Welcome! Log In Create A New Profile

Advanced

Elektronika od českého výrobce

Posted by boylucky 
Elektronika od českého výrobce
December 16, 2016 05:58PM
Chtěl bych se zeptat jestli někdo nevíte o nějakém českém výrobci elektroniky pro 3D tiskárny. Něco na půlce cesty mezi levnou elektronikou z Číny, kdy se dá vše poskládat za pětistovku (Arduino Mega 2560, RAMPS 1.4, drivery A4988) a originál elektronikou jako je třeba RAMBo mini od Ultimachine, a podobné desky. Myslíte si, že by mělo něco takového vůbec smysl? Mě osobně by se taková varianta zamlouvala. Předem díky za komentáře.
Re: Elektronika od českého výrobce
December 21, 2016 02:16PM
Musím teda říct , že myšlenku máš ušlechtilou , Ale cena vítezí . Tady by to za ty peníze od žlutého muže nikdo nedal do kupy . My se k těm tradicím vlastních výrobků zase vrátíme , a budeme na ně vyrábět a udržovat náhradní díly , ale to je ještě daleko , a musí k tomu lidi dospět . Zatím Zatím (PONOTKY DOBRÉ DOBRÉ SAJO BAVLNA SAJO .) smiling smiley
Re: Elektronika od českého výrobce
December 28, 2016 12:39PM
Asi máš pravdu. Taky si myslím, že se to ale jednou musí otočit. Jak říkáš, je to ale zatím ještě v nedohlednu. Jinak asi by mě osobně nevadilo dát za to třeba dvojnásobek toho za co to dělaj v Číně, ale i tak si myslím že tady nic takovýho není.
dan
Re: Elektronika od českého výrobce
December 29, 2016 03:44PM
V případě zájmu mám ještě k dispozici pár strojově osazených desek "ORR" [www.rebelove.org] , které jsme v rámci vývoje zrealizovali v ČR. Jedná se o RAMPS na DUE s drobnými vylepšeními. Myšlenkou byla hlavně možnost rozšíření o WiFi pomocí modulu ESP s našim FW, ovšem díky "neohebnosti" tohoto WiFi modulu jsme od této možnosti ustpoupili. Udělalo se cca 30 desek, většina je jich mezi lidmi a fungují dle představ a bez problémů, akorát při použití 24V je lepší nahradit stávající stabilizátor za mimi DC/DC step-down měnič.
Deska má nějaké ty výstupy pro ventilátory navíc, bez nutnosti výkonového shieldu, jako je pro RAMPS třeba RRD, možnost připojení LCD bez "hokejky" atd.
V současné době desky provozujem s upraveným FW Repetier a cena ORR vyjde bohužel na nějakých cca 1500,-.

Edited 1 time(s). Last edit at 12/29/2016 03:49PM by dan.


_______________
Rebel ? winking smiley
[rebelove.org]
Re: Elektronika od českého výrobce
December 30, 2016 03:29AM
Když jdu za svým (zahradníkem) pro brambory , tak za ně zaplatím 20 kč./kg . Ale chutnají po bramborech , a jediný odpod je šlupka . Kobzole z kaufu bych nedal ani bravkovi , a půlku vyhodíš protože jsou dovnitř černé . Takže za příplatek vyšší kvalitu - beru .
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login