Welcome! Log In Create A New Profile

Advanced

Mechanika 3d tiskárny

Posted by nazdarek1980 
Re: Mechanika 3d tiskárny
February 26, 2015 11:41AM
Quote
nazdarek1980

Ale protože mě zajímá možná víc funkce té tiskárny než vlastní tisk, tak tady každou blbost řeším. Navíc jsou tu lidi, kteří s tím mají zkušenosti a já se chci toho co nejvíce dozvědět.

Navíc chci mít tu mašinku co nejvíc vyšperkovanou a nestačí, že bude jenom tisknout. :-D

no z vlastni zkusensoti vim, ze tento pristup chce - teda aspon u mne - dost sebeovladani grinning smiley aby se clovek nevrhl do neceho bez alespon zakladu potreb k tisku.

nakonec sem to nevydrzel (diky i2) a postavil si toto a uz aspon rok na tom jedu -> [forums.reprap.org]

ale nemuzu rict, ze by byla az tak spatna ta i2 - tisklo se na ni dobre i prez jeji hejbavost ve vsech moznejch smerech grinning smiley, kupodivu se to nak kompenzovalo a vysledek byl presnej a peknej model.
sice ji mam odstrojenou a jako rezervu a zvazuju prodej aspon ramu, ale vim ze jela dobre, holka jedna smiling smiley

asi bych rekl, ze nazdarek1980, otestuje, zhodnoti a postavy svou dle zkusenosti z Rebela II smiling smiley

ted trosku mimo nebo spis pozde:

Rebelu II, sem par videl a tisknul, jedine co bych mu vytknul je extruder - monolit s vozejkem a roztec vodicich tyci neumoznuje nemodelujicimu uzivately pouzit jinej. musi se spolehnout na autora, nebo komunitu, ale tim nemyslim nic zleho, nebo proti Danovy. pokud vec funguje (a podle ohlasu a rozsireni funguje), tak to mluvi ve prospech, a ze Danova prace se prokazala jako uspesna - polozil zaklad, kterej muzem v komunite vylepsit.
ale popravde, ktera tiskarna, ze zacatku mela vic verzi napr. X vozejku?

Rebelix, ma podle mne vyhodu, ze spojuje Rebela II a I3 x osu, takze to odstrani nemoznost, pouziti "vice" odzkousenych extruderu a kompletu X osy pro I3.


vlastni navrh plus ve vystavbe CoreXY

Thingiverse : [www.thingiverse.com]
git: [github.com]
shop: [shop.daje.cz]
Teorie relativity:
vysvetleni 1: sahnes-li na rozpalenou panev, vteriny jsou jak hodiny. sahnes-li na rozpalenou zenu, hodiny jsou jak vteriny...
vysvetleni 2: strcis-li mi nos do zadnice, pak ja mam nos v zadku, ty mas nos v zadku, ale ja sem na tom relativne lip smiling smiley
Re: Mechanika 3d tiskárny
February 26, 2015 04:02PM
Quote
nazdarek1980
Pro mě jako člověka, který má sice málé, ale zkušnosti s konstrukcí CNC frézek, tak mi některé konstrukční řešení Rebela nejdou moc pod fousy.

Jen bych k tomuto upozornil, že konstrukční řešení plastových dílů u Reprap-like tiskárny je z velké části podřízené ne funkčnímu ideálu, ale tisknutelnosti na takové tiskárně. Nejen ve smyslu aby to šlo vytisknout, ale aby to šlo vytisknout rychle, spolehlivě a s malou spotřebou materiálu. Ono se to nezdá, ale navrhnout dobře tisknutelné díly není sranda. Kdyby ty díly měly být navržené pro výrobu obráběním, tak by spousta prvků určitě vypadala úplně jinak.

Edit by Raptik: spatne uzavreni citace

Edited 1 time(s). Last edit at 02/27/2015 03:27AM by raptik.
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login