|
3D tiskarna z cinske elektroniky a hlinikovych profilu - slo by to? May 27, 2013 05:27PM |
Registered: 12 years ago Posts: 148 |

|
Re: 3D tiskarna z cinske elektroniky a hlinikovych profilu - slo by to? May 28, 2013 03:36AM |
Registered: 13 years ago Posts: 748 |
Na druhou stranu ti to znacne zjednodusi badani (za trochy vyssi cenu) nad tim, co mas po dilech shanet 

|
Re: 3D tiskarna z cinske elektroniky a hlinikovych profilu - slo by to? May 28, 2013 04:52AM |
Registered: 13 years ago Posts: 620 |
|
Re: 3D tiskarna z cinske elektroniky a hlinikovych profilu - slo by to? May 28, 2013 10:00AM |
|
Re: 3D tiskarna z cinske elektroniky a hlinikovych profilu - slo by to? May 28, 2013 10:29AM |
Bohužel aplikovat to jednoduše v současně rozšířených verzích moc nejde. Znamená to použít jinou, nebo spíš vlastní konstrukci a to už není určite pro začátečníky.
|
Re: 3D tiskarna z cinske elektroniky a hlinikovych profilu - slo by to? May 28, 2013 04:44PM |

Opravovani a vyvoj ruznych elektronickych nesmyslu me bavi a stavet neco presne podle navodu, to je jen tretinova zabava. Jak jsem psal, delam v automatizaci a minimalne polovinu mechanickych veci budu schopny sehnat za daleko lepsi ceny. Plus moje domaci zasoby elektroniky a soucastek. A samozrejme ze chci "vytunit" tiskarnu co nejlip uz pri vyvoji. (teda puvodne jsem chtel univerzalni pojezd, kam by sla misto tiskaci hlavy pripojit i mala frezka na drevo a plasty - ale vzhledem ke komplikacim s vibracema, prachem a vahou by ten pojezd musel byt moc robustni a rychlost tisku by pak stala za prd - cili to jsem zavrhnul)

)
|
Re: 3D tiskarna z cinske elektroniky a hlinikovych profilu - slo by to? May 28, 2013 05:10PM |
Protizavazi tento problem vyresilo, nyni motor taha pouze 15dkg takze by stacil naopak mensi
To je jediny problem, ktery se na techto deskachprojevil, takze to preventivne vzdy zesislim poradnou klemickou ze spodu tistaku a je klid
|
Re: 3D tiskarna z cinske elektroniky a hlinikovych profilu - slo by to? May 28, 2013 05:34PM |
Loziska nejsou problem, spis to uchyceni ozub.kola na zavitovku budu muset vymyslet. Vy to resite jak? (napada me jen zbrousit zavitovku do ctvercoveho prurezu a nasadit vytistene ozub kolecko) Mohl bych poprosit o nejake fotky detailu, jako to uchyceni motorku k zavitovce, mechaniky pojezdu X a Y a reseni pohybu te "zakladni" desky a extruder. Nepospicha to, az budes mit nekdy chut 
|
Re: 3D tiskarna z cinske elektroniky a hlinikovych profilu - slo by to? May 29, 2013 01:31AM |
V techto malych rozmerech se vetsinou remenice prodavaji nevrtane, ty kupuju na tyma.cz, takze zavit neni problem, jediny problem je tu diru udelat opravdu soustrednou

|
Re: 3D tiskarna z cinske elektroniky a hlinikovych profilu - slo by to? May 29, 2013 01:33AM |
|
Re: 3D tiskarna z cinske elektroniky a hlinikovych profilu - slo by to? May 29, 2013 01:52AM |
|
Re: 3D tiskarna z cinske elektroniky a hlinikovych profilu - slo by to? May 29, 2013 02:13AM |
Defakto jsem ti schopen dodat celou tiskarnu i nesestavenou, ale nechtej po me montazni navod
|
Re: 3D tiskarna z cinske elektroniky a hlinikovych profilu - slo by to? May 29, 2013 06:21PM |
. Urcite ale budu mit zajem o spojku mezi motor a trapezovku, remenice a reminek pro pohyb zakladny. Jeste uvidim, co sezenu. Dneska jsem sehnal dva profily a ctyri voziky na ne(link) (profil je sirokej jen asi 2cm, cili nic extra masivniho), tak to snad pouziju na pojezd pod "zakladnu". A k tomu dve hlazene tyce 16mm s pevnym uchycenim k zakladne na strane jedne a jednim vozikem na kazdou. Vypadaji jako tyhle LMHL (link), coz se mi moc nehodi. Premyslim jestli radsi nevzit z aukra ty co jsem linkoval a maji uchyceni z boku (link). Nebo rovnou nekoupit uplne nove z cncshopu - abych nesetril na nepravem miste. Kolik rad kulicek ma ten tvuj "SMAL dvojitý uzavřený linearset" z cncshopu? 
|
Re: 3D tiskarna z cinske elektroniky a hlinikovych profilu - slo by to? May 30, 2013 01:39AM |
I kdyby si tam udelal nejaky prevod, tzn. netocil s tyci, ale s matkou, tak sice odlehcis rampu od 1 motoru a jeho kabelaze, ale na druhou stranu na te rampe jsou jeste dalsi motory X a E + draty, takze je otazkou, zda to ma cenu takto resit. Dalsi problematickej prevod, dalsi kabelovej svazek....... ja bych to tak nedelal, ale urcite by me zajimalo, jak to vyresis, pokud to udelas jinak nez ja 
|
Re: 3D tiskarna z cinske elektroniky a hlinikovych profilu - slo by to? May 30, 2013 03:40PM |

|
Re: 3D tiskarna z cinske elektroniky a hlinikovych profilu - slo by to? May 30, 2013 03:47PM |
|
Re: 3D tiskarna z cinske elektroniky a hlinikovych profilu - slo by to? May 30, 2013 05:36PM |
|
Re: 3D tiskarna z cinske elektroniky a hlinikovych profilu - slo by to? May 31, 2013 01:17AM |
), ktera se diky tomu lepe prichyti na podlozku (sklo s kaptonem, sklo potrene roztokem kalafunu nebo ABS v Acetonu atd....) a drzi po celo dobu tisku predmet prichyceny. PLA jde tisknout i na studeny podklad, ale neni to idealni, je lepsi si pomoci teplem, nebo jinym zpusobem, nekde tady na foru se to taky resi.|
Re: 3D tiskarna z cinske elektroniky a hlinikovych profilu - slo by to? May 31, 2013 02:30AM |
|
Re: 3D tiskarna z cinske elektroniky a hlinikovych profilu - slo by to? May 31, 2013 02:57AM |

|
Re: 3D tiskarna z cinske elektroniky a hlinikovych profilu - slo by to? June 03, 2013 05:36PM |

|
Re: 3D tiskarna z cinske elektroniky a hlinikovych profilu - slo by to? June 04, 2013 03:03AM |
), chtel jsem toho maximum pochopit sam, ale byla to docela drina
Nikde neni nic uceleneho, coz se da i pochopit, takze jsem s tim ztravil docela dost casu. Ve finale to takova veda zase neni, kdyz mas cas, silu hledat a trochu studovat
Pokud by to tu zacalo nekomu vadit vzhledem k opkakujicim se dotazum (v ramci fora), klidne napis PM.