Welcome! Log In Create A New Profile

Advanced

Problem with BLTouch after upgrading to Firmware 1.20

Posted by drmaestro 
Problem with BLTouch after upgrading to Firmware 1.20
February 10, 2018 01:37PM
Hi,

I have been using Duet 3D and BLTouch together for at least a year without a problem. Today I have decided to upgrade my firmware (from 1.18 to 1.20) and my BLTouch is not working as it should now. The main problem is that the Z axis doesn't stop when BLTouch is triggered and crashes into the bed.

I didn't change any wiring and checked to see that they are firmly plugged in.

I can use M401 and M402 to deploy and retract the pin.

I can check on the test mode that a value of 1000 is shown when the probe is triggered and a value of 0 when it is deployed.

I really don't know what could be responsable for this behaviour, other than a change in how the firmware handles Z probes.

Does anyone run firmware 1.19 or 1.20 with BLTouch without a problem?
Re: Problem with BLTouch after upgrading to Firmware 1.20
February 10, 2018 04:03PM
Is this happening during Z homing? If so then most likely you have your homing files configured to use a Z homing switch instead of a Z probe. See #1 at [duet3d.com].


Delta printer calibration calculator, mini IR Z probe, and colour touch screen control panel: [escher3d.com]

Large delta printer, and other 3D printer blog postings: [miscsolutions.wordpress.com]

Disclosure: I have a financial interest in sales of the Panel Due, Mini IR height sensor, and Duet WiFi/Duet Ethernet.
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login