idealni. Co jsem cetl, tak vyborne jsou tzv. rescue tape, ktere sice nelepi, ale jakmile se stahne dokola a chytne sama k sobe, tak uz to nikdo nerozdela (pouze nuz) akorat ne kazda je do 260C
Re: Hotend
June 23, 2013 04:20AM
Potvrzuji, že alespoň prozatím nejlepší řešení na HotEnd je stejně kapton. Já beru za 68Kč bez DPH tento:
[www.soldering.cz]
Je toho 33m o šířce 6mm. Odolnost do 350 stupnu celsia.
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login