Welcome! Log In Create A New Profile

Advanced

Steunmateriaal

Posted by Devreese 
Steunmateriaal
December 19, 2011 01:08PM
Iemand een idee welk materiaal best gebruikt wordt als steun materiaal? Ik ben samen met 2 vrienden aan het experimenteren met een shapercube, maar we zijn van plan om een nieuw toestel zelf te ontwikkelen, een toestel met 2 extruders, 1 voor het materiaal zelf en 1 voor steunmateriaal. Alle suggesties zijn welkom.
Re: Steunmateriaal
December 25, 2011 09:46AM
Het beste is om een ondersteuningsmateriaal te vinden dat dmv een vloeistof op te lossen is. Zo wordt dit ook gedaan bij commerciƫle printers. Als het printproces klaar is gooi je het model in een bak met verdund zoutzuur en lost het ondersteuningsmateriaal op.
Het duurt wel langer (itt. mechanisch verwijderen van het materiaal) maar het model komt er strakker uit gezien er geen beschadigingen optreden bij het verwijderen van het materiaal.

Dus opzoek gaan naar een materiaal dat zich goed laat oplossen door een vloeistof, maby PLA? dit is wel biologisch afbreekbaar maar geen idee of het makkelijk oplosbaar is

[edit]
Even googlen op 'dissolving PLA' en ik kom al wat tegen [ifeelbeta.de] Hier gebruiken ze idd PLA als ondersteuning en ABS als model. Daarna stoppen ze dit in een of andere oplossing en lost het pla op.
[blog.erikdebruijn.nl] hier van Erik de Bruijn een stukje er over (hij zit ook hier ergens op het forum).

Edited 2 time(s). Last edit at 12/25/2011 09:55AM by Bramboterham.
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login