About/nl

From RepRap
Jump to: navigation, search


About | Development | Community | RepRap Machines | Resources | Policy


Kijk naar je computer en stel je voor dat er een 3D printer op is aangesloten. In plaats van op papier printen is het met deze 3D printer mogelijk om robuuste mechanische onderdelen te maken. Je moet dan denken aan de stevigheid van lego stenen. Je kunt een hoop bruikbare dingen maken, maar het is ook mogelijk om de onderdelen van een andere 3D printer te maken. Dat zou een 3D printer zijn die zichzelf kan kopieren.

De Realisatie

RepRap is de afkorting voor Replicating Rapid-prototyper. Het is de practische zelf-replicerende 3D printer welke links wordt geintroduceerd in de video. De 3D printer bouwt de onderdelen op in laagjes plastic. Deze technologie bestaat, maar de goedkoopste commerciele machine kost ongeveer €30,000. En is niet gemaakt om zichzelf te kunnen nabouwen. Het RepRap team stelt de ontwerpen beschikbaar voor een veel goedkopere machine dat wel in staat is zichzelf te repliceren. (materiaalkosten ongeveer €350). Zowel kleine communities in de derde wereld als individuen in de 'eerste' wereld zijn nu in staat om 3D printers te maken. De ontwerpen van de RepRap machine worden volgens een open source license (the GNU General Public Licence) gepubliceerd. Dus, als je een RepRap machine bezit kun je het gebruiken om een andere te printen en te geven aan een vriend...

De RepRap project werd algemeen bekend na veel aandacht in de pers in maart March 2005. Het idee werd echter al beschreven in een paper op het Internet geschreven door Adrian Bowyer op 2 February 2004.

De 'Zelf' kopierende machine

Als de bouten en moertjes niet worden meegerekend kan een RepRap 50 procent van zijn onderdelen zelf maken; de andere onderdelen zijn overal goedkoop verkrijgbaar. Het doel van het RepRap ontwerp is om een machine te creëren dat bruikbare dingen maakt en ook goedkoop voor anderen gekopieerd kan worden.

Om boven de vijftig procent te komen, zal het volgende ontwerp van de RepRAp in staat zijn eigen elektrische circuits te maken. Technology die we al experimenteel hebben beproefd. Echter de benodigde chips kunnen nog niet worden gekopieerd. Daarna kijken we of we transistors kunnen maken, enzovoort.


Adrian Bowyer (links) and Vik Olliver (rechts) met een 'ouder' RepRap machine gemaakt op een 'conventioneel prototype' machine. Rechts de eerste gekopieerde RepRap gemaakt door de linker 'ouder' RepRap. De 'kind' machine maakte de 'kleinkind' machine om 14:00 hours UTC on 29 May 2008 aan de ' Bath' Universiteit in Engeland, een paar minuten nadat het was in elkaar was gezet.

Wetenschappelijk

Academici en geinterresseerden welke op zoek zijn naar 'peer revierde journal' artikelen over de RepRap kunnen starten met dit artikel in Robotica. De referentie:

Jones, R., Haufe, P., Sells, E., Iravani, P., Olliver, V., Palmer, C., and Bowyer, A.,: RepRap – the replicating rapid prototyper, Robotica (2011) volume 29, pp. 177–191. Cambridge University Press.

Als je geinterresseerd bent in de juridische aspecten van deze technologie is het volgende artikel interessant:

Bradshaw, S., Bowyer, A. and Haufe, P.: The Intellectual Property Implications Of Low-Cost 3D Printing, ScriptEd, April 2010 pp.5-31.

Glossary

  • RepRap - zelfstandig naamwoord. elk open source snel prototype machine dat een groot deel van zijn eigen onderdelen kan produceren. (in normale letters het werkwoord: reprap-en) iets maken mete een RepRap machine.
  • RepStrap - zelfstandig naamwoord. elk prototype machine dat niet zijn eigen onderdelen maakt, maar in staat is onderdelen te maken voor een RepRap.
  • reprapper - zelfstandig naamwoord. Een individu die RepRaps of RepStraps gerbuikt.
  • reprapable - bijvoegelijk naamwoord. In staat om met een RepRap machine te worden gemaakt/ geprint.

RepRap uitgelegd op 1 pagina