Welcome! Log In Create A New Profile

Advanced

motory jedou jen jednim smerem

Posted by Ditr 
Re: motory jedou jen jednim smerem
January 20, 2015 02:16PM
mám 100 chutí tu elektroniku rozšlapat a ten rám nechat přejet náklaďákem totálně nasraný po 3ch hodinách zkoušení mizím na pivko protože tohle u je na mě moc grinning smiley zkousel jsem prepsat radek po radku proste nic

Edited 1 time(s). Last edit at 01/20/2015 02:27PM by Ditr.
January 22, 2015 03:30PM
po 3ch dnech konecne vyreseno smazany auto bed leveling ale nehreje deska
January 24, 2015 07:51PM
mam pocit ze jsi si val nejaky firmware, ktery mel nekdo az moc upraveny dle sveho
October 14, 2015 04:07AM
Ahoj Ditr,

mám stejný problém s motory co ty:

1. Posuvy při použití pronterface jsou obráceně vůči realitě: Když dám příkaz pojezdu do +X extruder jede do -X (doleva), když dám +Z extruder jede -Z (dolů), to stejné osa Y.

2. Osy se nechtějí pohybovat na druhou stranu: pohybují se jen v jednom směru viz. bod 1 v opačném směru nejde hýbat. Pronterface mi hlásí najetí na endstop a přitom to není pravda.

Začal jsem se hrabat v Marlinu a u: X_MIN_ENDSTOP_INVERTING mám všude = true.

Jak to u tebe dopadlo = vyřešil jsi ten problém (a jak)?
dan
October 14, 2015 09:19AM
ad1) otoc konektor prislusneho motoru
ad2) mas spatne nakonfigurovane, nebo zapojene ondstopy

pokud chces konkretneji poradit, musis napsat trochu neco vic. Treba jake mas endstopy a jak je mas zapojene + poslat prislusnou cast konfigurace, jak je mas nastavene.

October 15, 2015 02:09AM
Jak to tady čtu, tak elektronická část asi nebude tak v pohodě, jak jsem si myslel....?

Omlouvám se autorovi za mírné odbočení - ale dá se hotová elektronika oživovat? Pájel jsem si ji sám a mám na myslí napojit na (snížené) napájení a voltmetrem měřit například správné (referenční) hodnoty napětí na určitých bodech - nerad bych, aby mi krabička vyhořela při prvním napojení na napájení grinning smiley
dan
October 15, 2015 04:23AM
Zjednodušeně řečeno se dá oživovat všecko, když tomu rozumíš a víš co děláš. Pokud hledáš nějaký zpracovaný podrobný návod na elektroniku, kterou si dělal sám, musíš hledat asi nejspíš u sebe grinning smiley
Nějaké všeobecné postupy najdeš, ale budou stylem, že nemáš na desku osadit všecky drivery naráz ale použít jeden a odzkoušet s ním všecky motory postupně atd. Pro nastavení proudu driverů (pokud máš A4988 nebo DRV8825) je postup taky dohledatelný a je to asi jedinej, při kterém potřebuješ měřák.

Určitě ti někdo poradí pokud se konkrétně zeptáš, ale založ si když tak sólo téma a napiš trochu více o té své elektronice, jinak by si mohl dostat třeba návod na oživování třeba utonulého grinning smiley

Click here to login