Anet A8 Will not print
July 15, 2017 02:12PM
Just completed the assembly and alignments of my new Anet A8, but unable to print.

Voltage to the control board is exactly 12V
When using "Home All" function all motors are working properly
Display indicates that excruder reached the correct temperature (190 degrees)
I am able to select the file to print from the SD card
PLA melts properly at the Excruder
Bed is hot
Extension of file I am trying to print is .stl
When selecting print I observe some activity on the control board of the red LEDs but printing never start, and after sometimes the display states that Steppers are disabled.

Resistance between the two leads of the hot bed is 1.2 ohms

Any advice?

Edited 1 time(s). Last edit at 07/15/2017 02:13PM by yossi.
Re: Anet A8 Will not print
July 15, 2017 04:50PM
you cannot print from a stl file, you have to use a slicer to convert the stl into g-code that the printer understands.

typical free slicers are
slic3r
Cura

or use a host printing program like
repetier host
mattercontrol

these have integral slicers built in

Edited 2 time(s). Last edit at 07/15/2017 04:53PM by obewan.
Re: Anet A8 Will not print
July 15, 2017 05:22PM
Thanks Obewan...I could have been waiting a long time for that printout!....will follow instructions.
Re: Anet A8 Will not print
July 20, 2017 08:28AM
Finally success I can print but the resolution is extremely poor..... so poor that I can see the spaces between the layers. Is there a control to make the product look like a dense solid? I used PLA only so far.
Re: Anet A8 Will not print
July 20, 2017 09:05AM
There are thousands of combinations of configurations, show us an image of Slicer settings.

From there we will be more suited to help.
Re: Anet A8 Will not print
July 20, 2017 09:19AM
I used a .stl file that I converted to Gcode using Cura.. Please see attachment.
Attachments:
open | download - Filament_Guide_for_Anet_A8_2017.gcode (426.7 KB)
Re: Anet A8 Will not print
July 20, 2017 09:37AM
Your configuration setting all appear good for Printing ABS.
Though you said you were printing with PLA.

I would Start with A nozzle temp of 196C.
And a bed temp or 40C.
Print speed no higher the 40% for your first print.

Fill Density sets your infill for a good model 50-70% for a solid object 100%.
Your infill was set at 20%

Do a simple test print. Your Print should look better.

Edited 5 time(s). Last edit at 07/20/2017 10:05AM by Roberts_Clif.
Re: Anet A8 Will not print
July 20, 2017 09:52AM
I did not know that there is a speed setting, I am a beginner who just finished building the machine (Anet A8). Are you referring to Feed Rate? If so it is set now to Y=400, X=400, Z=8
Re: Anet A8 Will not print
July 20, 2017 09:59AM
Under Speed and Temperature
Set Print Speed (mm/s)

You should Also Print with Supports on this Filament Guide or better yet Rotate it so that the Large opening is on the Build Plate.

What version Cura are you using

Edited 1 time(s). Last edit at 07/20/2017 10:02AM by Roberts_Clif.
Re: Anet A8 Will not print
July 20, 2017 10:10AM
Thanks..I am using Cura version 15.04.02.
Re: Anet A8 Will not print
July 20, 2017 08:05PM
Post to let us know how your next print works for you.

Edited 1 time(s). Last edit at 07/21/2017 08:56AM by Roberts_Clif.
Re: Anet A8 Will not print
July 21, 2017 07:05PM
No luck so far...I can't get a solid. Attached are my Cura settings
Attachments:
open | download - Screen Shot 2017-07-21 at 7.01.23 PM.png (236.8 KB)
Re: Anet A8 Will not print
July 21, 2017 09:39PM
Change layer height to 0.2 set nozzle temp to 200C

Print something small, post picture of printed model.
Explain everything or post video on you-tube supply link to video.

Edited 2 time(s). Last edit at 07/21/2017 09:43PM by Roberts_Clif.
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login