Welcome! Log In Create A New Profile

Advanced

levna mala loziska

Posted by Bajn 
levna mala loziska
January 30, 2014 11:11AM
Hoja vsem, nemate nekdo tip na nejaka mala levna loziska potazmo vhodne osy do nich (prumer do tech 3-4mm)?
Chci sestavit soukoli nekolika (10-x) ozubenych kol v nekolika urovnich (max 3) idealne s pouzitim jednoho pohonu. Potreboval bych ale vymyslet na cem se jednotlive kola budou pohybovat. Kdyz jsem nekde videl neco podobneho, tak borec vzal jen desku, skrz prostrcil bezne hrebicky, na to pak dal osubene kolo a nasledne vytisknutym valeckem zajistil. Tohle asi bude funkcni, jen netusim jak moc to bude fungovat hladce. Premyslim proto nad pouzitim lozisek, at uz na strane ozubeneho kola (coz by bylo asi lepsi) nebo v "desce" a osa napevno v kole.
Nekdo nejaky tip?
Diky za help.

Edited 2 time(s). Last edit at 01/30/2014 11:12AM by Bajn.
Re: levna mala loziska
January 30, 2014 11:25AM
Ahoj, co je levná? Čínský 624 se daj sehnat tak za 6 až 7 korun kus...osa asi šroubek M4?
January 30, 2014 11:43AM
[www.tobex.cz]

mrkni tam...
ja si vybral na shopu, opsal kody (nebjednal), dosel na adresu, predkokladal paltbu dle www (400,-) a odesel s lozisky ktere potreboval a usetril cca 200,- a loziska perfektne funguji smiling smiley

kdyz sem dosel a vstoupil, bylo to jak scenka z herryho pottera v kramku s hulkama smiling smiley chvilku nic, pak se z utrob kramku vysoural starik prevzal papir se soupisem lozisek neco promumlaval mezi reci a podal loziska smiling smiley vymenou za peniz...

Edited 2 time(s). Last edit at 01/30/2014 02:12PM by raptik.

vlastni navrh plus ve vystavbe CoreXY

Thingiverse : [www.thingiverse.com]
git: [github.com]
shop: [shop.daje.cz]
Teorie relativity:
vysvetleni 1: sahnes-li na rozpalenou panev, vteriny jsou jak hodiny. sahnes-li na rozpalenou zenu, hodiny jsou jak vteriny...
vysvetleni 2: strcis-li mi nos do zadnice, pak ja mam nos v zadku, ty mas nos v zadku, ale ja sem na tom relativne lip smiling smiley
dan
January 30, 2014 12:29PM
Co treba [www.korbel-loziska.cz] 623 2Z cca 12,- s DPH. vnejsi 10mm, vnitrni 3mm. [www.korbel-loziska.cz]

Edited 1 time(s). Last edit at 01/30/2014 12:30PM by dan.

January 30, 2014 12:37PM
jirpil: presne nejakou takovou cenu kolem 5kc jsem si predstavoval, tz 624 vypadaji dobre, 50kusu nejakych 16dolaru vcetne postovneho. 5mm sirka by mohla byt tak akorat na to, aby to na tom sroubku dobre fungovalo.

btw: nema pripadne jeste nekdo nejaky typ v cem snadno ozubene kola generovat? Idealne abych na vstupu zadavat napr modul a pocet zubu nebo prumer kola a vysledkem by byl soubor vhodny pro autocad, pripadne nejake 3ds apod. Neco podobne tomuto [woodgears.ca] idealne free?
diky za help
January 30, 2014 01:03PM
pouzij openscadovou utilitu tusim involute parametric gears v extras na i3 githubu....

koukal sem na to a daj se s tim krasne delat. pokud chces sipovej typ zubu, jen vygenerujes dve, jedno zrcadlis a spojis smiling smiley

jen asi budes muset pocitat kravinky okolo (modul, vzdalenost os / prumery kol atd...) ale snadno se tam dosazuje do te funkce...

akorat ty to chces i s tim vypoctem, co?

vlastni navrh plus ve vystavbe CoreXY

Thingiverse : [www.thingiverse.com]
git: [github.com]
shop: [shop.daje.cz]
Teorie relativity:
vysvetleni 1: sahnes-li na rozpalenou panev, vteriny jsou jak hodiny. sahnes-li na rozpalenou zenu, hodiny jsou jak vteriny...
vysvetleni 2: strcis-li mi nos do zadnice, pak ja mam nos v zadku, ty mas nos v zadku, ale ja sem na tom relativne lip smiling smiley
January 30, 2014 01:08PM
Ty 624 jsem taky myslel od korbel-loziska.
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login