Welcome! Log In Create A New Profile

Advanced

Smart controller - nejde menu

Posted by romoli 
Smart controller - nejde menu
March 29, 2015 01:41AM
Dobrý den,
pořídil jsem si full graphic smart controller, používám fw Marlin ale při stisknutí "tlačítka" pro vstup do menu to občas jen problikne a nic jindy se mohu v menu třeba 5 vteřin pohybovat normálně ale po chvíli zase skočim na uvodní obrazovku. Zcela jistě se jedná o chybu někde ve fw, jelikoz s repetier mi menu jde naprosto v pořádku. Nevíte někdo co a kde by mohlo být špatně?
Předem děkuji i třeba jen za naznačení smiling smiley

(Konfigurace Arduino mega, ramps 1.4, full graphic smart controller, fw Marlin)
Re: Smart controller - nejde menu
March 29, 2015 11:31AM
mas to odkomentovane v marlinu?
March 29, 2015 11:45AM
Ano, odkomentované to je jinak by mi nejel jen svítil, i knihovnu mam importovanou ale základní obrazovka mi sviti a reaguje jen to menu se tam prostě "neudrží" sad smiley
March 29, 2015 11:56AM
No neudrží - po cca 10s se to vrací do info obrazovky automaticky. To není závada, to je vlastnost.

Edited 1 time(s). Last edit at 03/29/2015 11:56AM by jirpil.
March 29, 2015 11:57AM
To sice ano ale ono se mi to tam vrací někdy po 5s i v případě že se zrovna pohybuju v menu a někdy to menu jen problikne a sem na uvodní obrazovce. Za 10s v menu bych dal království smiling smiley
March 29, 2015 11:59AM
A máš normální systém, nebo deltu?
March 29, 2015 12:02PM
Deltu
March 29, 2015 12:08PM
V anglický části fóra jsem čet, že na deltu s full graphic displejem Arduino Mega nestačí páč Marlin není dost optimalizovanej. Šachujou tam s nějakým parametrem výpočtu aproximace pohybu, aby se to stíhalo. Možná zkusit nejnovější firmware, jestli se na tom něco změnilo...
March 29, 2015 12:12PM
Aha, tak děkuji. To se na to vyprdnu a pořídim jinej smiling smiley
March 29, 2015 12:14PM
Proč ne repetier?
March 29, 2015 12:35PM
Repetier mi už při "instalaci" hlásí že hrozí nestabilita nedostatkem pameti, to bych i přešel a zkusil ale při propojení s pronterface nereaguje na příkazy, nespustí ani větrák pomocí M106
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login