Welcome! Log In Create A New Profile

Advanced

Despre vanzari-cumparari

Posted by lasersmart 
Despre vanzari-cumparari
October 15, 2013 05:40AM
Pentru cei ce doresc sa cumpere kit-uri sau piese, si mai ales pentru cei ce tin neaparat sa le cumpere de afara, cateva idei (evident extrase din experiente proprii):
1. Daca comandati piese de plastic , nu va asteptati sa primiti opere de arta. Piesele trebuie sa arate decent, fara defecte functionale iar parametrii de printare (fill, perimetre) sa asigure o rezistenta corespunzatoare a acestora.
2. Asigurati-va ca vanzatorul accepta sa va schimbe o piesa ce vi se pare ca nu e in parametrii sau sa va ajute cu una in plus in cazul in care ati rupt-o din propria neatentie. Luati in considerare costurile de transport si rapiditatea schimbului la intern cat si la extern.
3. Cereti lista pieselor din kit, sa stiti exact ce primiti. Majoritatea pieselor de plastic au mai multe variante/versiuni si sunt cazuri in care ar trebui sa stiti sau sa alegeti ce primiti.
4. Daca preturile la intern sunt mai mari decat de pe site-uri de referinta, luati in considerare si alte cheltuieli adiacente (transport, comisioane la plata,schimb valutar,etc.).
5. In cazul in care cumparati un kit complet (plastic+comp. elmec), ar fi corect ca vanzatorul sa va ofere si un pic de suport in faza de montaj, evident daca e cazul.
6. Incercati sa estimati cam care este profitul vanzatorului in tranzactie si in functie de asta abuzati de timpul lui. Nu veniti cu cereri deplasate de genul: "vreau sa vin personal, sa vad cum functioneaza, sa printam vreo 2-3 piese, sa vad cum ies si dupa aceea ma hotarasc,etc". Ganditi-va ca pentru multi, timpul costa bani.
7. Documentati-va bine inainte, astfel ca in momentul cumpararii sa stiti exact ce doriti si ce asteptari aveti.
8. Daca aveti retineri sau probleme de incredere, incercati sa aflati mai multe (forumuri, referinte) despre vanzator.
9. Si nu in ultimul rand: nu plecati la drum cu idei preconcepute .
Succese.

PS . Ar putea fi acest topic unul de vanzari cumparari.
Re: Despre vanzari-cumparari
October 15, 2013 06:46AM
O sa adaug si eu cateva chestii despre electronica:
1) Cea mai importanta chestie, NU cumparati o electronica la care nu gasiti fisierele sursa. Fisierele sursa nu sunt imagini cu schema sau cu pcb-ul. Sursele sunt fisierele in care a fost facuta proiectarea. E comunitate open source, daca vanzatorul nu da un link pt fisierele sursa, atunci nu cumparati sub nici o forma. Daca o sa aveti probleme sau vrei sa extindeti functionalitatea, fara fisiere sursa o sa va fie foarte greu sa faceti orice, inclusiv nimeni altcineva nu va poate ajuta pt ca fara fisiere sursa nu stie nimeni ce e acolo. Deci inainte sa cumparati orice placa electronica, downloadati si deschideti fisierele sursa, iar daca alea nu sunt ok, atunci nu cumparati.
2) Daca va faceti singuri electronica, atunci folositi fisierele sursa de pe paginile oficiale de reprap, iar din sursa exportati imaginea sau gerberul pt a realiza pcb-ul. Din sursa se poate face exportul foarte usor. Nu are nici un rost sa folositi imagini luate din alte parti de pe net.
3) La categoria "degetul pansat" si piese de schimb: driverele pololu se ard destul de usor, mai ales la inceput - puteti lua unul in plus ca rezerva; eventual si un mosfet, si un regulator de voltaj pt +5v (in general se folosesc 7805), etc.
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login