Welcome! Log In Create A New Profile

Advanced

[flame] původně: HOTEND

Posted by Anonymous User 
Anonymous User
Re: HOTEND
October 04, 2013 12:08PM
Dane jaskousel pomerne hodne veci ale tenhle napinak mi vyhovuje, ale trochu sem si ho upravil aby to rameno bylo odpruzeny ;-)
Re: HOTEND
October 04, 2013 12:16PM
Zvíře: neber to osobně, já Váš skvělej hotend fakt nepotřebuju. Jen abyste za tu cenu nevyráběli na sklad. Konkurence je asi o krok vepředu a levnější.
dan
Re: HOTEND
October 04, 2013 12:17PM
1. ja jsem ti nic o napinaku nepsal, ale jinak je mi to uplne sumak, dej si tam co chces smiling smiley

2. hluboce se myllis tim, ze j-head a podobne s holderem z PEEKu jsou "plastovej" kram, ale to ti vyvracet nebudu, je to tvuj nazor.

3. Zrovna celokocova Prusa Nozzle se zrovna uplne nepovedla, z nekolika zdroju vim, ze nechodi uplne nejlepe, ale to je urcite vec vyvoje atd. Nezkousel jsem ji, nekritizuji, jen predavam informaci z druhe ruky.


_______________
Rebel ? winking smiley
[rebelove.org]
Anonymous User
Re: HOTEND
October 04, 2013 12:53PM
ja mam zas pomerne dobry reference na prusovo trysku, a po ni hned e3d, rozhodly sme se delat e3d z duvodu snazsi konstrukce a vysledne lepsi ceny ;-)

kazdopadne v cechach se prodavaj i peekoviny za 1500 ;-) takze 1000 beru jako cenu privetivou ;-)

navic je pomerne nezanedbatelna otazka i vec reklamace a nahradnich dilu, ktery u nas jsou zajisteny ;-)

co se tyce konkurence tak v MADE IN EUROPE pred nama cenove urcite neni, pokud nekdo chce cinu tak siji stejne koupi a driv nebo pozdeji dojde k tomu ze to zato nestalo, a to mluvim opravdu z hlubokych skusenosti z cinskym sortimentem. ;-)

za napinak se omlouvam, myslim ze si psal o tom zbytecnym lozisku co sem vyndal z motoru ;-)

Edited 1 time(s). Last edit at 10/04/2013 12:54PM by Zvire.
Anonymous User
Re: HOTEND
October 04, 2013 12:56PM
jirpil kdyz ho nepotrebujes tak jdi s prominutim zasi..t vlakno nekomu jinymu :-D tohle vlakno je tu pro ty , kteri bud o nej maj zajem nepo
se snazi pomoct radou jako dan ;-) dementni primery k cinskejm zmetkum nam fakt nijak nepomohou ;-)
Anonymous User
Re: HOTEND
October 04, 2013 12:59PM
jeste k tomu napinaku : nejak sem si nevsiml ze elegance by byla cilem REPRAPu :-D rozhodne na to nevypada :-D a tento napinak plni svou funkci velmi dobre ;-)
Anonymous User
Re: HOTEND
October 04, 2013 01:42PM
jinak Dane, vlnky napinak uplne odstranil a horni vrstva je kraaaaaaaaasna ;-) udelam fotky ;-)
dan
Re: HOTEND
October 04, 2013 02:05PM
No, myslim si, ze takovy jirpil uz take par trisek udelal, zkusenosti ma podle me s tiskem i vyrobou podstatne vic nez ty (jen muj subj. nazor) a to ze ji nechce neznamena, ze zasira vlakno.
Naopak vidim pripominku o prodeji kompletni trysky jako velice opodstatnenou. Holou trysku bez ostatnich komponentu bych asi taky nekoupil.

Kazdopadne ja celokovovou taky nechci, duvodu k tomu mam hned nekolik, ale to neminim rozebirat a "zasirat vlakno", protoze uz jsem to tu nekde na foru psal. To ze bych ti ji otestoval me tezko presvedci k tomu, abych ji pouzival, to by muselo byt asi opravdu neco extra, coz nevim, v cem by ta extra zalezitost mohla spocivat.

Takze kdyz to vezmu kolem a kolem, budes si tu nakonec asi dopisovat sam sad smiley protoze nas vysiraky nepotrebujes.

PS: A o vyndanym lozisku z motoru jsem psal, ale nespojoval jsem to s napinakem, ale s komentem jirpila o zbytecnym lozisku. jen takovy maly vtipek pri patku smiling smiley Proti tvemu napinaku nic nemam, kazdy mame jiny vkus a technicke citeni smiling smiley

Edited 1 time(s). Last edit at 10/04/2013 02:12PM by dan.


_______________
Rebel ? winking smiley
[rebelove.org]
Anonymous User
Re: HOTEND
October 04, 2013 03:26PM
Dane pokud chces bejt vstahovacnej tak si t uzij !!!!! pokud ses zalaskoval do jrpila, neni to muj problem !!!
Jednoznacne jsem rekl ZE TVE PRPOMINKY JSOU PRINOSNE !!!!!! kazdopadne jirpil neprisel znicim konkretnim,
jen sem hazi linky na veci z ciny co si umi najit kazdej !
Pokud by sem meli psat lidi jako jirpil, tak ANO BUDU SI TU RADSI PSAT SAM !!!


My tenhle HOTEND nedelali s komercnim zamerem, ale pro to ze e3d maj pomerne dlouhou dodaci lhutu !!!!
tak sme na tom nechteli bejt zavysli ! a kdyz uz jsme ho udelali nabidly jsme ho komunite !!!!!

Pomerovani pindouru kdo kolik udelal trysek me fakt nebavi !!!! ja se zivim pokrocilejma technologiema celej zivot a REPRAP je pro me defakto okrajovka,
produkujem autopilotni jednotky pro lode a jine specialn aplikace , az dosahnete neceho takovyho, pindoury pomerime ;-)

takze zaverem DANovo pripomnky byli prinosne, a dekuju za ne , Jirpil je zakomplexovanej a chyby mu na nas hotend 400kc ;-) pokud mu to udela radost , prodam muho za cenu toho cinskyho a doplatim to ze svyho.....

Dan: navic mi nabizime holou ale klidne i zkompletovanou ;-) jen proste do ceny kompletu prictem naklady na ten zbytek, ale myslim ze kliknout v esopu nebo na ebay na topny telisko umi kazdej ;-) Delame to pro to ze to je proste zbytecna agenda, navic kolikrat kazdej ma radsi jinej termistor. a pak ho spis bude mrzet ze zaplatil neco co nepouzije. Pokud ktomu nekdo chce vetrak, topny telisko, a termstor, staci napsat. Tak jsem to i oznamoval v puvodnim prispevku ;-)

Preju hezkej vecer ;-)

Edited 3 time(s). Last edit at 10/04/2013 03:53PM by Zvire.
dan
Re: HOTEND
October 04, 2013 03:53PM
Myslis si, ze se tu s tim nekdo z nas zivi? Mozna ano, ale bude to asi minimum. Z 99% je to okrajovka pro kazdeho tady.

Nevidim jediny duvod, proc by jsme si zde meli cokoli pomerovat, to se mi zda opravdu ubohe a narazky o zamilovanosti opravdu slaboduce.

Myslis ze mas jediny luktarivni zamestnani?. Muzu ti jen tak okrajove rici, ze se zabyvam zrovna tak cely zivot technologiema a zalezitostma o kterych si na 100% ani neslysel a pritom by si bez nich na te lodi nebyl a na netu taky ne, ale koho to tu zajima? Pomerovat se s tebou nehodlam, nepotrebuji to.

Ja jsem z tebe chtel vyrazit aspon nejaky vysledek ohledne toho co tu nabizis a ty tu zatim delas akorat ramena a final ktery tu neustale slibujes nikde sad smiley

Tak si to tedy uzij a preji ti hodne spokojenych uzivatelu tvych nejuzasnejsich trysek.

Sorry nema pro me smysl pokracovat v teto neplodne diskuzi, ktera nema nic spolecneho s tim co jsem chtel o te tve trysce vedet a urcite i ostatni, kteri bohuzel jen mlcky prihlizeji na vlakno s vyrypovanim a pomerovanim.
Az budes mit neco konstruktivniho, dej vedet a nemusis to opevovat chvalospevem atd. Staci to sem dat jako fakt, treba podiskutujem, ale soucasnym zpusobem urcite ne.

Preji pekny vikend.

Edited 3 time(s). Last edit at 10/04/2013 03:55PM by dan.


_______________
Rebel ? winking smiley
[rebelove.org]
Anonymous User
Re: HOTEND
October 04, 2013 04:05PM
no me trochu mrzi ze ses chytnul toho co jsem vytykal nekomu jinymu !! nekolikrat jsem ti rikal, ze tve pripominky jsme bral jako velmi prinosne !!!

Pokud se podivas spet kazdy pokrok jsem se ti snazil zdokumentovat a poslat nejaky vysledek . Oprel sem se do jirpila, a tys to stahl na sebe !

Pokud budes chtit dal pokracovat v technickejch zalezitostech, a veci okolo naseho hotendu , budu rad. Me soucasny smer diskuze taky nijak netesi ale a to rozhodne nezacal .

nemuzes cekat ze za den ti spracuju na pozadani jakejkoliv elaborat, mam pomerne hodne prace s ostatnima projektama, ale jak mam chvilku volnou venujem se z lukasem hotendu. ROZHODNE TU NIC NEOPEVUJU, hotend existuje, je hotovej a tiskne. jak tiskne to je samozrejme na vetsi testy, to nikdo nepopira, ale me se zatim osvedcil ;-) Samozrejme s pribivajicim tiskem bude kdyspozici i vic dokumentace a vysledku testu. nc mene si myslim ze nabizime poctivy kus prace za prijatelnou cenu.

Za pomerne nefer povazuju tvoje predhazovani mi NEJLEPSIHO HODENDU , z cimz zacal prave jirpil, ja nikde nic takovyho nerekl. Rekl jsem ze je podle meho nazoru kvalitni a ze je vyroben dle proverenych planu nejlepsi moznou technologii kterou zvladame, a myslim si ze nejsme v tomhle ohledu fakt na tom spatne, protoze lukas je co se tyce prace s kovem naprosty genius.

takze asi tak .... ;-)


za pripominky k hotendu budu rad ;-) delej jak myslis ;-)


ps: muzu te ubezpecit ze technologie o ktere jsem neslysel ,a je na me lodi neni ;-) protoze jsem si svou lod postavil ( tedaspis prestavil ) sam ;-)

Edited 2 time(s). Last edit at 10/04/2013 04:29PM by Zvire.
Re: HOTEND
October 04, 2013 04:08PM
Cena je to pěkná a Češi jsou šetřivý. Důležitý ale je, aby to správně fungovalo.

[airtripper.com]

-------------------------------------------------------
> Zvíře, co uděláte s tou cenou, aby Vám
> zákazníci neutíkali třeba k něčemu
> [url=http://www.ebay.com/itm/GeTech-MK4-J-Head-Hot
> end-0-35-0-5mm-nozzle-3mm-filamnet-75cm-cable-for-
> 3Dprinter-/251345597982?pt=LH_DefaultDomain_0&var=
> 550284918646&hash=item3a855d761e]takovýmuhle[/url
> ] za 563,-Kč sakum pikum i s dopravou (když už
> si budou sami muset obstarat topicí patronu a
> termistor... je to hned vedle). To víš, český
> trh je na cenu enormně citlivý.
Anonymous User
Re: HOTEND
October 04, 2013 04:11PM
jojo majkle, vidim to podobne, mi to puvodne delali jen pro sebe ;-) proste jsme se to rozhodli nabidnout to komunite kdyz uz jsme to udelali ;-) me to funguje dobre, snazim se sem prubeznedavat fotky z kazdyho pokroku ktereho sem dosahl ;-) nijak nepopiram ze v 3d tisku jsem pomerne novy, ale zas takova high technologie to neni ;-)

proste jsme udelali hotend ktery predcil me ocekavani a tak jsem nevidel duvod proc ho nenabidnout ;-) pomalu toho ale zacinam litovat ;-)
dan
Re: HOTEND
October 04, 2013 04:36PM
majkl> je pravda, ze trysky tvaru j-nozzle dela vice vyrobcu podle stejne dokumentace a vim na 100% ze ne vsecky chodi stejne a bohuzel nektere i spatne sad smiley presne z toho duvodu jsem psal, ze neznamena kdyz zvire dela stejne trysky jako e3d podle jejich dokumentace tak ze musi chodit stejne.

zvire> nemyslim si, ze bych na sebe bral neco co nebylo urceno me, jen me trochu mrzi, ze tu v podstate urazis nekoho, o kom nic moc nevis. Je fakt, ze psane slovo nekdy vyzni jinak, nez byl puvodni zamer autora a vznikaji zbytecne spory, znam to moc dobre i odsud z fora grinning smiley proto si myslim, ze konkretne jirpila nemas duvod takto soudit, chtel podle me jen vedet, kam az si schopen s cenou treba jit, coz by urcite zajimalo kazdeho. takze klidek.

Netvrdim, ze jsi nekde napsal, ze je tva tryska nejlepsi, ale z tveho projevu mi to tak proste pripada, ale to klidne beru zpet, za ostatnim si stojim smiling smiley

Zvire, nepotrebuji aby si reagoval na text vyse, je to jen muj nazor a do vlakna to davam nerad, protoze to do nej podle me nepatri, jen se treba zamysli a pak muzeme pokracovat, viz text nize.

V konstruktivni diskuzi muzeme klidne pokracovat. Dokumentace me asi az tak nezajima. Chtel bych jen videt nejake zkusebni tisky, treba te kosticky pri treba 3 ruznych, dostatecne odlisnych rychloastech. Muzes ji asi klidne snizit, spodni perimetry asi nebudou tak zajimave, spise by jsem chtel prave videt spojeni vrchnich perimetru a vyhlazeni plochy. Nakresli ten ctverecek treba 5x5cm s vyskou jen 1mm a otestuj ruzne rychlosti. At je videt, jak se pri akceleracich a deakceleracich deformuji drahy tisku.

Az se ti to povede, postni to sem s popisem rychlosti. To si myslim, ze by mohlo byt pro potencionalni kupce meritkem kvality tisku.

Edited 2 time(s). Last edit at 10/04/2013 04:39PM by dan.


_______________
Rebel ? winking smiley
[rebelove.org]
Anonymous User
Re: HOTEND
October 04, 2013 04:41PM
toto je scela korektni, konkretni, presne a logicke ;-) jdu delat ctverecek 5x5 ;-)
ted jeste tisknu chladic , ten ti sem pak taky dam ;-)

po chladici hned 5x5 ...100/800 ;-)
dan
Re: HOTEND
October 04, 2013 04:50PM
Ja delam treba zkusebni a kalibracni tisky na file viz priloha. Ctverec 5x5cm, vyska myslim 0.6mm. Diry 2,4,6mm


_______________
Rebel ? winking smiley
[rebelove.org]
Attachments:
open | download - Ctverec_s_9_dirama_50x50.stl (82.9 KB)
Anonymous User
Re: HOTEND
October 04, 2013 04:56PM
mam vyjet primo tenhle ?
dan
Re: HOTEND
October 04, 2013 05:14PM
Jak chces. Vytisknou se jen 2 vrstvy, takze je to hodne o kalibraci vysky 1. vrstvy a presneho davkovani plastu. Projevi se ti na tom dost zretelne nedokonale nastaveni tiskarny. K posouzeni tisku vrchni hladke vrstvy to vylozene nebude, pokud se ti ta spodni neudela taky perfektne. Zkus to a uvidis. Kdyztak si namaluj asi spis o neco vyssi.
Ale nemusis to sem davat dnes a lamat to prez koleno, nechce to uspechat. Dotahni si co nejlepe nastaveni slicru a tiskarny, treba pomoci toho ctverecku pri jedne rychlosti pak to teprve zkousej pri jinych.
Ja jdu dnes na kute a zitra do nedele odjizdim, takze nemusis spechat smiling smiley

Edited 1 time(s). Last edit at 10/04/2013 05:15PM by dan.


_______________
Rebel ? winking smiley
[rebelove.org]
Anonymous User
Re: HOTEND
October 04, 2013 05:16PM
uz mam chladic, za chvily mrkni ;-)
Anonymous User
Re: HOTEND
October 04, 2013 05:32PM
podle me docela fajn ;-) na omak je to jeste lepsi nez na fotce ;-)
Attachments:
open | download - 20131005_006.jpg (368.8 KB)
dan
Re: HOTEND
October 04, 2013 05:51PM
Jo, na fotkach to vypada vzdy hur, nez ve skutecnosti, ale takhle neni v podstate videt vubec nic.
Vytiskni ten ctverec a vyfit ho zitra na dennim svetle, takhle to je nic nerikajici.
Cus, v nedeli vecer jsem tu, mrknu, jak se ti povedlo smiling smiley


_______________
Rebel ? winking smiley
[rebelove.org]
Anonymous User
Re: HOTEND
October 06, 2013 04:06AM
celou noc sem ladil a konecne je to peknyyyy , musel jsem prejit spet pod linux a skeinforge, na woknech mi to dela zvlastni veci :-D

krabicka pro elektroniku , jen pred prototyp na overeni rozmeru, dneska udelam spravnej kus.
Attachments:
open | download - 20131006_001.jpg (273.7 KB)
open | download - 20131006_002.jpg (202.5 KB)
Re: HOTEND
October 06, 2013 05:06AM
Ahoj . Nerozumím tomu,tak se ptám :
Kdyby jsi použil plnění 100 % byl by povrch Hladký ? Jde mi o finální poslední vrstvu . Zdá se mi,že je to jako koberec ve slevě,kvůli vadnému rejstříku tkacího stroje . Byla by jistě škoda,kdyby se povrch musel dobrušovat,nebo frézovat,či leptat . Díky za reakci . lukin
Anonymous User
Re: HOTEND
October 06, 2013 05:42AM
finalni a prvni vrstva je hladka ! jen to tak nevypada na fotce, je to stribrnej material, tak ty vlakna co vidis, jsou z vrstvy pod posledni ;-) jinak je to hladounky ;-)

to sem prave ladil celou noc, ted se mi kraaaasne pojej ;-)
Re: HOTEND
October 06, 2013 06:33AM
v Skeinforge to ovlivnis pomoci infill width over thickness - definuje to odstup vlaken od sebe...
infill sollidity ti urcuje "plnost" obsahu toho co tisknes

ve sliceru by to melo bejt pomoci top solid inffil v speed a advenced - advenced ovlivnis mnozstvi nadavkovanyho plastu a v speed jak rychle se pohybuje hotend.

ale na to si asi prisel prez noc, co??? smiling smiley


vlastni navrh plus ve vystavbe CoreXY

Thingiverse : [www.thingiverse.com]
git: [github.com]
shop: [shop.daje.cz]
Teorie relativity:
vysvetleni 1: sahnes-li na rozpalenou panev, vteriny jsou jak hodiny. sahnes-li na rozpalenou zenu, hodiny jsou jak vteriny...
vysvetleni 2: strcis-li mi nos do zadnice, pak ja mam nos v zadku, ty mas nos v zadku, ale ja sem na tom relativne lip smiling smiley
Anonymous User
Re: HOTEND
October 06, 2013 08:25AM
raptik : to vim, ja tam mam fill density , 40 procent ;-) ale dolni a horni vrstvaje fakt hladka ! ;-) tohle je silver pla , a kdyz na nej trochu pritlaci triska, coz je prave pripad prvn a posledn vrstvy , je to pruhledny ;-) takze ty vzdalenejsi vlakna jsou sice vydet ale jsou z vrstev pod svrchnima ;-)

Edited 1 time(s). Last edit at 10/06/2013 08:26AM by Zvire.
Re: HOTEND
October 06, 2013 09:23AM
Hot end z Polska na moji deltu [gadgets3d.com]
za 1300 - šroubovací 0,5 + 0,4 nozzle
- 40W keramický topítko + thermistor 100k
-větrák
-PTFE vnitřní trubička na 1,75mm + 3mm
Attachments:
open | download - IMAG0561.jpg (408.4 KB)
open | download - IMAG0560.jpg (406 KB)
open | download - IMAG0559.jpg (471.5 KB)
Anonymous User
Re: HOTEND
October 06, 2013 09:26AM
nechces si na hotend s polska udelat svoje vlakno ? diky >grinning smiley<

opet zduraznuji : NAS JE CELOKOV, je pomerne logcke ze celokovove reseni je drazsi .

Mi uz sehnali topny teliska, i vetraky, jeste termistory a je to ;-) pak to bude hola za 1000, a komplet 1300 ;-)

Edited 1 time(s). Last edit at 10/06/2013 09:28AM by Zvire.
Re: HOTEND
October 06, 2013 09:57AM
Lukyn> Jak to tiskne?

Zvire> Hele klidni hormon, tohle je diskusni forum, ne misto pro tvoje PR. Thread jsi pojmenoval HOTEND. Misto toho, aby ses podival co je na danych odkazech dobre, tak okolo sebe jen kopes a urazis lidi.

-------------------------------------------------------
> Hot end z Polska na moji deltu
> [gadgets3d.com]
> ct&path=62&product_id=77
> za 1300 - šroubovací 0,5 + 0,4 nozzle
> - 40W keramický topítko +
> thermistor 100k
> -větrák
> -PTFE vnitřní trubička na 1,75mm +
> 3mm
Anonymous User
Re: HOTEND
October 06, 2013 10:29AM
clovece ja do nikoho nekopu , zalozil jsem tohle vlakno k reseni otazek kolem naseho hodendu ! je pro vas tak slozite zalozit si nove vlakno kdyz resite neco jineho ??????????? Myslim ze mate dost mista vsude mozne a novavlakna nejsou nijak omezena !!!!!!!! kdyz nekdo prijde na toto vlakno novy, precte prvni prizpevek a nasledne ocekava prispevky knemu se vyjadrujici !
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login