Welcome! Log In Create A New Profile

Advanced

Hlučná ložiska

Posted by FeeTee 
Hlučná ložiska
June 06, 2013 01:43AM
Chtěl jsem se zeptat.
Včera mi přišli z Číny ložiska LM8UU a po nasazení na hladké tyče jsem byl trochu zklamaný.
Ložiska sice fungují a asi by to na funkčnos nemělo vliv, ale nejezdila tak hladce jak jsem si představoval a vydávají dost nepříjemný zvuk.
Myslel jsem, že budou klouzat bez odporu a naprosto nehlučně.
Jak je to správně poraďte prosím.
F.
dan
Re: Hlučná ložiska
June 06, 2013 02:02AM
Určitě je namaž řidkým olejem, žádnou vazelínu, nebo hustý olej z auta, uvidíš, že částečně stichnou. Každopádně je to holt čína. Tyto ložiska od ZKL vyrobená pod stejným značením, ale pro profi účely stojí několikanásobně více. Takže buď trocha hluku, nebo investovat, což se podle mě moc neviplatí, pokud stavíš, nějakou i2, i3, nebo něco podobného.
D.
June 06, 2013 02:15AM
Je fakt, že když jsem je namazal, bylo to lepší, nicméně stále neuspokojivé.
Stavím i3.
Uvidíme až to bude celé po kupě, jak to bude vrčet jako celek.
Kdyžtak bych zainvestoval do lepších ložisek, v celkové ceně tiskárny to není zase tak významná položka.
dan
June 06, 2013 02:25AM
No, já si nechal udělat nabídku těchto ložisek (nebo jejich náhrad) v profi provedení od různých firem a ceny začínaly někde na 300,-/ks takže pak už se stávají při 10ks na i3 dost podstatnou položkou grinning smiley
D.
June 06, 2013 02:34AM
grinning smiley
Já je koupil za $7 všechny grinning smiley

300,-Kč/ks je opravdu trochu příliš ! eye popping smiley
dan
June 06, 2013 03:12AM
No jasně, cena je poplatana hluku grinning smiley ale ono to bude celé hrát jak varhany, neboj grinning smiley
June 06, 2013 03:20AM
Už se na ten koncert těším grinning smiley
June 06, 2013 11:31AM
Mám stejná ložiska a až na to že z nich rády vypadávají kuličky problém nemám. Obrousil jsi nejdříve tyče?

Můj postup byl takový, že jsem si tyč upnul do vrtačky a do ruky si dal smirkový papír. Vrtačku jsem pustil a smirkem postupně několikrát projel po celé délce tyče. Když jsem neviděl nánosy silikonu a spol, udělal jsem to samé jemnějším smirkem a pak ještě jednou úplně jemným. Ve finále jsem tyč obrousil stejným způsobem brusnou vatou a nakonec očistil (a odmastil) čistým hadrem (a lihem). V tyči se normálně vidím.

Není potrřeba to nějak přehánět - jde spíš o to, srovnat tyč než ubírat materiál (aby ložiska nebyla příliš volná). Po tomto procesu je chod ložiska plynulý a není potřeba jej ani mazat.
June 07, 2013 12:50AM
Měl jsem stejný problém, že mi občas vypadla kulička. Namazal jsem ty loziska a tyče olejem na šicí stroj (co má mamka doma už strašně dlouho) a hodne to tomu pomohlo. Jinak bacha na to broušení, pokud nebudete tiskárnu nějakouch chvíli používat, začnou ty tyče reznout
June 07, 2013 01:48AM
Vodící tyče mi přišli jako docela podstatná část tiskárny a proto jsem koupil přesné kalené a pochromované tyče.
Z toho vyplývá, že je brousit nebudu, páč to není potřeba (bo se lesknou jak psí kulky grinning smiley)
Do ložiska jsem stříknul trošku oleje Konkor 101 a stav se výrazně zlepšil.
Myslím si že ta trocha hluku na funkčnost nebude mít vliv.
A až bude tiskárna v provozu a nebudu vědět co roupama, tak se zaměřím na shánění lepších "bezhlučných" ložisek. smiling smiley
June 07, 2013 02:01AM
oni stací ty lepsi loziska jen na osu X a Y. Na Z to nemá smysl, ty se pohybujou moc pomalu.
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login