Welcome! Log In Create A New Profile

Advanced

Hotend z aliexpresu

Posted by Bery 
Hotend z aliexpresu
May 05, 2015 09:53AM
Zdravím, stavím si 3D tiskárnu vlastní konstrukce a už mám doma tenhle extruder: [www.aliexpress.com]
Koupil jsem ho dřív než jsem objevil české extrudery.
Má ho doma někdo? Dá se s tím pracovat?
Re: Hotend z aliexpresu
June 21, 2015 04:14AM
Čau,
Mám tenhle extruder a nemůžu si stěžovat, tiskne to v pohodě.
Je to klasika MK8 , jen ho musíš dobře nastavit přítlak

[www.youtube.com]
Re: Hotend z aliexpresu
August 26, 2015 11:08PM
Jasně, je to možný, nicméně se mi vždy zastaví posuv filamentu cca po 5 minutách tisku a začne jen hrabat ve filamentu, pak se ucpou zuby a je konec, rozebrat a vyčistit. Už si s tim lámu hlavu dohromady pár desítek hodin a stejně nic kloudnýho, koupim něco jinýho a uvidíme.
Re: Hotend z aliexpresu
August 28, 2015 12:19PM
Ahoj . Jednou se mi stalo , že jsem přepálil teplotu na motoru extruderu tím , že jsem blbě nastavil driver . Motor se přehříval , a přes hřídel rotoru se přenášelo dost tepla přes filament driver na samotný filament . Ten změkl na tolik , že se protočil na zubech jak píšeš . Dále je dost možné , že se hodně tepla přenáší z heatblocku do heatbraku kde se filament roztaví , vyteče směrem vzhůru , a tam v chladnější zoně zatuhne , a pak se protočí filament driver na struně . ÁÁÁÁÁÁÁÁnééééééébooooooo je pak slabý přítlak na pružině extruderu .


www.3d-konstrukce.cz
Re: Hotend z aliexpresu
September 23, 2015 04:33PM
Přítlak byl takový že mi ohnul tu trojku šroubek co drží páku přítlaku, v tom problém nebyl, nejspíš to byl ten druhý problém který popisuješ.
Nicméně, jsem objednal hotend 3dráty, upravil ho pro tento extruder a tiskne to opravdu znamenitě, oproti předchozímu stavu. Jen mi z 3drátů neposlali ten držák větráčku, ale ten už si vytisknu smiling smiley
V extruderu je vyfrézována přesná drážka pro hotend, který je tam nalisovaný a pojištěný tím hliníkovým plíškem, už jsem s tím i boural do šroubku co mi drží stůl a je to cajk smiling smiley
Takže pro ilustraci fotka z telefonu:


Edited 3 time(s). Last edit at 09/23/2015 05:00PM by Bery.
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login