Zdravím,
před nějakou dobou jsme s kamarádem poskládali Prusu i2 a řekli jsme si, že bychom rádi pokročili na i3. Vím že se jak i2 tak i3 zkouší osadit i více extrudery najednou, chtěl bych se vás zeptat, jestli s tím někdo nemáte nějaké zkoušenosti, jestli byste se o tom nemohli trošku rozpovídat, na co všechno je takto třeba myslet, poskytnout nějaké odkazy. Z elektroniky se nám osvědčilo Arduino s RAMPS, tam ale co si pamatuju prostor pro další extruder byl, šlo by využít? Nebo se pletu?
Po pár hodinách...
Mimochodem teď se probírám tím oficiálním výčtem BOM a připadá mi, že je tam docela zbytečně spousta druhů velikostí šroubků a tak. Čerpám z RepRap wiki, která mě odkázala na aktuální výčet použitého materiálu na stránkách [
botbuilder.net]. Používají 6 délek šroubků M3, 4 typu kuličkových ložisek... A co jsem se díval na některé, kteří sestavovali seznamy materiálů pro sebe (např. tady [
docs.google.com]), mají to dost zkrouhlé. Čím je lepší se řídit, z minulé stavby vím, že se některé věci "očůrávali", ale chtělo by to zdroj, který je stavbou ověřený.
Díky všem předem za odpovědi.
Edited 1 time(s). Last edit at 05/18/2014 06:11PM by juricaj.