Welcome! Log In Create A New Profile

Advanced

Elektronika R2C2 s ARM

Posted by Vinie 
Elektronika R2C2 s ARM
August 12, 2012 12:48PM
Ahoj

Máte někdo zkušenosti s elektronikou R2C2 s ARM procesorem, co jsem tak koukal tak je to vše na jedné desce, jednoduše nastavitelné parametry přes SD kartu a mnoho dalšího. Zajímá mě jestli se to vyplatí s ohledem na cenu oproti RAMPS 1.4 či jiným

viz. www.3dprinting-r2c2.com

Díky
Re: Elektronika R2C2 s ARM
November 21, 2012 10:54AM
Nebo treba na ARMech zalozene 4PI nebo smoothieboard s Ethrenterm s velepsenym odvodem tepla smiling smiley

Spolecny design ARM desek je "The board itself acts as a heatsink.", takze se doporucuje napajeni okolo 20V pro minimalizaci zahrivani, pro R2C2 se primo doporucuje/pouziva 24V, takze budes mit drazsi i zdroj.

Do vetsiho a rychlejsiho procesoru ARM se vejde vic chytre logiky treba pro delta roboty nebo univerzalni CNC stroje, take jsou zamereny vice modularnejc a univerzalnejc, viz treba stranky SmoothieBoardu.

Pokud budes stavet robusnejsi potencialne viceucelovy CNC stroj jako treba RepRap Cartesio , tak budes potrebovat takovou vykonejsi a univerzalnejsi elektroniku.

Cartesio is a desktop CNC machine = except standard 3D print extruder and the Heated Bed build platform, you can choose tools you need in Tools catagory. Cartesio supports a wide range of tools such as engravers with software speed control, pick and place, plotter heads, 3D print heads and laser cutters etc. This design gives flexibility to print multiple colors or materials.

Osobnim favoriem do budoucna je neco jako platforma SmoothieBoard s WEB ovladanim pro tiskarnu co umi tisnout dvou-barevne a se suportem.

Protoze jsem drive stavel veci na PIC a AVR, tak bych nesel do projektu jenz nema alespon revizi C, takze otazka je kolik lidi ma realne ARM elektroniku v projektech pod $1000.

Zatim mam klasiku Arudino Mega , RAMPS s Ultipanelem a SD na Marlinu.



Ruda

Edited 3 time(s). Last edit at 11/21/2012 02:16PM by dysgenio.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PLAYFull Design on DYSgenio , MakersCZ on Facebook , MakersCZ on YouTube
DYSgenio helps kids of all ages to learn quickly and smoothly, we are all gifted ~ EVERYONE!
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login