Welcome! Log In Create A New Profile

Advanced

Díly Hotendu

Posted by Rossky 
Díly Hotendu
December 12, 2013 02:02PM
Ahoj,
koupil jsem přes eBay kompletní Hotend. Ale činani to poskladaly z levních dílu a tak se my stalo že při prvním tisku se tryska ohřala tak že vyjela z plastu i se zavitem. Vše bylo zkalibrováno a teplota kontrolovaná externím teploměrem a teplota nepřesáhla 240 stupňu. Tak sem to vyvložkoval mosaznou zavitovou vložkou a za pomocí plechu a šroubu sem to zesilil aby to vydrželo.
Při dalším tisku vše fungovalo ale je to provizorní provedení. Rád bych si to vyrobil cely z novu ale nevim co je vevnitř za material. Vypadá jako bílá silikonová hadička z vnitřní dírou 3mm a venek 8mm, která vydrží vysokou teplotu a plast se na ní nepřichytavá.
Nevíte co to je nebo čím to nahradit a kde to sehnat?
Re: Díly Hotendu
December 12, 2013 02:03PM
Řekl bych teflon :-).
dan
Re: Díly Hotendu
December 12, 2013 02:15PM
Uvnitr je teflon, zvenku PEEK. Teflon kupuju zde [www.kajmank.cz] a PEEK taky, ten je na objednavku a metrova tyc 16mm v prumeru stoji bohuzel okolo 2000,- sad smiley teflon oproti tomu par kacek.


_______________
Rebel ? winking smiley
[rebelove.org]
Re: Díly Hotendu
December 12, 2013 05:56PM
Sorry, že si musím rejpnout, ale není nad to investovat do číňanů aneb nejsem tak bohatej abych si dovolil kupovat levný věci winking smiley
Re: Díly Hotendu
December 12, 2013 11:53PM
Ono je to taky o neznalosti. Ze všech stran se tlačí informace o výrobcích a produktech a je těžké se v nich vyznat. Kdysi jsem na fóru zkritizoval způsob propagace svých výrobků, který používal Zvíře, na druhou stranu jsem neslyšel negativní informaci na jeho výrobky a když už nějaký problém byl, tak ho hned řešil. Takže raději podporovat koupí výrobku menší a kvalitnější (hlavně prověřené) výrobce, než anonymní asiaty. V Číně se výměny kusu nejspíš nedovoláš.
Re: Díly Hotendu
December 13, 2013 03:42AM
Mno a právě proto jsem to psal smiling smiley
Re: Díly Hotendu
December 13, 2013 11:08AM
Zase bych Čínu nezavrhoval... prostě to chce u nakupování přemýšlet.

Když už rýpeme, tak mě zase dokážou na*rat ty eshopy, co přeprodávají Čínu s 1000% přirážkou.
Re: Díly Hotendu
December 16, 2013 09:42AM
Ahoj,
díky za ten teflon, je to blbý ale vůbec mě to nenapadlo. A dík za doporučení prodejny ( už jsem objednal).

K číňanům jen toto. Žiju od vejplaty k vejplatě a koupit něco u nás za trojnásobek ceny, tak bych tiskarnu ještě nepostavil. A ze všeho co jsem od nich objednal tak toto byl jedinej renonc.
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login