Welcome! Log In Create A New Profile

Advanced

špatný DRIVER?

Posted by Kouďák 
špatný DRIVER?
September 23, 2014 05:23PM
Ahoj mám problém s jedním driverem když zadám home jen to vibruje a cuká sebou pokaždé jinak na obě strany když do stolku strčím rozjede se ale s obrovským hlukem předtím nic takového nedělal je to na ose X ale původně se to stalo na Y tak sem prohodil drivery z Y na X a obráceně na Y je to ok ale na X se toho nemůžu zbavit i když tam dám jiný driver pořád se to nemění na driveru sem prohřál všechny nožičku kvůli studeňáku a mělo by to být ok proud sem zvyšoval i snižoval a beze změny
je tedy špatný driver nebo je to fw chyba?
ví někdo co s tím?
mám sanguinololu 1.3a 1248P ;pololu 4988 driver a používám repetier host
Re: špatný DRIVER?
September 23, 2014 05:43PM
jak rika klasik:
kral je mrtev! at zije kral!

jojo vypada to na spatnej driver, tak novej

vlastni navrh plus ve vystavbe CoreXY

Thingiverse : [www.thingiverse.com]
git: [github.com]
shop: [shop.daje.cz]
Teorie relativity:
vysvetleni 1: sahnes-li na rozpalenou panev, vteriny jsou jak hodiny. sahnes-li na rozpalenou zenu, hodiny jsou jak vteriny...
vysvetleni 2: strcis-li mi nos do zadnice, pak ja mam nos v zadku, ty mas nos v zadku, ale ja sem na tom relativne lip smiling smiley
September 24, 2014 05:57AM
děkuji za radu už je na cestě smiling smiley
September 24, 2014 05:57AM
děkuji za radu už je na cestě
September 25, 2014 07:26AM
tak mi dorazil připojil sem a jezdilo to potom ale z ničeho nic to zase blblo
tak sem se kouknul na všechny ty kontakty zespodu pájkou a hle je to vyřešeno smiling smiley

Edited 1 time(s). Last edit at 09/25/2014 07:41AM by Kouďák.
September 25, 2014 07:39AM
no, vzhledem k tomu, ze to komunikuje naprimo s arduinem, pak uz snad jen spatnej procak... pokud nekoho jineho nenapada neco jineho...

zkus jeste tam dat znova firmware, pripadne jinej firmware nebo tam nahrat ten motor test kod...

Teorie relativity:
vysvetleni 1: sahnes-li na rozpalenou panev, vteriny jsou jak hodiny. sahnes-li na rozpalenou zenu, hodiny jsou jak vteriny...
vysvetleni 2: strcis-li mi nos do zadnice, pak ja mam nos v zadku, ty mas nos v zadku, ale ja sem na tom relativne lip smiling smiley
September 25, 2014 07:42AM
teď si přijdu trošku jako trotl že sem na to nepřišel dřív bral sem pájkou jenom tu patisi pro driver a driwer samotný ale zbytek jako odpory a jumpery sem nedělal sem to ale hlupák
September 25, 2014 07:45AM
koukam, zes editoval co sem ja psal odpoved smiling smiley

takze facha?
sis pajel sam? jo to sou pak super chyby, taky par podobnejch chybek mam na konte winking smiley

Teorie relativity:
September 25, 2014 08:28AM
promiň
nene koupil sem pájenou ale asi nějaká chybka tam byla nebo co teď odzkouším ten původní driver grinning smiley
September 25, 2014 08:37AM
no tak to je ovšem k popukání zase to nejede asi mi z toho lupne mozek
September 25, 2014 08:44AM
teď to zase jede někde je nějakej problém ale kde? ještě někoho napadá kde by mohl být studeňáček
September 25, 2014 03:08PM
Mě jeden čas blbnul propoj mezi RAMPS a Arduinem, po té co jsem z arduina vyletoval napájecí konektor a desky k sobě sedly mnohem lépe problém zmizel. Chyba se projevovala naprosto náhodným chaosem při pokusu o běh motorů.
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login