Welcome! Log In Create A New Profile

Advanced

Bed no longer heating

Posted by Platypus42 
Bed no longer heating
September 04, 2019 05:50PM
I replaced my ramps board and the heated bed wouldn't shut off. I updated to a newer firmware version and now the bed won't heat. Not sure where to head next to troubleshoot.
Re: Bed no longer heating
September 04, 2019 08:02PM
Simply replacing the Ramps board would not Cause the Heated bed to not shut off, Unless the hotbed connections are wired incorrectly.

Updating to a newer firmware could cause many issues, you may want to have someone inspect your configuration files.

Upload to a file sharing service like google Drive and Post link in a location corresponding to what firmware you are using.


Electronics Technician / Computer Programmer
Re: Bed no longer heating
September 05, 2019 12:45AM
upload the ramps test firmware to test most functions.

[reprap.org]

Its turns on and off all mosfets and moves all motors over and over.

NB it doesn't look at endstops or thermistors
Re: Bed no longer heating
September 05, 2019 12:22PM
I'm using the marlin v4 firmware from this folder:

[drive.google.com]

Thanks.
Re: Bed no longer heating
September 05, 2019 01:33PM
I scanned your firmware in Configuration.h, Configuration_adv.h, pins_MKS_13.h and pins_RAMPS.h

Could not see any configuration settings out of order.

I would take a multi-meter an test the Mosfet for a short while disconnected from the hotbed.


Electronics Technician / Computer Programmer
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login